ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2018/19 – 11. kolo

Po výhře v Dačicích vede soutěž Slavoj Praha. Zdeněk Gartus porazil 647 kuželek a vede pořadí jednotlivců.

Poslední kolo podzimu vyřešilo, kdo půjde do jarní části z prvního místa. Po výhře v Dačicích to bude Slavoj Praha. Na konci tabulky začíná na posledním místě Sokol Duchcov ztrácet. Do jarní části půjde se ztrátou čtyř bodů na předposlední KK Zábřeh. Jedenácté kolo skončilo fiaskem pro domácí celky. Na domácí dráze zvítězily pouze celky SKK Jičína a TJ Třebíče.

Utkání kola se hrálo v Dačicích, kde doposud vedoucí celek tabulky přivítal druhý v pořadí Slavoj Praha. Domácí celek nenavázal na výborné výkony doma v posledních zápasech, prohrál a přenechal vedení v tabulce Slavoji Praha. Hostujícímu celku zahrál výborně v úvodu Jaroslav Hažva 609 a ve střední části Zdeněk Gartus 647. Hosté šli do závěru při vedení 3:1 a náskoku 52 kuželek. V závěru utkání získala obě družstva po bodu. Rozdíl v poražených kuželkách se nezměnil, oba body získali hosté ze Slavoje Praha. Hráči TJ Třebíč si připsali na svoje konto teprve druhou výhru v tomto soutěžním ročníku. Oproti minulým domácím utkáním byli domácí hráči lepší ve střední části, kterou vyhráli 2:0 a do závěru šli s dostatečným náskokem. Nedařilo se Robertovi Pevnému, který po výkonu 536 ztratil bod. Kamil Novotný nezaváhal a domácí se mohli radovat ze zisku dvou bodů. Šestistovku v utkání atakoval Vašek Rypel, kterému nakonec chybělo pět kuželek. Hráči TJ Valašského Meziříčí zajížděli v posledním kole podzimu do Tábora a potřebovali si po domácích prohrách spravit náladu, a to se jim povedlo. Hosté šli po úvodu do vedení 2:0 po těsné výhře Jaromíra Šefra a výrazné Radima Metelky. V dalším průběhu utkání si hosté připsali v každé části po bodu, udrželi náskok v poražených kuželkách a zvítězili. Nic na tom nezměnila šestistovka domácího Petra Chvala v závěru, když porazil 613 kuželek. SKK Jičín vybojoval doma důležitou výhru nad Slovanem Rosice. Hosté měli před závěrem utkání navrch v zisku bodů po těsných výhrách Jana Vařáka o šest kuželek a Adama Palka o tři kuželky. Domácí celek měl k dobru tři kuželky. Závěr utkání se hrál v režii domácích hráčů. Získali oba body a celkově zvítězili. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Roman Bureš, který porazil 591 kuželek. Souboj celků ze sestupových míst tabulky vyhráli hráči KK Zábřeh, když porazili 5:3 Sokol Duchcov. Hosté ze Zábřehu měli zásluhou výkonu Martina Sitty navrch v úvodu utkání, když porazil 614 kuželek a jasně zvítězil. Hosté po úvodu vedli o 24 kuželek a ten se do závěrečných hodů nezměnil. Ve střední části zápasu skončily oba duely rozdílem 34 kuželek a v závěrečné rozdílem čtyř kuželek ve prospěch hráčů každého z družstev. Sokol Duchcov je tak po podzimu beznadějně poslední se ziskem pouhých dvou bodů a ztrátou čtyř na předposlední KK Zábřeh. SKK Hořice v domácím prostředí rovněž nestačili na Lokomotivu České Velenice. Hosté zvítězili 6:2. Vyrovnané utkání rozhodli pro sebe hosté lepším závěrem, kde Zdeněk Dvořák a Branislav Černoška brali body po shodném výkonu, když porazili 593 kuželek. Lepší dorážku měl Zdeněk Dvořák. Z domácího celku podal nejlepší výkon Lukáš Vik, který porazil 585 kuželek.

Poslední kolo podzimu bylo na šestistovkové výkony chudé. Hráči se dostali na šestistovku pouze ve čtyřech náhozech. Na čelo pořadí jednotlivců se posunul po výborném výkonu v Dačicích Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha. Na svém kontě má 608,5 průměrových kuželek. Druhý je Petr Žahourek z Centropenu Dačice 608,5 a třetí místo drží Robert Pevný z TJ Třebíč 604,7.

Datum: 2. 12. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa