ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár mladých nadějí 2018/19 zná své vítěze

Aktuální ročník Poháru mladých nadějí byl v neděli 10. března završen finálovým turnajem na osmidráze v Olomouci. Síly mezi sebou poměřilo 16 nejlepších hráčů a hráček z každé kategorie. V kategorii staršího žactva byla ve hře také účast na Světovém poháru žactva, který se bude konat v květnu v Rokycanech.

V kategorii mladších žákyň se na celkovém prvním místě umístila Anna Löffelmannová (TJ Sokol Kdyně), a to s náskokem 20 bodů a skvělým průměrem 267 poražených kuželek. Stříbro si zajistila mj. skvělým finálovým výkonem 282 poražených kuželek Zuzana Tranová (TJ Lokomotiva České Velenice). Bronz putoval zásluhou Nikoly Bartoníčkové do SK Solnice.

Mezi mladšími žáky si první místo v celkovém pořadí a také ve finálovém turnaji vybojoval Tomáš Květoň (SK Baník Ratíškovice) se 143 body a skvělým výkonem 283 kuželek. Stříbro si v celkovém pořadí odvezl Josef Fišer (CB Dobřany), který měl stejný počet bodů, ale lepší průměr než bronzový David Koželuh (TJ Lokomotiva České Velenice).

V kategorii starších žákyň se s náskokem 25 bodů umístila Petra Metrlová (TJ Jiskra Nové Bystřice), která předvedla také nejlepší finálový výkon ve své kategorii, a to 265 kuželek. Na druhém místě se umístila Tereza Křížová (TJ Centropen Dačice) a jako třetí si místo na pomyslném stupni vítězů vybojovala Lucie Dlouhá (KK Kosmonosy).

Mezi staršími žáky zvítězil Vojtěch Šmarda (KK Orel Ivančice) se 137 body. Druhé místo si vybojoval Kryštof Brejtr (SKK Náchod), jehož 259 poražených kuželek bylo nejlepším finálovým výkonem v této kategorii. Bronzovou příčku obsadil František Adamů (TJ Červený Kostelec).

Za Komisi mládeže blahopřejeme všem k účasti na finálovém turnaji a k hezkým výsledkům, kterých během soutěže docílili. Přejeme hodně úspěchů hráčům a hráčkám postupujícím na mistrovství České republiky a na Světový pohár žactva. Děkujeme jak pořadateli HKK Olomouc za bezproblémový průběh finálového turnaje, tak všem pořadatelům jednotlivých turnajů za jejich spolupráci na tomto ročníku PMN a těšíme se na spolupráci v nové sezóně.

Jiří John, Ludmila Johnová

Datum: 13. 3. 2019 | Sekce: Mládež | Autor: více autorů