ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 2018/19 – 22. kolo

Poslední kolo přineslo poslední odpovědi. Jsou známá jména medailistů a taky sestupujících.

Interliga

Družstvo ŠK Železiarne Podbrezová potvrdilo svoji dominanci v soutěži a potřetí v řadě získává titul interligového šampióna. Druhou příčku, tak trochu očekávanou, obsadilo družstvo ŠK Trstená Starek. Třetí místo interligové tabulky a zároveň českým mistrem se i přes prohru doma v posledním kole stalo družstvo TJ Lokomotiva Česká Třebová, kterému k titulu blahopřeji.

Druhé místo v národní tabulce získalo družstvo SKK Rokycany, které dokázalo porazit právě novopečeného mistra z České Třebové. Třetí příčku obsadilo družstvo TJ Sokol Luhačovice. To si veze z Brna Husovic bod i přesto, že bylo o čtyři sražené kuželky horší. Právě ztráta bodu stála Luhačovice druhé místo.

V Jihlavě se rozhodovalo o setrvání v soutěži i pro příští ročník. Hosté z Dobřan potřebovali v utkání zvítězit, kdežto domácím stačila k udržení i remíza. Nakonec to pro domácí jihlavské družstvo byla jasná záležitost a rozdílem necelých sto kuželek se skóre 6:2 interligovou příslušnost udrželo. Po roce tedy sestupuje dobřanské družstvo.

V slovenské národní tabulce bylo o medailistech rozhodnuto již v minulém kole. První dvě místa obsadila již zmíněné družstva a na třetí příčce se umístil stejně jako loni Slavoj Veľký Šariš. Vítěz třetího ročníku Interligy, Podbrezová, hrál poslední kolo v Sučanech a svojí suverenitu v soutěži potvrdil výhrou 6:2 a rozdílem 181 kuželek. Je potřeba vyzdvihnout výkon Vilmoše Zavarka, 702 poražených kuželek. Stejným výsledkem skončilo, i když menším rozdílem v poražených kuželkách, utkání ve Veľkém Šariši, kam zajížděla Trstená. V utkání padly jen dvě šestistovky a to v podání hostujícího družstva. Poslední utkání shodou náhod svedlo proti sobě družstva ohrožená sestupem i v slovenské národní tabulce. I tam se nakonec radovali domácí. Stejně jako v Jihlavě, tak i na Interu stačila domácím proti Modrance remíza. Nakonec se domácí Inter Bratislava může radovat z vítězství 6:2, když podal solidní vyrovnaný výkon a hostům z Modranky příliš šancí nedal.

Na závěr chci připomenout povinnost zaslat hodnocení soutěže a poděkovat za spolupráci všem organizačním pracovníkům a vlastně všem, kteří přispěli k hladkému průběhu třetího ročníku Interligy. Všem přeji krásné léto a s některými z Vás již brzy nashledanou při rokovaní STK Interligy.

Muži TJ Lokomotiva Česká Třebová – mistři ČR 2018/19

Muži TJ Lokomotiva Česká Třebová – mistři ČR 2018/19

Datum: 14. 4. 2019 | Sekce: Interliga | Autor: Karel Bok