ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 2019/20 – 4. kolo

Čtvrté kolo přineslo řadu překvapivých výsledků.

Interliga

Ten první je bezesporu výhra Lokomotivy Česká Třebová na drahách jednoho z favoritů soutěže ŠKK Trstená Starek. Největší zásluhu na tom má nejlepší hráč utkání Jan Bína výkonem 636 poražených kuželek.

Nejtěsnější výsledek kola se zrodil v Bratislavě. TJ Rakovice domácím nedalo nic zdarma. Výpadek v druhé půli utkání ale může hosty mrzet. Domácí naopak těžili z náskoku, který vytvořili Miroslav Vlčko (665) a Marek Zajko (623). Z hostí byl nejlepším hráčem Peter Magala (650).

SKK Rokycany hrály ve Veľkém Šariši a pouhých šest kuželek rozhodlo o vítězství hostů. Nejvíc za vítězstvím táhl hosty Ladislav Urban. Jeho výkon 659 poražených kuželek patří mezi nejlepší výsledky kola.

V Luhačovicích se hrálo průměrné utkání, kde za zmínku stojí výkon domácího Jiřího Mrlíka (630) a hostujícího Petra Hendrycha (633). Hostující Sokol Husovice byl přeci jen o něco lepší a odváží z Luhačovic oba body.

PSJ Jihlava hrála v Sučanech. Domácí družstvo bylo kompaktnější a když hosté z Jihlavy třikrát „podlezli“ šestistovku, bylo o vítězi rozhodnuto.

V neděli se Jihlava představila na kuželně ŠKK Trstená Starek. Jedno i druhé družstvo se snažilo napravit reputaci ze sobotních proher. Domácí Trstená začala utkání lépe, hosté však v prostřední části srovnali krok. Náskok, který domácí nahráli v úvodu, i přes ztrátu v poslední rundě uhájili. Za zmínku stojí vynikající výkony domácího Mikolaje Konopky (666) a hostujícího Stanislava Partla (663).

Poslední utkání kola se odehrálo v Sučanech, kam zavítala Lokomotiva Česká Třebová. Hosté povzbuzeni sobotní výhrou v Trstené začali první rundu prohrou, pak už to bylo jako na houpačce. Poslední runda měla vše rozhodnout. Hosté, ač byli lepší na kuželky, si ze Sučan odváží pouze bod za remízu.

Jedno upozornění na závěr. Rozmáhá se nešvar s neúplným vyplňováním zápisu o utkání. V tomto kole to bylo v utkání Sokol Luhačovice vs. Sokol Husovice, Tatran Sučany vs. Lokomotiva Česká Třebová. Příště při neúplném zápise o utkání budu udělovat pokuty.

Datum: 29. 9. 2019 | Sekce: Interliga | Autor: Karel Bok