ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2019/20 – 7. kolo

Čelo tabulky i po tomto kole beze změn. Konstruktiva Praha si připsala na svoje konto první bod po remíze v Duchcově. Olga Hejhalová porazila v Rokycanech 637 kuželek.

Sedmé kolo přineslo jediné vítězství hostujícího celku, když Slavia Praha zvítězila v Rokycanech 7:1. První bod na svoje konto si připsala Konstruktiva Praha po remíze v Duchcově. Čtyřikrát se ze zisku bodů radovaly domácí celky. Tabulku po tomto kole nadále vede Slavia Praha s náskokem dvou bodů na Slovan Rosice. Má však jedno utkání k dobru. Náchod a Blansko rovněž braly v tomto kole body, a tak i na dalších místech se v tabulce nic nezměnilo.

Jedinou šestistovku v tomto kole pokořila v Rokycanech hráčka Slavie Praha Olga Hejhalová. Porazila vynikajících 637 kuželek a posunula se v pořadí jednotlivkyň na druhou příčku. Těsně pod šestistovkou zůstala Jana Braunová z KK PSJ Jihlava a Vlasta Kohoutová ze Slavie Praha. Obě porazily shodně 597 kuželek. Pořadí jednotlivkyň vede i po tomto kole Natálie Topičová (Slovan Rosice) průměrem z průměrů 605,83, druhá Olga Hejhalová ze Slavie Praha drží průměr 602,13 a třetí je Simona Koutníková ze Sokola Duchcov průměrem 586,63.

Jedinou výhru hostujícího celku zaznamenaly hráčky vedoucího celku tabulky Slavie Praha v Rokycanech. Podaly vynikající výkon, když porazily 3498 kuželek a nedaly domácímu celku žádnou naději na případný úspěch. Čestný bod pro domácí celek uhrála Michaela Provazníková, která porazila na kuželky Šárku Markovou.

KK PSJ Jihlava hostila KK Zábřeh v utkání nevalné úrovně. Přísnější kritéria snese pouze výkon domácí hráčky Jany Braunové, která porazila 597 kuželek. Všechny hostující hráčky zůstaly v červených číslech. Víc jak 540 porazila ještě Eva Rosendorfská po výkonu 556. Jediný bod pro KK Zábřeh uhrála Lenka Horňáková, která sice s Karolínou Derahovou prohrála o kuželku, ale na pomocné body zvítězila 3:1.

KK Blanko si připsalo na svoje konto povinné domácí body po výhře 7:1 nad TJ Valašským Meziříčím. Nebývá zvykem, aby dva duely skončily ziskem půl bodu pro každou z hráček. Tentokrát si hostující celek nepřipsal na svoje konto žádnou výhru. Půl bod získala po remíze Kristýna Štraitová s Lenkou Kalovou a Pavla Čipová s Eliškou Petrů. Nejlepší výkon v utkání zahrála Zdeňka Ševčíková, když porazila 586 kuželek.

Spartak Přerov nestačil v tomto kole na SKK Náchod. Na poražené kuželky nebyl rozdíl tak propastný. SKK Náchod nahrál o 30 kuželek více ale na body zvítězil 7:1. Jediný bod pro Přerov uhrála Pavlína Procházková v samotném závěru, když porazila Kateřinu Majerovou (střídanou Eliškou Boučkovou). Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Nina Brožková, která porazila 586 kuželek.

Slovan Rosice hostil KC Zlín a hostující celek neměl až tak daleko k remíze. Martina Zimáková svůj duel s Anetou Ondovčákovou prohrála až po slabém výkonu na poslední dráze, kde domácí hráčka dotáhla ztrátu a zvítězila o šest kuželek. V Rosicích to tentokrát nepadalo. Nejlepší výkon utkání v podání domácí hráčky Natálie Topičové 568 zaostává hluboko za nejlepšími výkony z minulých utkání. Rosice nakonec zvítězily 5:3 a drží druhé místo v tabulce.

Dramatické utkání se hrálo v Duchcově, kde domácí hráčky hostily poslední celek tabulky Konstruktivu Praha. Utkání skončilo dělbou bodů, když Konstruktiva uhrála čtyři výhry ze hry a domácí hráčky porazily celkově o pět kuželek více jak jejich soupeřky. Konstruktiva přišla o výhru až na poslední dráze, kde její hráčky prohrály 46 kuželek. Přesto získala první bod do tabulky v tomto soutěžním ročníku.

Datum: 2. 11. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa