ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2019/20 – 7. kolo

Utkání kola Slovan Rosice – Centropen Dačice vyhráli domácí 6:2. Tabulku nadále vede KK Zábřeh.

Bilance tohoto kola: tři výhry domácích celků a tři výhry pro hostující družstva. Tabulku vede nadále KK Zábřeh před Slovanem Rosice, který přehrál v tomto kole doma Centropen Dačice, a získal tak na ně v tabulce náskok dvou bodů. Na konci tabulky se po tomto kole nic moc nezměnilo, poslední Hořice i předposlední Dobřany domácí zápasy prohrály. Hvězda Trnovany po výhře v Hořicích opustila sestupové příčky a je se ziskem tří bodů desátá.

Šestistovek padlo v tomto kole jedenáct. Nejlepší výkon zahrál v Dobřanech domácí hráč Martin Pejčoch, který porazil 659 kuželek. Jeho spoluhráč Jan Baloun porazil 632 kuželek, ani to však na výhru nestačilo. Pořadí jednotlivců vede po tomto kole Jan Mecereod (Slovan Rosice) průměrem z průměrů 604,25, druhý Klokan Martin Pejčoch 603,25, třetí příčku drží Ondřej Ševela z KK Vyškov průměrem 601,87.

Utkání kola se hrálo v Rosicích, kam zavítali hráči Centropenu Dačice. Vyrovnané utkání výborné úrovně nakonec pro sebe rozhodly Rosice dvěma výhrami v závěrečné fázi utkání. Rosice si tak díky výhře 6:2 pojistily druhou příčku tabulky. Nejlepší výkon v utkání zahrál Jan Mecerod, který porazil 620 kuželek. Z hostujícího celku pokořil šestistovku Karel Novák výkonem 612 poražených kuželek.

Vedoucí celek tabulky KK Zábřeh hostil v tomto kole KK Vyškov. Po vyrovnaném úvodu utkání vyšla domácím hráčům střední část na jedničku, když v obou duelech zvítězili jasně 3:1. V závěru zápasu získal pro hosty po nejlepším výkonu Luděk Rychlovský bod, ale to již nemohlo na výhře domácího celku nic změnit. Porazil celkově 588 kuželek. Nejlépe v utkání zahrál Martin Sitta, který porazil 599 kuželek. KK Zábřeh si tak na svoje konto připsal další dva body a vede tabulku.

Lokomotiva Trutnov podala ve Valašském Meziříčí výborný výkon a zcela po zásluze zvítězila 6:2. Domácí hráči ovládli úvod utkání, kde Radim Metelka po nejlepším výkonu v utkání porazil Romana Straku a Vladimír Výrek bral bod po výhře nad Markem Plškem. To bylo ze strany domácích vše. V dalším průběhu brali bod jen hosté. Vítězství hostů pak pečetil v závěru výborným výkonem Petr Holý, který porazil 603 kuželek.

Souboj o sestupové příčky se hrál v Hořicích, kde domácí hostili Hvězdu Trnovany. Hosté vyhráli přesvědčivě úvodní duely a šli do vedení 2:0. Po vyrovnané střední části utkání vyhráli domácí hráči oba závěrečné duely. Ztrátu v poražených kuželkách se jim nepodařilo korigovat, a tak celkově prohráli 5:3 o 43 kuželek.

TJ Třebíč zajížděla k dalšímu utkání do Tábora s týmem, který provází zdravotní potíže, a to bylo na výkonu znát. V na body vyrovnaném úvodu ztratili hosté v poražených kuželkách a po dvou výhrách domácích ve střední části bylo v podstatě o výsledku rozhodnuto. V závěru utkání získala obě družstva opět po bodu, a tak utkání skončilo výhrou domácího celku 6:2. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Bořivoj Jelínek, který porazil 603 kuželek.

Klokani hostili Lokomotivu České Velenice a ani v tomto utkání na body nedosáhli. V padavém utkání porazili domácí hráči 3569 kuželek a Velenice dosáhly na nejlepší výkon družstva tohoto kola, když porazily 3622 kuželek. Celkově padlo šest šestistovek. Domácí hráči pokořili tuto hranici dvakrát, hosté čtyřikrát. Nejlepších výkonů dosáhli domácí hráči, když Martin Pejčoch porazil 659 kuželek a Jiří Baloun 632 kuželek. Ani to na celkovou výhru nestačilo. Z hostujícího celku byl nejlepší Ondra Touš, který porazil 626 kuželek.

Datum: 2. 11. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa