ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2019/20 – 9. kolo

Slovan Rosice po výhře nad TJ Třebíč nadále vede tabulku s náskokem dvou bodů na KK Zábřeh a Centropen Dačice. Nejlepší výkon kola 632 zahrál Jan Mecerod ze Slovanu Rosice.

Remíza. V tomto kole vybojovaly domácí i hostující celky po třech výhrách. Prvních pět týmů z tabulky uhrálo výhry, a tak se v pořadí nic nezměnilo. Tabulku vede po tomto kole družstvo Slovanu Rosice, které přehrálo doma ve vyrovnaném utkání TJ Třebíč 5:3. Druhý KK Zábřeh přehrál doma Lokomotivu České Velenice 7:1 a třetí Centropen Dačice zvítězil v Hořicích 6:2. Z konce tabulky bodovali pouze Klokani z Dobřan. Zahráli na TJ Valašské Meziříčí nejlepší výkon kola, když porazili 3626 kuželek a zvítězili 6,5:1,5. I přes tuto výhru zůstali na desátém místě, ale navýšili náskok na předposlední Hvězdu Trnovany na tři body. Poslední jsou se ziskem dvou bodů hráči SKK Hořice. Venku dokázal v tomto kole zvítězit KK Vyškov nad Hvězdou Trnovany 7:1, Centropen Dačice v Hořicích 6:2 a Lokomotiva Trutnov v Táboře.

Šestistovek padlo v tomto kole dvanáct a z toho na kuželně v Dobřanech sedm. Nejlepší výkon kola zahrál Jan Mecerod (Slovan Rosice), když na domácí dráze porazil 632 kuželek. Marek Plšek z Lokomotivy Trutnov porazil 627 kuželek. V čele pořadí jednotlivců dle průměru z průměrů jsou dva hráči Slovanu Rosice Jiří Zemek průměrem 618,2 a Jan Mecerod 602,5, na třetím místě je Ondřej Ševela z KK Vyškov s průměrem 601. V pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo nemá žádný z hráčů 100% úspěšnost. Zisk sedmi bodů má na svém kontě deset hráčů a o pořadí rozhoduje úspěšnost v zisku setových bodů. Nejlépe je na tom Marek Ollinger z KK Zábřeh se ziskem 26 setových bodů, druhý je Ondřej Ševela z KK Vyškov 25,5 a třetí David Kášek z Lokomotivy Tábor má zisk 23,5.

Datum: 17. 11. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa