ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 22.kolo

Je dobojováno. Třetí mistrovský titul v řadě za sebou získaly hráčky Slovanu Rosice, když za celou sezónu pouze dvakrát prohrály. Druhá je Slavie Praha a třetí KK Blansko. Soutěž opouští Lokomotiva České Budějovice a SKK Jičín.

Je dobojováno. Třetí mistrovský titul v řadě za sebou získaly hráčky Slovanu Rosice, když za celou sezónu pouze dvakrát prohrály, a to ve čtvrtém kole doma se Slavií Praha a ve třináctém s Náchodem. Druhou příčku obsadily se ztrátou dvou bodů hráčky Slavie Praha. Bronzové medaile získalo družstvo KK Blansko. O tom, kdo nejvyšší soutěž opustí, se rozhodovalo až v posledním kole soutěže. Na konec z nejvyšší soutěže sestupuje po ročním působení Lokomotiva České Budějovice a SKK Jičín. Nahradí je vítězové skupin 2. KLZ – KK PSJ Jihlava, která se objeví v nejvyšší soutěži poprvé a staronový účastník nejvyšší soutěže TJ Valašské Meziříčí. V posledním kole zvítězily hostující celky ve dvou utkáních a domácí dominovaly ve čtyřech zápasech. V boji o záchranu nakonec uspěly hráčky Konstruktivy Praha, které jako jediné z celků ohrožených sestupem dokázaly zvítězit a uhájily si tak ligovou příslušnost, když přehrály doma Sokol Duchcov 6:2. Lokomotiva České Budějovice nestačila doma na SKK Náchod a SKK Jičín prohrál v Rosicích rovněž 6:2. Slavie Praha, která měla ještě teoretickou naději na titul, nadělila hráčkám Spartaku Přerov kanára.

V posledním kole padla jediná šestistovka, kterou porazila hráčka Slovanu Rosice Natálie Topičová výkonem 607 poražených kuželek. V pořadí jednotlivkyň dominovaly hráčky mistrovského celku. Zvítězila Alena Kantnerová (581,2) před Lucií Vaverkovou (577,31) a Natálii Topičovou (576,69). Čtvrtou příčku obsadila hráčka Slavie Praha Olga Hejhalová (572,12). Nejlepší výkon soutěže zahrála Natálie Topičová 661, druhý nejlepší výkon zahrála Lucie Vaverková 651 a třetí opět Natálie Topičová 630. Všechny hráčky Slovanu Rosice.

Děkuji organizačním pracovníkům a všem, co se podíleli na zdárném průběhu soutěže. Přeji krásné prožití léta a na podzim opět „hodu zdar“.

Datum: 13. 4. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa