ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2019/20 – 6. kolo

Čelo tabulky je i po tomto kole beze změn. Vede Slavia Praha před Slovanem Rosice. Konstruktiva Praha je poslední a nemá na svém kontě ani bod. Natálie Topičová porazila v Přerově 630 kuželek.

Další kolo nejvyšší soutěže přineslo pouze dvě výhry domácích, ve čtyřech utkáních se radovaly z výhry hostující celky. Vedoucí celky tabulky byly v tomto kole úspěšné. Slavia Praha přehrála doma Duchcov, hráčky Slovanu Rosice přiváží body z Přerova a SKK Náchod zvítězil ve Valašském Meziříčí. Doma zaváhal KC Zlín, když podlehl nováčkovi soutěže KK PSJ Jihlavě. Tabulku nadále vede pražská Slavia s náskokem dvou bodů na Slovan Rosice, který má o jedno utkání méně. Poslední je stále Konstruktiva Praha, která zatím nezískala ani bod a na předposlední Sokol Duchcov ztrácí již čtyři body. Hráčky pokořily v tomto kole dvě šestistovky. Natálie Topičová ze Slovanu Rosice porazila v Přerově 630 kuželek a Jitka Killarová z KK Zábřeh porazila na domácí dráze 603 kuželek. Pořadí jednotlivkyň vede nadále Natalie Topičová průměrem z průměrů 611,35 před Olgou Hejhalovou ze Slavie Praha 590,83 a Simonou Koutníkovou ze Sokola Duchcov 589,08.

Vedoucí Slavia Praha bez větších problémů přehrála doma Sokol Duchcov. Jediný bod pro hostující celek uhrála po zaváhání domácích hráček Pavlína Kubitová na 505 kuželek, když na body skončil duel 2:2. Pak již braly body jen domácí hráčky. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Vlasta Kohoutová, když porazila 575 kuželek a eliminovala tak nejlepší výkon hostujícího celku Simony Koutníkové, která porazila 573 kuželek.

KK Zábřeh získal v tomto kole povinné domácí body po výhře nad SKK Rokycany. Po vyrovnané úvodní a střední fázi utkání ovládly domácí hráčky závěr, kde klid do domácích řad přinesla svým výborným výkonem Jitka Killarová, která porazila 603 kuželek a nahrála na svoji soupeřku 123 kuželek. Druhý bod pro domácí přidala Lenka Horňáková těsnou výhrou nad Denisou Pytlíkovou. KK Zábřeh si připsal na svoje konto druhou výhru a je na desátém místě tabulky.

KC Zlín v tomto kole překvapivě podlehl nováčkovi soutěže KK PSJ Jihlavě 6:2. V podstatě podobný průběh jako utkání v Zábřehu pouze s tím rozdílem, že závěr ovládly hostující hráčky. KK PSJ Jihlava zahrála ve Zlíně zatím nejlepší výkon družstva a zcela zaslouženě zvítězila, když její hráčky porazily celkově 3148 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující hráčka Jana Braunová, která porazila 572 kuželek.

Hráčky Slovanu Rosice opět dosáhly v Přerově na nejlepší výkon družstva v tomto kole. Porazily celkově 3437 kuželek. Úvod utkání ovládly hostující hráčky. Nahrály 132 kuželek a braly oba body. V dalším průběhu sice domácí hráčky získaly dva body, ale ztráta v poražených kuželkách byla příliš velká. V konečném účtování to dělalo 154 kuželek a jasné dva body pro Slovan Rosice. Skvělý výkon podala hráčka Slovanu Rosice Natálie Topičová, která porazila 630 kuželek. Z domácího celku byla nejlepší Anna Mašláňová, která porazila 585 kuželek.

Konstruktiva Praha ani v tomto kole na domácí body nedosáhla. Nestačila na KK Blansko, které v Praze zvítězilo 7:1. Jediný bod pro Konstruktivu nahrála po výborném výkonu Petra Najmanová, když porazila 589 kuželek, a to byl i nejlepší výkon utkání. Výkony zbytku jejich spoluhráček skončily v červených číslech a na takový výkon se nevyhrává. Z hostujícího celku byla nejlepší Lenka Kalová výkonem 573 kuželek.

SKK Náchod přiváží v tomto kole oba body z venku po výhře ve Valašském Meziříčí. Vyrovnané utkání s dramatickou koncovkou nakonec vyznělo pro Náchod 5:3 při náskoku šesti kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující hráčka Martina Hrdinová, která porazila 585 kuželek.

Datum: 20. 10. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa