ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2018/19 – 16. kolo

Na čele tabulky je i po tomto kole Slavoj Praha. Na poslední místo klesl SKK Jičín. Výborný výkon Centropenu Dačice v Hořicích.

V šestnáctém kole zvítězily hostující celky ve dvou utkáních. Zbývající utkání se stala kořistí domácích družstev. Družstva z čela tabulky vesměs zvítězila, a tak na špici tabulky nedošlo k výrazným změnám. Vede Slavoj Praha před Centropenem Dačice. Oba celky mají shodný počet bodů. Slavoj má jedno odložené utkání v Třebíči k dobru. Z družstev ohrožených sestupem zvítězil doma KK Zábřeh a Sokol Duchcov. Na poslední místo se tak po tomto kole propadl SKK Jičín. Předpolední je Sokol Duchcov. Na poslední Jičín má k dobru jeden bod a na desátý Zábřeh jeden bod ztrácí.

Vedoucí Slavoj Praha hostil třetí Slovan Rosice. Mělo to být vyrovnané utkání, ale opak byl pravdou. Indisponovaní hosté na domácí celek nestačili. Prohráli 7:1 a po tomto kole ztrácí z třetího místa na vedoucí celek tři body. Jediný bod pro Rosice uhrál Adam Palko, který porazil Petra Pavlíka 3:1. Domácí hráč porazil o tři kuželky více. Stínem utkání jsou udělené dvě žluté karty za nesportovní chování pro domácí hráče Zdeňka Gartuse a Lukáše Janka. KK Zábřeh uhrál v tomto kole důležité vítězství, i když mnoho nechybělo, aby oba body brali hosté. O všem rozhodla až poslední dráha. Před ní bylo s největší pravděpodobností rozhodnuto, že oba celky berou tři body ze hry a budou rozhodovat poražené kuželky. Těch měly před poslední dráhou Trnovany o 27 více. Poslední dráha hostům vůbec nesedla. Prohráli 53 kuželek a přenechali tak výhru domácímu celku. Výborný výkon zahrál hned v úvodu utkání hráč Hvězdy Trnovany Michal Koubek, který porazil 639 kuželek, a to byl nejlepší výkon v utkání i kola. Zajímavý průběh mělo utkání v Českých Velenicích. Skončilo poměrem 5:3 ve prospěch domácích, když uhráli celkově pět bodů ze hry, ale na celkově poražené kuželky prohráli o pět. Šestistovky padly v utkání dvě. Nejlepší výkon zahrál hráč TJ Valašského Meziříčí Tomáš Cabák, který porazil 628 kuželek. Domácí Zdeněk Dvořák porazil 607 kuželek. Druhý celek tabulky Centropen Dačice zahrál v Hořících vynikající výkon a po zásluze zvítězil. Hráči Centropenu Dačice dosáhli na čtyři šestistovky, a to Karel Novák 613, Josef Brtník 610, Jiří Němec 608 a Pavel Kabelka 601. Z domácích překonal šestistovku pouze Vojtěch Tulka, který porazil 607 kuželek. Hráči TJ Třebíč po dvou neodehraných utkáních z důvodu poruchy automatů zajížděli do Jičína, kde ve vyrovnaném utkání se dvěma náhradníky v utkání průměrné úrovně nakonec zvítězili 5:3 o 43 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Robert Pevný, který porazil 596 kuželek. SKK Jičín po této prohře klesl na poslední příčku tabulky. Lokomotiva Tábor zajížděla k utkání tohoto kola do Duchcova. Hostující celek, který měl kvůli zdravotním potížím problémy se složením sestavy, na domácí nestačil a prohrál 7:1. Jediný bod pro hosty uhrál David Kášek, který 3:1 přehrál Jiřího Semelku. Nejlepší výkon a jedinou šestistovku v utkání zahrál domácí hráč Zdeněk Ransdorf, který porazil 629 kuželek.

V tomto kole padlo devět šestistovek, z toho pět na kuželně v Hořicích, kde hráči Centropenu Dačice zahráli čtyři. Pořadí jednotlivců i nadále vede Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha (605,03), druhý je hráč TJ Třebíč Robert Pevný (602,57) a na třetí se posunul po výborném výkonu v Zábřehu Michal Koubek z Hvězdy Trnovany (598,04).

Datum: 17. 2. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa