ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 19.kolo

Slovan Rosice udělaly v Přerově další krok k obhajobě mistrovského titulu. Jeho hráčky po výborném výkonu převálcovaly Spartak 6:2 o 261 kuželek. Na tomto rozdílu se nejvíce podílela svým výkonem Natálie Topičová, která porazila 661 kuželek. Skvěle sekundovala Lucie Vaverková výkonem 651 poražených kuželek. Boj o sestupové příčky je otevřen.

Třetí šestistovku Rosic zahrála Alena Kantnerová, která porazila 616 kuželek. Druhá Slavia hrála v Duchcově a rovněž nezaváhala. Domácí celek porazila 6:2 a po tomto kole stále ztrácí na vedoucí celek jeden bod a musí ve zbývajících kolech čekat na zaváhaní svých soupeřek. Šestistovku porazila Olga Hejhalová (610), z domácího celku porazila Adéla Kolaříková 602 kuželek. Družstva bojující o bronz rovněž v tomto kole nezaváhala. KK Blansko přehrálo doma KC Zlín 6:2 a SKK Náchod zvítězil v Jičíně 7:1 a ztrácí na třetí KK Blansko dva body. Na konci tabulky bude závěr soutěže dramatický. Los přináší v závěrečných kolech několik vzájemných utkání přímo ohrožených družstev. Všechna družstva ohrožená sestupem v tomto kole prohrála kromě Lokomotivy České Budějovice, která uhrála v Zábřehu v dramatické koncovce důležitý bod. Konstruktiva si v sobotu dovezla z Rokycan kanára a prohrála i nedělní dohrávku osmnáctého kola se Spartakem Přerov. O vítězství ve vyrovnaném utkání nakonec rozhodlo jedenáct kuželek, o které porazilo přerovské družstvo víc. Ze hry získala obě družstva po třech bodech. Konstruktiva tak nevyužila možnost vymanit se z přímého ohrožení sestupem.

Pořadí jednotlivkyň doznalo podstatných změn. Medailové posty drží hráčky Slovanu Rosice. Na vedoucí příčku se posunula Alena Kantnerová (576,50), ale její spoluhráčky po výborných výkonech v Přerově jsou v těsném závěsu. Druhá je Natálie Topičová (576,45) a třetí místo se posunula Lucie Vaverková (575,52). Na čtvrtou příčku klesla Olga Hejhalová ze Slavie Praha (572,09).  Doposud vedoucí Martina Hrdinová z SKK Náchod klesla až na pátou příčku (571,07).

Datum: 10. 3. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa