ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2019/20 – 8. kolo

Do čela tabulky se po výhře v Českých Velenicích posunuly Rosice. Centropen Dačice přehrály doma KK Zábřeh. Adam Palko porazil v Českých Velenicích 639 kuželek.

Domácí celky si připsaly v tomto kole čtyři výhry, hosté jednu výhru zásluhou vítězství Slovanu Rosice v Českých Velenicích. Klokani uhráli v dramatické koncovce remízu v Třebíči. Do čela tabulky se po tomto kole posunuly Rosice. KK Zábřeh prohrál v Dačicích a klesl na druhou příčku se ztrátou dvou bodů na vedoucí celek. Třetí Centropen Dačice mají stejně bodů jako druhý KK Zábřeh. Družstva z konce tabulky v tomto kole na výhry nedosáhla. Poslední jsou se ziskem dvou bodů SKK Hořice. Předposlední Hvězda Trnovany má na svém kontě tři body.  

V osmém kole padlo dvanáct šestistovek. Na kuželně v Dačicích v souboji o čelo tabulky pět. Nejlepší výkony kola byly dosaženy na kuželně v Českých Velenicích. Rosický Adam Palko porazil 639 kuželek a jeho spoluhráč Jiří Zemek přidal 630 kuželek. Oba velkou měrou přispěli k jasné výhře Rosic 7:1 a díky tomu i posunu do čela tabulky. Jiří Zemek získal v tomto kole potřebný počet kuželen a rázem se posunul na vedoucí příčku v pořadí jednotlivců průměrem z průměrů 619,75, na druhém místě je jeho spoluhráč Jan Mecerod 601 a třetí je Ondřej Ševela z KK Vyškov 599,80. V pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo již žádný z hráčů nemá 100% úspěšnost. Pořadí vedou Marek Žoudlík z Lokomotivy Trutnov a Martin Sitta z KK Zábřeh. Oba mají úspěšnost v zisku bodů 88 % a v setových bodech 63 %. Třetí příčku drží Marek Ollinger z KK Zábřeh se 75% úspěšností.

Datum: 10. 11. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa