ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2019/20 – 6. kolo

Tabulku vede po tomto kole trojice družstev KK Zábřeh, Slovan Rosice a Centropen Dačice se ziskem deseti bodů. Výborný výkon podal Klokan Martin Pejčoch v Dačicích. Porazil 652 kuželek.

V šestém kole uhrály domácí celky dvě výhry, hosté rovněž dvě výhry a zápasy v Českých Velenicích a v Třebíči skončily nerozhodně. Vedoucí trojice ani v tomto kole nezaváhala, a tak tabulku vedou nadále hráči KK Zábřeh před Slovanem Rosice a Centropenu Dačice. Všechna družstva získala zatím deset bodů. Na konci tabulky se po tomto kole nic nezměnilo. Poslední Hvězda Trnovany, předposlední SKK Hořice a desátí v tabulce Klokani na body v tomto kole nedosáhli. Šestistovek padlo v tomto kole čtrnáct. Nejlepší výkon kola zahrál Klokan Martin Pejčoch, porazil v Dačicích 652 kuželek. Roman Straka porazil doma 633 kuželek. Pořadí jednotlivců nadále vede Ondřej Ševela z KK Vyškov 609,58, druhý je Mojmír Holec z Centropenu Dačice 603,67 a třetí místo drží Zdeněk Dvořák z Lokomotivy České Velenice 602,75. Průměr z průměrů vyšší jak šest set má i čtvrtý Jan Mecerod Slovan Rosice.

Lokomotiva Tábor nahrála v Českých Velenicích o 39 kuželek méně než domácí celek, ale při čtyřech výhrách ze hry to znamenalo remízu a zisk jednoho bodu. V utkání padlo pět šestistovek. Nejlepší byl hráč domácího celku Ondřej Touš výkonem 633 poražených kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Petr Chval, který porazil 620 kuželek.

Druhé utkání, které skončilo remízou, se hrálo v Třebíči, kam zajížděli hráči Valašského Meziříčí. Třebíč brala oba body v první i ve druhé části utkání a vedla před závěrem 4:0 o 34 kuželek. Ve střední části utkání bral Dalibor Lang výhru, když dva pomocné body získal po výhře o kuželku. Domácí hráči navíc ztratili na poslední dráze ve střední části 38 kuželek. Závěr utkání se hrál zcela v režii hostujících hráčů Dalibora Jandíka a Tomáše Cabáka. Hned na první dráze smazali náskok domácího celku v poražených kuželkách, když nahráli 54 kuželek. Oba dosáhli na šestistovku, získali body a tím TJ Valašské Meziříčí uhrálo bod za remízu 4:4.

KK Zábřeh pokračoval ve vítězném tažení. V tomto kole přehrál Hvězdu Trnovany jasně 2:6 o 177 kuželek. Domácí celek nezahrál vůbec dobře, a to byla voda na mlýn hráčů KK Zábřeh, kteří získali dva body a vedou tabulku. Nejlepší výkon zahrál hráč KK Zábřeh Martin Sitta, který porazil 591 kuželek. Jeho spoluhráč Marek Ollinger byl o kuželku horší.

Lokomotiva Trutnov získala po výhře 7:1 nad SKK Hořicemi povinné dva body z domácího prostředí. Trutnov ovládl úvod utkání, kde Roman Straka porazil 633 kuželek, což byl nejlepší výkon v utkání. Jeho spoluhráč Martin Plšek porazil 598 kuželek a bylo z toho jasné vedení 2:0 a plus 139 kuželek. Hosté odvrátili kanára až v závěru, kde získal čestný bod pro Hořice Martin Hažva, který porazil 583 kuželek.

KK Vyškov hostil v tomto kole Slovan Rosice. Domácím se nedařilo tak jako v minulých kolech a toho Rosice dokonale využily k zisku dvou bodů. Oba celky získaly ze hry po třech bodech, a tak rozhodovaly poražené kuželky a těch měli na svém kontě o 35 více hráči Slovanu Rosice. Hosté uhráli zásluhou Jiřího Zemka 623 a Adama Palka dvě šestistovky. Domácí hráči tentokrát vyšli naprázdno. Nejlepší byl Ondřej Ševela výkonem 587 poražených kuželek.

Vedoucí celek tabulky Centropen Dačice hostil Klokany z Dobřan v utkání slušné úrovně. Dačice si vytvořily v úvodu a ve střední části vedení 4:0 při náskoku 119 kuželek. Jediný bod pro Klokany uhrál David Pejčoch, který porazil 652 kuželek, a to byl i nejlepší výkon v utkání. Z domácího celku dosáhli na šestistovku Petr Žahourek 613 a Mojmír Holec 631 poražených kuželek. Z hostujícího celku uhrál šestistovku ještě Vlastimil Zeman ml. výkonem 602 poražených kuželek.

Datum: 20. 10. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa