ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2019/20 – 10. kolo

Slovan Rosice prohrál v Duchcově, Slavia Praha uhrála body nad Náchodem po těsné výhře 5:3 o čtyři kuželky a vede tabulku. Má jedno utkání k dobru a Rosice naopak odložené utkání dohrávají až příští neděli. Nejlepší výkon kola zahrála Jana Braunová v Rokycanech (637).

Hostující celky dokázaly v tomto kole zvítězit v jediném utkání, a to zásluhou výhry TJ Valašského Meziříčí ve Zlíně. V nedělní dohrávce a předehrávce se dařilo hostujícím celkům. Spartak Přerov zvítězil v Duchcově a Slavie Praha uhrála oba body na Konstruktivě.

Do čela tabulky se dostaly po tomto kole hráčky Slavie Praha, které doma porazily v dramatickém utkání SKK Náchod 5:3 o čtyři kuželky a v předehrávce získaly dva body po výhře v pražském derby nad Konstruktivou Praha.

Náchod neustál v závěru výborně rozehraný zápas. Martina Hrdinová v úvodu utkání porazila 625 kuželek a přehrála Šárku Markovou o neuvěřitelných 140 kuželek. Slavia dohnala ztrátu zásluhou výborného výkonu Olgy Hejhalové, která porazila v koncovce 624 kuželek. Doposud vedoucí Slovan Rosice prohrál v tomto kole v Duchcově 5:3 o osm kuželek. Vyrovnané utkání domácí hráčky zásluhou výborného výkonu Simony Koutníkové (629) dotáhly do vítězného konce. Z hostujícího celku dosáhly na šestistovku Alena Kantnerová (611) a Natálie Topičová (606). Rosice mají jedno neodehrané utkání k dobru. Konstruktiva dosáhla na svoji letošní první výhru. V domácím prostředí přehrála Spartak Přerov 6:2. I přes tuto výhru je Konstruktiva v tabulce nadále poslední se ziskem tří bodů. Předposlední KK Zábřeh dosáhl v tomto kole na třetí výhru. V domácím prostředí převálcoval překvapivě hladce KK Blansko, které si odváží ze Zábřehu kanára po prohře 8:0. SKK Rokycany hostily KK PSJ Jihlavu. Po prohraném úvodu Rokycany ve střední části srovnaly a získaly náskok v poražených kuželkách. Jana Braunová v závěru utkání porazila vynikajících 637 kuželek, ale na dotažení ztráty to nestačilo.

V nedělní dohrávce se hráčkám Spartaku Přerov v Duchcově dařilo. Po nevydařeném sobotním utkání na Konstruktivě to v Duchcově vyšlo. Celkově porazily 3499 kuželek a při šestistovkách Zuzany Machalové (605) a Barbory Janyškové (609) výhra 6:2 o 28 kuželek. Ani 621 kuželek Simony Koutníkové v závěru utkání domácím k otočení výsledku nepomohlo.

V tomto kole padlo šest šestistovek, a to je nejvíc v tomto soutěžním ročníku. Nejlepší výkon zahrála Jana Braunová z KK PSJ Jihlava (637), druhý nejlepší výkon má na svém kontě Simona Koutníková ze Sokola Duchcov (629) a třetí Martina Hrdinová z SKK Náchod (625). Čtvrtá Olga Hejhalová ze Slavie Praha porazila 624 kuželek. Pořadí jednotlivkyň vede i po tomto kole Natálie Topičová ze Slovanu Rosice 604,4 před Simonou Koutníkovou ze Sokola Duchcov 588,3. Na třetí příčku se propracovala Jana Braunová z KK PSJ Jihlava 576,6 a odsunula Olgu Hejhalovou ze Slavie Praha na čtvrtou příčku.

Datum: 23. 11. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa