ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2019/20 – 5. kolo

Centropen Dačice, Slovan Rosice a KK Zábřeh drží čelo tabulky se ziskem osmi bodů.

V pátém kole soutěže zvítězily hostující celky ve dvou utkáních, domácí celky ovládly čtyři utkání. Vedoucí celky KK Zábřeh, Slovan Rosice a Centropen Dačice nezaváhaly a jsou po tomto kole stále na čele tabulky se ziskem osmi bodů. Družstva z konce tabulky SKK Hořice a Hvězda Trnovany prohrály a drží sestupové příčky. Šestistovek padlo v tomto kole deset. Roman Čuřík z KK Vyškov porazil v Dobřanech 645 kuželek a velkou měrou přispěl k výhře hostujícího celku. Martin Sitta z KK Zábřeh porazil doma 625 kuželek. Celkové pořadí jednotlivců vede i po tomto kole Ondřej Ševela z KK Vyškov průměrem 612,25 před Janem Mecerodem Slovan Rosice 606,13 a Zdeňkem Dvořákem z Lokomotivy České Velenice 604,33. Na průměr z průměrů vyšší, jak šest set dosáhlo pět hráčů.

Slovan Rosice hostil poslední celek tabulky Hvězdu Trnovany a na průběhu utkání to bylo znát. Trnovany uhrály pouze jediný bod, a to zásluhou Milana Stránského hned v úvodu utkání, kde po výkonu 580 přehrál 3:1 Adama Palka. Z domácího celku zahrál nejlepší výkon Ivo Fabík, který porazil 583 kuželek. KK Zábřeh hostil v tomto kole předposlední celek tabulky SKK Hořice a rovněž zde bylo znát postavení družstev v tabulce. Domácí hráči ovládli úvodní část utkání a šli do vedení 2:0. V této fázi utkání zahrál výborně domácí hráč Martin Sitta, který porazil 625 kuželek. KK Zábřeh měl nahráno 66 kuželek. Ve střední části a v závěru získala obě družstva po bodu, a to znamenalo při výhře domácích na poražené kuželky o 93 celkové vítězství 6:2. Další celek z čela tabulky Centropen Dačice zajížděl ke svému dalšímu utkání do Tábora. Jihočeské derby ovládli hosté. Po vyrovnaném úvodu získali ve střední části oba body a díky nejlepšímu výkonu v utkání, který dosáhl Karel Novák, když porazil 620 kuželek, i náskok 149 kuželek. V závěru utkání braly oba celky po bodu, a to znamenalo při náskoku 189 kuželek jasnou výhru Centropenu Dačice 6:2.

Dačickým se omlouvám za nesrovnalost v minulém zpravodaji, který je přivedl k tomu, že přijeli do Tábora dříve. Nesrovnalost je opravena a nedostatek u „Programu dalšího kola“ se nebude opakovat. Upozorňuji, že tento panel je informativní, platí los a popřípadě změny utkání uvedené v oblasti sportovně-technických informaci. Pokud si někdo není jistý volat v kteroukoliv denní i noční hodinu.

TJ Třebíč po prohře v dohrávce s Centropenem Dačice hostila Lokomotivu Trutnov. Hráči hostujícího celku ovládli úvod utkání, kde po vyrovnaných duelech získali oba body. Střední část utkání se pro domácí hráče nevyvíjela rovněž dobře. Opět vyrovnané duely. Pro Třebíč získal důležitý bod Dalibor Lang. Hosté měli k dobru 15 kuželek. Závěr utkání ovládli domácí hráči. Vašek Rypel po výborném výkonu porazil 612 kuželek a bral bod. Stejně se dařilo i jeho spoluhráči Lukáši Vikovi, který po výkonu 586 porazil Kamila Fiebingera, kterého střídal Petr Holý. Domácí zvítězili těsně 5:3 a jsou v tabulce na sedmé příčce. Cennou výhru vybojovali v Dobřanech hráči KK Vyškov. Ve vyrovnaném utkání uhráli hosté čtyři body ze hry a rozhodovaly poražené kuželky a těch měli v konečném účtování o deset více hosté. Velký podíl na tom mají šestistovky vyškovských hráčů z úvodu utkání, kde Ondřej Ševela porazil 605 kuželek a Radim Čuřík 646 kuželek. Domácí hráči dosáhli na tři šestistovky a ani to nestačilo na vítězství. Nejlepší byl Martin Provazník, který porazil 610 kuželek. TJ Valašské Meziříčí uhrálo v tomto kole povinné domácí body nad Lokomotivou České Velenice po výhře 6:2. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Branislav Černuška, když porazil 612 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší Tomáš Cabák po výkonu 610 poražených kuželek.

Datum: 13. 10. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa