ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2019/20 – 12. kolo

Vedoucí celky ve 12. kole venku nezaváhaly. Slavia Praha zvítězila ve Valašském Meziříčí a Slovan Rosice v Jihlavě.

Oba celky z čela tabulky v tomto kole získaly oba body po utkáních na venkovních drahách. Slavia Praha zvítězila ve Valašském Meziříčí 6:2. Výborný výkon podala Olga Hejhalová, která porazila 616 kuželek. Slovan Rosice bez větších problémů zvítězil v Jihlavě rovněž 6:2, když domácí hráčky braly body až v závěru utkání díky výhrám Jany Braunové a Martiny Melchertové.

Z družstev ohrožených sestupem byly úspěšné hráčky Konstruktivy Praha, které doma porazily KC Zlín 6:2 o 170 kuželek a připsaly si na svoje konto teprve druhou výhru v soutěži po nejlepším domácím výkonu v tomto soutěžním ročníku. Předposlední celek tabulky KK Zábřeh na body nedosáhl. Spartak Přerov v tomto utkání zvítězil bez větších problémů 6:2. KK Zábřeh má v tabulce zisk šesti bodů a má na Konstrultivu náskok jednoho bodu a na předposlední Sokol Duchcov ztrácí jeden bod.

Duchcov měl o tomto víkendu výjezd na Moravu, kde odehrál dva zápasy. V utkání 12. kola prohrál v Blansku 5:3 v dramatickém utkání, kde nebylo jasno do posledního hodu, na čí stranu se přikloní štěstěna. V konečném účtování totiž oba celky porazily shodně 3381 kuželek. Domácí hráčky získaly ze hry čtyři body a hostující dva body. Výborný výkon zahrála hráčka KK Blanska Zděňka Ševčíková, která porazila 606. Duchcov pak v nedělní předehrávce 14. kola podlehl v Přerově domácím hráčkám 6:2.

SKK Náchod po dobrých výkonech Anety Cvejnové a Martiny Hrdinové přehrál SKK Rokycany 6:2 a v tabulce drží třetí příčku se ztrátou pěti bodů na druhé Rosice.

Ve dvanáctém kole pokořily hráčky dvě šestistovky. Zděňka Ševčíková z KK Blansko porazila 606 kuželek a Olga Hejhalová ze Slavie Praha porazila ve Valašském Meziříčí 616 kuželek. Těsně pod šestistovkou zůstaly hráčky SKK Náchod Aneta Cvejnová 596 a Martina Hrdinová 597. Pořadí jednotlivkyň nadále vede Natálie Topičová Slovan Rosice (600,26), druhá je Olga Hejhalová ze Slavie Praha (589,06) a třetí místo patří Janě Braunové z KK PSJ Jihlava (585,83). V pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo drží jako jediná 100% úspěšnost Natálie Topičová (Slovan Rosice) a se ziskem 12 bodů vede. Druhá Olga Hejhalová ze Slavie Praha má na svém kontě 11 bodů. Třetí Martina Hrdinová z SKK Náchod získala 10 bodů. Deset bodů mají na svém kotě ještě Lucie Vaverková (Slovan Rosice), Simona Koutníková (Sokol Duchcov) a Jana Braunová (KK PSJ Jihlava). O pořadí rozhodují pomocné body a je to hodně našlapané.

Datum: 19. 1. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa