ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2019/20 – 13. kolo

Slovan Rosice po domácí výhře nadále vede ligovou tabulku s náskokem tří bodů na Centropen Dačice. Josef Sitta z KK Zábřeh porazil v Dobřanech 655 kuželek.

Bilance kola – tří výhry domácích družstev, dvě pro hosty a utkání v Třebíči se pro poruchu automatu odkládá.

Venku překvapivě zvítězily Hořice v Táboře po zajímavém průběhu utkání. Domácí porazili o pět kuželek víc jak hosté, ale prohrály v pěti duelech. Ani šestistovka Karla Smažíka 602 nestačila na zisk bodu. Hostující Jaromír Šklíba porazil 613 kuželek a při nerozhodném výsledku u pomocných bodů to znamenalo bod pro hosty. Na desáté České Velenice tak Hořice ztrácejí po tomto kole dva body.

České Velenice nestačily doma na Centropen Dačice. Hosté podali výborný výkon a zcela po zásluze si odvážejí oba body. Utkání okořenilo pět šestistovek. Hosté dosáhli na tři a domácí na dvě. Nejlepší výkon zahrál hostující Jirka Němec 620 a jen o kuželku horší byl jeho spoluhráč Daniel Kovář. Dačice se díky této výhře posunuly na druhou příčku tabulky.

Vedoucí celek tabulky Slovan Rosice hostil Lokomotivu Trutnov. V dramatickém utkání se nakonec z vítězství radovali domácí hráči. Obě družstva získala ze hry po třech bodech, a tak o vítězství rozhodovaly poražené kuželky, kterých měli na svém kontě o 35 domácí hráči. Trutnov ztratil hodně kuželek ve střední části a v závěru se nedařilo náskok domácího celku eliminovat.

TJ Valašské Meziříčí hostilo poslední celek tabulky Hvězdu Trnovany a průběh utkání plně odpovídal postavení družstev v tabulce. Vítězství domácího celku pečetil výborným výkonem v závěru utkání Tomáš Cabák, který porazil 625 kuželek.

Klokani hostili druhý celek tabulky KK Zábřeh. Domácí celek po standardním domácím výkonu zvítězil 6:2. V utkání padly čtyři šestistovky. Domácí hráči pokořili tři, když nejlepší byl Martin Pejčoch 652. Nejlepší výkon v utkání však podal hostující Josef Sitta, který porazil 655 kuželek.

V Třebíčí došlo k opakované závadě na dráze č. 1 a tak se nehrálo, utkání s Vyškovem je odloženo. 

Celkově padlo v pěti utkáních třináctého kola čtrnáct šestistovek. Nejlepší výkony zaznamenali Josef Sitta z KK Zábřeh (655) a Martin Pejčoch z Dobřan (652). Vedení v pořadí jednotlivců i nadále drží duo rosických hráčů Jiří Zemek (610,33) a Jan Mecerod (606,18), na třetím místě je hráč KK Vyškov Ondřej Ševela (599,43) a v těsném závěsu je na čtvrté pozici hráč Centropenu Dačice Jiří Němec (597,70). V pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede Marek Plšek z Lokomotivy Trutnov se ziskem jedenácti bodů. Za ním následuje šestka hráčů, kteří získali deset bodů a o jejich pořadí rozhoduje zisk setových bodů. Druhý je Jan Mecerod ze Slovanu Rosice před Jiřím Němcem z Centropenu Dačice.

Datum: 1. 2. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa