ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA mužů – 3. předkolo + los nadstavby

Pohár ČKA v kategorii mužů dospěl ke konci základní části a vstupuje do nadstavby.

Poprvé se představí šestnáctka nasazených týmů v soubojích se šestnácti nejúspěšnějšími družstvy ze tří předkol. Největší zastoupení v nadstavbové části má, stejně jako vloni, Jihomoravský kraj (6 družstev). Dále Královéhradecký kraj 5 družstev, 4 družstva Plzeňský kraj (o jedno více než vloni), po třech družstvech má zastoupení Ústecký a Liberecký (ten také +1). Vysočina, Karlovarský a Zlínský po dvou družstvech, Pardubický, Praha, Jihočeský, Olomoucký a Středočeský po jednom. Jediný kraj, který nemá zastoupení je Moravskoslezský.

Součástí zpravodaje je také samozřejmě los nadstavbové části poháru. Nejnižší losovací čísla (1 až 4) mají účastníci loňského finálového turnaje dle pořadí. Každé je zařazeno do jedné ze čtvrtin pavouka. K nim jsou přiřazeni po jednom loňští poražení čtvrtfinalisté a po dvou osm nejlépe umístěných družstev v minulém ročníku (2017–18) dlouhodobých soutěží, která se vloni neprobojovala do čtvrtfinále.

Soupeři těchto šestnácti družstev budou vítězové jednotlivých částí pavouka základní části soutěže. Losovací čísla slouží k určení pořadí utkání ve dvojzápasech v jednotlivých kolech. Doma začínají vždy družstva s vyšším losovacím číslem v dané dvojici. Vítězové jednotlivých čtvrtin pavouka se střetnou v závěrečném turnaji na jedné kuželně.

Výsledky utkání Poháru ČKA jsou denně aktualizovány na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde je oznámen i termín utkání po jeho nahlášení.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na tomto webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnou také z výše uvedené adresy.

Datum: 21. 1. 2019 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda