ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

V Pelhřimově poměřily síly krajské žákovské výběry

O víkendu 18.–19. května se v Pelhřimově konal 14. ročník Májového turnaje. Síly mezi sebou poměřily žákovské výběry z 12 krajů.

V sobotu byla na programu soutěž krajských výběrů družstev. Po odehrání 60 hs žáci a žákyně skákali přes švihadlo a snažili se docílit co největšího počtu přeskoků za minutu. Následně si se zástupci Komise mládeže ČKA a reprezentačními trenéry zopakovali, jak by se měli rozcvičovat před hrou a co dělat po hře.

V soutěži krajů se na prvním místě umístil Královéhradecký kraj (1120), druhou příčku obsadil Jihočeský kraj (1071) a na třetím místě skončil Jihomoravský kraj (1004). Nejlepšího sobotního výkonu docílili z chlapců František Adamů z Červeného Kostelce výkonem 294 kuželek a z dívek Tereza Křížová z Dačic s 287 poraženými kuželkami. V soutěži o nejlepšího skokana zvítězil Adam Mísař z České Třebové, který docílil 155 přeskoků za minutu, nejlepší skokanky byly letos dvě, Martina Kapustová z Valtic a Barbora Lokvencová z Náchoda se shodným počtem 158 přeskoků. Adam i Martina s Barborou překonali loňské nejlepší výsledky.

Nedělní soutěž tandemů ovládlo duo Žáčková + Trunečka z Olomouckého kraje, na druhém místě se umístilo duo Koňaříková + Svoboda z Jihomoravského kraje a bronz si z Pelhřimova odvezly dvojice Kábrtová + Brejtr z Královéhradeckého kraje a Ovšáková + Benda z Plzeňského kraje.

Velký díky patří pelhřimovskému oddílu za skvěle zvládnuté pořadatelství a trenérům a rodičům za to, že věnovaly svůj čas svým svěřencům a do Pelhřimova dorazili.

2019-05-18 Májový turnaj
Datum: 30. 5. 2019 | Sekce: Mládež | Autor: Ludmila Johnová