ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 15.kolo

Tabulku vedou po tomto kole hráčky Slavie Praha. Druhé Rosice mají shodný počet bodů, ale horší skóre.

V tomto kole se hrála pouze čtyři utkání. Slovan Rosice měl utkání s Konstruktivou předehráno a Spartak Přerov z důvodu pořádání světového poháru má svoje utkání se Sokolem Duchcov odloženo. Ve zbývajících utkání vyhrály hostující celky pouze jedno utkání. Ve třech zvítězily domácí celky. Úspěšné byly v tomto kole hráčky posledního celku tabulky SKK Jičín, které dokázaly zvítězit v Rokycanech. Slavie Praha zvítězila v Zábřehu 6:2 a vede tabulcu. Druhé Rosice mají shodný počet bodů, ale horší skóre. Pražské hráčky, ale mají jedno utkání k dobru. Poslední příčku i přes výhru v Rokycanech nadále drží SKK Jičín se ztrátou dvou bodů na Sokol Duchcov. Na první nesestupové příčce je Konstruktiva Praha, která má k dobru na Sokol Duchcov jeden bod.

KC Zlín převálcoval Lokomotivu České Budějovice 8:0. Hostujícím hráčkám to ve Zlíně nešlo. Pouze dva výkony nad pět set a z toho nejlepší 516 poražených kuželek, a to na výhru nemohlo stačit. Nejblíže k zisku čestného bodu pro hostující celek měla Veronika Kulová, která prohrála při shodném zisku pomocných bodů s Martinou Zimákovou o jedinou kuželku. KK Blansko hostilo SKK Náchod v přímém souboji o třetí příčku tabulky. Hostující hráčky měly velmi blízko k zisku bodů. Domácí hráčky utekly hrobníkovi z lopaty, když v dramatickém utkání zvítězily 5:3 a v celkovém součtu o jedinou poraženou kuželku. Nejlepší výkon v utkání zahrála hráčka hostujícího celku Martina Hrdinová, která porazila 588 kuželek. Přesně naopak skončilo utkání v Rokycanech, kde domácí hráčky porazily o jedinou kuželku méně než hostující Jičín. Jičínské hráčky měly na svém kontě zisk čtyř bodů ze hry, a tak nakonec zvítězily 6:2. Nejlepší výkon v utkání, který vysoko vyčníval nad všemi ostatními, zahrála domácí hráčka Terezie Krákorová, která porazila 572 kuželek. Pražská Slavie hrála v Zábřehu a brala povinné dva body po výhře 6:2. Hostující hráčky ovládly úvod utkání a ten v dalším průběhu udržely. Ani výborný nejlepší výkon utkání Jitky Killarové 585 nepřispěl k otočení vývoje utkání.

Patnácté kolo se obešlo bez šestistovky. Nejblíže byla hráčka Slovanu Rosice, která v předehrávce porazila 593 kuželek. Soutěž jednotlivkyň nedoznala po tomto kole na čele změn. I nadále vede hráčka Slovanu Rosice Alena Kantnerová (574,71) před svojí stájovou kolegyní Lucií Vaverkovou (573,79) a Martinou Hrdinovou z SKK Náchod (571,56).

Datum: 10. 2. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa