ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 16.kolo

Tabulku vede po tomto kole Slavie Praha s náskokem dvou bodů na Slovan Rosice. Má však jedno předehrané utkání k dobru. Konec tabulky je hodně vyrovnaný. Souboj o sestup bude hodně dramatický.

Šestnácté kolo bylo rozloženo do dvou dnů, když KC Zlín hrál v sobotu se Slavii předehrávku osmnáctého kola a utkání šestnáctého kola hrál v neděli na Konstruktivě. Utkání mezi Slavii a Rosicemi bylo předehráno. Domácí celky byly v tomto kole úspěšnější, zvítězily ve čtyřech utkáních ve dvou se ze zisku bodů radovala hostující družstva. Tabulku i po tomto kole vede Slavie Praha s náskokem dvou bodů na Slovan Rosice. Slavie má jedno předehrané utkání k dobru. Na konci tabulky se situace značně nepřehledná. Konstruktiva, SKK Jičín i Sokol Duchcov v tomto kole zvítězily, pouze Lokomotiva České Budějovice prohrála doma s Blanskem a klesla v tabulce na předposlední příčku. Na poslední Sokol Jičín má náskok dvou bodů, s desátým Duchcovem má shodně deset bodů. Sokol Duchcov má jednu dohrávku k dobru. Desátý KK Zábřeh má na svém kontě zatím jedenáct bodů.

V předehrávce kola v utkání Slavie Praha – Slovan Rosice měly navrch hostující hráčky. Úvod vyhrály 2:0 a když ve střední části zápasu získala bod Natálie Topičová mohl hostující celek začít uvažovat o výhře. V závěru nastoupila na jednu dráhu indisponovaná Naďa Dobešová nahrála na Helenu důležitých 33 kuželek. Střídající Anna Štaufová sice nakonec s Helenou Gruzskovou prohrála, ale na kuželky zvítězila. Výborně zahrála v závěru Alena Kantnerová, která porazila Olgu Hejhalovou a bylo rozhodnuto. Bitva do posledního hodu, tak lze charakterizovat utkání SKK Jičín versus KK Zábřeh. Domácí hráčky ovládly úvod utkání, který vyhrály 2:0. Náskok v poražených kuželkách jistila svým výkonem Lenka Vávrová, která byla výkonem 585 poražených kuželek v utkání nejlepší. Ve střední části získaly oba celky po bodu a do závěru bylo vše otevřené. KK Zábřeh získal v závěru zásluhou Lenky Horňákové a Jitky Killarové dva body. Obě postupně umazávaly z náskoku domácího celku. Nakonec jim chybělo šest kuželek na remízu a sedm na výhru. Vyrovnané utkání se hrálo i v Duchcově, kde domácí hostily SKK Rokycany. Domácí celek nakonec zvítězil 5:3 o 15 kuželek a vybojoval tak cenné dva body, které znamenají posun na desátou příčku tabulky. Nejlepší výkon v utkání i kola zaznamenala hostujíc hráčka Denisa Pytlíková, když porazila 609 kuželek. SKK Náchod hostil Spartak Přerov v utkání, kde domácí zvítězily 6:2. Po vyrovnaném úvodu a střední části, kde oba celky získaly po bodu ovládly závěr domácí hráčky, které oba duely vyhrály a dovedly utkání do vítězného konce. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí Martina Hrdinová, která porazila 570 kuželek. Na body vyrovnané utkání se hrálo v Nové Bystřici, kde Lokomotiva České Budějovice hostila KK Blansko. Domácí celek nakonec prohrál 5:3, když dva výkony hluboko pod pět set znamenaly ztrátu poražených kuželek, která po posledních hodech činila 101 kuželek. Kostruktiva Praha si v tomto kole připsala na svoje konto důležitou výhru, když přehrála KC Zlín 6:2. V průměrném utkání nedosáhly hostující hráčky dvakrát na pětistovku, a to byla ztráta, kterou již ostatní hráčky nestačily eliminovat. V nedělní předehrávce osmnáctého kola pak hráčky Zlína podlehly Slavii Praha 5:3. Zlínské hráčky sice vedly před závěrem 3:1, ale ztrácely na poražené kuželky. V závěru braly oba body domácí hráčky a bylo rozhodnuto.

V utkáních šestnáctého kola padly dvě šestistovky. Denisa Pytlíková z SKK Rokycany porazila v Duchcově 609 kuželek a Alena Kantnerová Slovan Rosice porazila na domácí dráze 606 kuželek.  Pořadí jednotlivkyň nadále vedou hráčky Slovanu Rosice v pořadí Alena Kantnerová (574,71) před Lucii Vaverkovou (579,79). Na třetím místě je hráčka SKK Náchod Martina Hrdinová (571,63).

Datum: 17. 2. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa