ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2019/20 – 13. kolo

Spartak Přerov v pěti hráčkách usiloval v Praze o zisk obou bodů. Slavia Praha díky výhře Heleny Gruszkové v závěru nakonec uhrála cennou remízu.

Jedna remíza, dvě vítězství pro hostující celky a tři ve prospěch domácích – to je bilance třináctého kola soutěže.

Asi nejzajímavější utkání kola se hrálo na Žižkově, kde Slavia Praha hostila Spartak Přerov, který utkání odehrál pouze v pěti hráčkách, a přesto se domácí celek musel obávat o vítězství. Hostující celek nechal na pátém místě na Olgu Hejhalovou kolonku prázdnou a vyplatilo se. Přerov šel po vynikajícím úvodu a dvou šestistovkách Pavlíny Procházkové (619) a Martiny Janyškové (602) do vedení. Střední část utkání rovněž ovládly hostující hráčky, a tak musela Helena Gruszková v závěru utkání zvítězit, aby Slavia uhrála alespoň remízu. To se nakonec podařilo a Přerov si z Prahy odváží cenný bod. Olga Hejhalová, která neměla soupeřku, porazila 613 kuželek. Slavia je v tabulce první, ale má na svém kontě jedno utkání k dobru a na druhé Rosice má náskok jednoho bodu.

Rosice v tomto kole hostily poslední celek tabulky Konstruktivu Praha a vyprovodily ho z kuželny s kanárem po výhře 8:0. Tentokrát šestistovka v Rosících nepadla. Nejblíže k ní měly Natálie Topičová (586) a veteránka v dresu Slovanu Rosice Naďa Dobešová, která se vrátila na dráhy po zdravotní indispozici a porazila vynikajících 585 kuželek.

Druhou výhru hostujícího celku získal v Jihlavě třetí v tabulce SKK Náchod, když zvítězil 5:2 o 33 kuželek. Domácí začaly špatně a ztráta se s nimi táhla po celé utkání. Ve střední sice braly body a mírně stáhly z náskoku Náchoda, ale v závěru, když obě nejlepší hráčky z obou družstev, Jana Braunová a Aneta Cvejnová, nahrály na svoje soupeřky shodně 537 kuželek a zvítězily, putují oba body do Náchoda.

Poslední celek ligové tabulky Sokol Duchcov hostil TJ Valašské Meziříčí. Domácím hráčkám se v tomto utkání nedařilo, a nakonec podlehly svým soupeřkám 7:1 o 134 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála Klára Tobolová z Valašského Meziříčí, když porazila 595 kuželek.

SKK Rokycany přehrály doma Blansko jasně 7:1. Blansko nehrálo špatně a své soupeřky dost potrápilo. Nejlepší výkony zahrály domácí Michaela Provazníková a hostující Lucie Nevřivová, které shodně porazily 591 kuželek. Lepší dorážku měla hostující hráčka a to 216. Blansko po této prohře kleslo na osmou příčku tabulky.

KK Zábřeh vyboxoval doma nad KC Zlínem těsnou výhru 5:3 a posunul se se ziskem osmi bodů na devátou příčku. Zlín klesl v tabulce na desátou příčku.

V tomto kole padly tři šestistovky. Pořadí jednotlivkyň i nadále vede Natálie Topičová ze Slovanu Rosice (599,98) před Olgou Hejhalovou ze Slavie Praha (589,32) a Janou Braunovou z PSJ Jihlava (584,79). Pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo vede se ziskem deseti bodů Olga Hejhalová (Slavie Praha) před Natálií Topičovou (Slovan Rosice). Ta získala rovněž deset bodů, ale na zisk setových je na tom hůře. Třetí Martina Hrdinová (SKK Náchod) a čtvrtá Jana Braunová (KK PSJ Jihlava) získaly devět bodů. Jana Braunová má na svém kontě o 1,5 setového bodu méně.

Datum: 1. 2. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa