ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2019/20 – 5. kolo

Pražské derby ovládla Slavia Praha a vede tabulku. Utkání Rosic bylo pro nemoci odloženo.

V pátém kole soutěže se hrálo pouze pět utkání. Zápas TJ Valašské Meziříčí – KK Slovan Rosice byl odložen z důvodu zdravotní nezpůsobilosti hráček Slovanu Rosice, které dodaly potvrzení od čtyř hráček. Kuželky mají při nabitém programu tu smůlu, že nejlepší kluby nedisponují dostatečným počtem hráčů a hráček jako fotbalové kluby a hrát ligu, poháry jak domácí, tak mezinárodní je hodně náročné. V tomto kole si připsaly na svoje konto tři vítězství domácí a dvě hostující celky. V pátek se předehrávalo v Duchcově utkání osmého kola, ve kterém zvítězily Rokycany nad domácím celkem 6:2. Tabulku vede po pátém kole Slavia Praha s náskokem dvou bodů na Slovan Rosice. Má však jedno utkání k dobru. Celky z konce tabulky KK Zábřeh a Konstruktiva Praha hrály venku a oba prohrály. Poslední Konstruktiva zatím na výhru nedosáhla. Předposlední KK Zábřeh má na svém kontě jednu výhru a na desátou Jihlavu ztrácí jeden bod.

Hráčky v tomto kole pokořily třikrát šestistovku. Olga Hejhalová ze Slavie Praha porazila 615 kuželek, Michaela Matlachová z KC Zlín přispěla k výhře svého týmu výkonem 604 poražených kuželek. Vladimíra Malinská ze Slavie Praha porazila 602 kuželek. Pořadí jednotlivkyň vede hráčka Slovanu Rosice Natálie Topičová, která jako jediná má průměr z průměrů vyšší jak šest set a to 605,17. Druhou příčku drží Simona Koutníková ze Sokola Duchcov 594,44 a na třetím místě je Olga Hejhalová ze Slavie Praha průměrem 593,7.

V pražském derby hostila Slavia Praha poslední Konstruktivu a průběh utkání zcela odpovídal postavení celků v tabulce. Jediný bod hostujícího celku uhrála Edita Koblížková, která porazila ve střední části utkání 588 kuželek. Rokycany po páteční výhře v předehrávce v Duchcově nestačily v sobotu doma na KC Zlín. Rokycany šly do závěrečné fáze utkání při vedení 3:1 a náskoku čtyř kuželek. V závěru dominovaly zlínské hráčky, které po vynikajících výkonech otočily vývoj utkání ve svůj prospěch. Michaela Matlachová porazila 604 kuželek a Bohdana Jankových 588 kuželek. Obě nahrály na svoje soupeřky 114 kuželek a bylo rozhodnuto. KK PSJ Jihlava v tomto kole na body doma nedosáhla. Spartak Přerov v poměrně vyrovnaném utkání získal tři body ze hry a při 32 kuželkách to byla výhra 5:3. V domácím celku snese přísnější kritéria pouze výkon Jany Braunové, která porazila 568 kuželek, zbytek výkonů družstva padl do podprůměru. Z hostujícího celku patří nejlepší výkon Barboře Janyškové, která porazila 558 kuželek. Sokol Duchcov po páteční neúspěšné předehrávce hostil v sobou v tabulce předposlední KK Zábřeh. Utkání zcela odlišných jednotlivých fází utkání nakonec dovedly do vítězného konce domácí hráčky. Úvod 2:0 pro Duchcov při plus 46 kuželkách. Střední část utkání ovládly hostující hráčky, které vyhrály oba duely a nahrály na svoje soupeřky 96 kuželek. V závěru KK Zábřeh na domácí nestačil, hostující celek neudržel náskok, domácí braly oba body a po výborném výkonu Simony Koutníkové, která porazila 592 kuželek, nahrály rovných sto kuželek a celkově zvítězily 6:2 o 50 kuželek. Utkání v Náchodě, kde domácí hráčky hostily KK Blansko mělo podobný průběh jako v Duchcově pouze a tím rozdílem, že konečný rozdíl v poražených kuželkách byl menší. V úvodu i ve střední části získala obě družstva po bodu a Blansko mělo k dobru 49 kuželek. Závěr ovládly domácí hráčky, které uhrály oba body a nahrály 67 kuželek, a celkově zvítězily 6:2. Nejlepší výkon v utkání zahrála hráčka KK Blanska Lenka Kalová, která porazila 599 kuželek. Z domácího celku byla nejlepší Aneta Cvejnová, která porazila 599 kuželek.

Datum: 13. 10. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa