ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Plzeňský kraj vítězem Vánočního turnaje mládeže

O víkendu 14.–15. prosince se ve Vracově konal jubilejní 20. ročník Vánočního turnaje mládeže.

Do letošního Vánočního turnaje mládeže se zapojilo celkem 13 krajů, které mezi sebou poměřily síly jak v soutěži družstev, tak v soutěži sprintů. Sobotní týmové klání ovládl Plzeňský kraj s celkovým výkonem 2 257 poražených kuželek, o pouhou devítku za ním se umístil Kraj Vysočina (2 248 kuželek) a třetí příčku obsadil Královéhradecký kraj s výkonem 2 225 shozených kuželek. Boj o medailové pozice byl velmi napínavý, o čemž svědčí také velmi dobrý výkon „bramborového“ Jihočeského kraje, kterému chybělo na bronz pouhých sedm kuželek (2 218). K vidění byla řada skvělých výkonů. Nejlepší číslo dne patřilo Tomáši Koplíkovi z Jihomoravského kraje (605) a z dívek Elišce Boučkové z Královéhradeckého kraje (599).

Nedělní soutěž sprintů ovládla Tereza Bendová (Praha), která ve finále porazila stříbrnou Andreu Ječmenovou (Karlovarský kraj). V semifinále skončily a třetí místo si odvezly Adéla Víšová (Královéhradecký kraj) a Kristýna Blechová (Jihomoravský kraj). Z chlapců si vítězství ve sprintu z Vracova odvezl David Repčík (Karlovarský kraj), stříbrné místo připadlo domácímu Tomáši Koplíkovi (Jihomoravský kraj). Třetí místo získali Vojtěch Havlík (Plzeňský kraj) a Jiří Tichý (Středočeský kraj).

Za Komisi mládeže bych ráda poděkovala rozhodčím a organizátorům z TJ Sokol Vracov, díky kterým turnaj skvěle proběhl a byl jistě krásným zážitkem pro všechny zúčastněné. Děkuji také trenérům a doprovodům hráčů a hráček za to, že věnovali svým svěřencům, dětem či vnoučatům svůj čas a do Vracova dorazili.

Zároveň bych Vám všem ráda popřála krásné Vánoce a v novém roce spoustu úspěchů a hlavně životní pohody. Budu se těšit na viděnou!

2019-12-14 Vánoční turnaj mládeže

Datum: 22. 12. 2019 | Sekce: Mládež | Autor: Ludmila Johnová