ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA: Rozlosování a adresář

Před námi je další ročník Poháru České kuželkářské asociace.

Jako obvykle vás v prvním čísle zpravodaje seznámím s rozlosováním soutěže a adresářem kuželen a organizačních pracovníků družstev.

Počet přihlášených družstev je jeden z nejnižších (zvláště u mužů) za těch 12 ročníků, co soutěž řídím. Počet družstev mužů se zastavil na čísle 76, takže místo obvyklých tří kol základní části budou jenom kola dvě. Družstev žen se přihlásilo 21 a stejně jako vždy v minulosti se nebude hrát základní část, tak jako u mužů, ale rovnou část nadstavbová. Celkem se tedy přihlásila necelá stovka družstev (97).

Prostudujte si důkladně rozpis. Jen připomínám: družstvo s vyšším losovacím číslem hraje nejdříve na své domácí kuželně (po dohodě obou soupeřů, se souhlasem řídícího orgánu, může být jinak), obě utkání musí být odehrána do konečného termínu kola, semifinále a finále se bude hrát v jeden víkend, na jedné kuželně. Pro soutěž platí termíny uvedené v losovacím pavouku. Dohodnutý termín je třeba co nejdříve ohlásit e-mailem na adresu uvedenou v rozpisu, na stejnou adresu je povinností domácího družstva zaslat zápis o utkání v den konání zápasu. Budu tolerovat zápisy zaslané do 12:00 hod následujícího dne, pokud toto utkání končilo po dvacáté hodině.

Počet přihlášených družstev z jednoho oddílu není omezen. Do nadstavbové části jsou nasazeni čtvrtfinalisté minulého ročníku (přihlásili se všichni) a na počet 16 jsou doplnění nejlépe umístěnými družstvy v loňských dlouhodobých soutěžích. Hráč nesmí startovat za dvě a více družstev stejného oddílu. Při uzavřeném hostování musí hrát jen za jedno z družstev oddílu, ve kterém hostuje, bez ohledu na to, jestli už před uzavřením hostování hrál za družstvo mateřského oddílu. Není stanoven začátek jednotlivých kol, ale jenom jejich konec. To znamená, že pokud jsou již známi soupeři z následujícího kola (lze zjistit na webu poharcka.kuzelky.cz), mohou odehrát svá utkání, aniž by čekali, až předcházející kolo bude celé uzavřeno. Nadstavbová část bude rozlosována až po skončení základní části – platí samozřejmě jenom pro muže. Povinnost zajistit kvalifikovaného rozhodčího má domácí družstvo. Pro semifinálový a finálový turnaj bude delegovat rozhodčí Komise rozhodčích.

Do nadstavbové části mužů byla nasazena následující družstva mužů: 

  • KK Slavoj Praha – vítěz minulého ročníku
  • SKK Rokycany – loňský poražený finalista
  • KK PSJ Jihlava, TJ Start Rychnov nad Kněžnou – loňští poražení semifinalisté
  • TJ Lokomotiva Česká Třebová, TJ Sokol Husovice, TJ Třebíč, CB Dobřany Klokani – loňští poražení čtvrtfinalisté
  • TJ Centropen Dačice, KK Slovan Rosice, SKK Hořice, TJ Valašské Meziříčí, KK Hvězda Trnovany, TJ Sokol Duchcov, SKK Jičín, KK Vyškov – nejlépe umístěná družstva loňských dlouhodobých soutěží.

Ostatní přihlášená družstva si budou muset vybojovat postup do nadstavby v základní části.

Výsledky utkání Poháru ČKA budou stejně jako v minulých sezónách denně aktualizovány (pokud bude odehráno nějaké utkání) na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde bude oznámen i termín utkání bezprostředně po jeho nahlášení.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na tomto webu ČKA. Zpravodaj bude možné si stáhnout také z výše uvedené adresy.

Datum: 23. 10. 2019 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda