ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

KS reprezentace mužů v Olomouci

V neděli 15. prosince proběhne první kontrolní start mužů v přípravě na MS jednotlivců 2020, které proběhne v měsíci květnu v Polsku.

Bohužel v tuto chvíli stále nevíme, kolik startovních míst naše reprezentace obdrží. Předpokládáme 4 až 5.

K 1. Listopadu 2019 jsem byl jmenován reprezentačním trenérem mužů. Jako asistent se mnou bude působit Martin Sitta za Zábřehu. Prvním krokem, který jsme učinili, bylo oslovení 22 kandidátů ke složení základního širšího reprezentačního kádru pro MS jednotlivců 2020 a MS družstev 2021. Z těchto 22 jmen potvrdilo zájem figurovat na tomto seznamu 19 hráčů. Účast na přípravě pro MS jednotlivců odmítli Radek Hejhal a Petr Hendrych, dále z rodinných důvodů Miroslav Šnejdar.

Pozvání na KS v Olomouci přijali

Bína Jan, Blecha Milan, Braun Daniel, Cabák Tomáš, Dejda Filip, Dobeš Petr ml., Gorecký Rostislav, Hažva Jaroslav, Jelínek Miroslav, Kotal Michal, Neumann Daniel, Parkan Robin, Pytlík Michal, Svoboda Milan, Urban Ladislav a Mecerod Jan. Z tohoto KS se omluvili Veselý Jiří a Ransdorf Zdeněk. V roli náhradníka čeká na svou příležitost Endršt Jan.

Hráče čekají dva starty na 120 hs, když každou třicítku budou hrát o body s jiným soupeřem. O pořadí rozhodnou získané body a celkový výkon za oba starty. Pro případné zájemce, kteří by chtěli sledovat utkání našich kandidátů pro MS, je začátek prvního startu v 10.00 a druhého ve 13.00 hodin na osmidráhové kuželně HKK Olomouc.

Další kontrolní starty mužů jsou plánovány na neděle 16. února 2020 v Benešově a 19. března (místo ještě nebylo určeno) s účastí 12 hráčů. Neděle byly vybrány z důvodu možnosti účasti i hráčů působících v zahraničí. Závěrečné soustředění je naplánováno do Šumperka ve dnech 10. až 12. dubna za společné účasti mužů a žen.

Petr Dobeš st.

Kuželna HKK Olomouc

Kuželna HKK Olomouc

Datum: 10. 12. 2019 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Dobeš