ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 2019/20 – 5. kolo

O největší překvapení v historii Interligy se postarali v nedělním utkání hráči PSJ Jihlava, když porazili na svých drahách favorita soutěže a trojnásobného vítěze Interligy ŠK Železiarne Podbrezová.

Interliga

I když výsledek 6:2 vypadá přesvědčivě, utkání to bylo vyrovnané a domácí po zásluze odčinili sobotní prohru s Veľkým Šarišem.

V tomto kole soutěže se proti sobě postavili český a slovenský úřadující mistři. Česká Třebová doma chtěla víc. Jeden nepovedený výsledek v sestavě ale nahrál hostům z Podbrezové, kteří si i za průměrný výsledek odváží z České Třebové oba body. Slavoj Praha přivítal Sokol Luhačovice a utkání měl pod svou taktovkou. Michal Markus zachraňoval hosty od kanára. Podobný průběh mělo i utkání v Bratislavě. Inter, který hostil Tatran Sučany, někdy i přes těsné výhry utkání kontroloval a dokráčel si pro body. I tady hosty uchránil od kanára až poslední hráč sestavy Peter Adamec. V Rokycanech hrála Trstená a vyrovnané utkání pro sebe urvali domácí borci. Výsledek 4,5:3,5 je důkazem, jak napínavé utkání domácí rozhodli pro sebe doslova v posledních hodech. Veľký Šariš zvítězil v Jihlavě a body, které získal, již potřeboval jako sůl. Utkání bez jediné šestistovky moc neoslnilo. Domácí stál jeden špatný výsledek v sestavě body.  Nováček soutěže TJ Rakovice hrál v Brně-Husovicích a dvě těsné prohry o tři kuželky znamenají, že hosté si odváží z Brna jen jeden bod. Myslím, že ten druhý ztratili a naopak domácí získali.

V neděli se hrálo na třech kuželnách. V Husovicích hrál svoje druhé víkendové utkání Slavoj Veľký Šariš. Utkání se mu na rozdíl od sobotního utkání v Jihlavě nepovedlo. Husovice naopak další ztrátu již nechtěly připustit a Veľký Šariš se dvěma náhradníky v sestavě porazil. Slavoj Praha nestačil na hostující ŠKK Trstená. Hosté tak odčinil nezdar ze sobotního utkání v Rokycanech.

Nakonec, jak jsem psal v minulém zpravodaji o neúplném vypisování zápisu o utkání, tak hned v tomto kole uděluji pokutu družstvu KK Slavoj Praha za porušení čl. 13 a) Rozpisu Interligy za neúplně vyplněný zápis o utkání. Pokuta je splatná do 14 dní a její úhrada je popsaná v témže článku pod odstavcem b). Dále, utkáni KK PSJ Jihlava vs. ŠK Železiarne Podbrezová je v řešení STK kvůli nepřítomnosti delegovaného rozhodčího.

Datum: 13. 10. 2019 | Sekce: Interliga | Autor: Karel Bok