ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2018/19 – 10. kolo

Čelo tabulky po tomto kole beze změn. Zdeněk Dvořák porazil v Českých Velenicích 657 kuželek. K zisku bodů pro domácí celek to nepomohlo. Další prohra TJ Valašského Meziříčí doma. Nestačilo na TJ Třebíč.

Předposlední kolo podzimu nepřineslo na čele tabulky zásadní změny. Centropen Dačice a Slovan Rosice vyhrály doma. Slavoj Praha přiváží body z venku. Dačice nadále vedou tabulku s náskokem jednoho bodu na dvojici pronásledovatelů Slovan Rosice a Slavoj Praha. Z družstev na konci tabulky získal dva body po výhře doma pouze KK Zábřeh. Hráči Sokol Duchcov i SKK Jičín na své soupeře nestačili. Poslední tak nadále zůstávají hráči Sokola Duchcov. Předposlední jsou se ziskem čtyř bodů hráči KK Zábřeh.

TJ Valašské Meziříčí hostilo TJ Třebíč. Domácí celek zahrál lépe než v minulém kole proti Centropenu Dačice, ale ani to na výborně hrající TJ Třebíč nestačilo. Domácí ovládli úvod utkání. Vedli 2:0 o 46 kuželek. V dalším průběhu třebíčští hráči překonali t5ikr8t šestistovku a otočili vývoj utkání. Dařilo se opět Robertovi Pevnému, který porazil 639 kuželek. Šestistovku přidali ještě Kamil Nestrojil 606 a Vašek Rypel 601. V závěru utkání porazil Tomáš Cabák 614 kuželek, výhru hostujícího celku to již nemohlo ohrozit. V Českých Velenicích se představili hráči třetího celku tabulky Slavoje Praha. Hosté byli v úvodní části o poznáni lepší a po těsných výhrách vybojovali oba body. Jaroslav Hažva porazil 606 kuželek. Střední část opět ovládli hráči Slavoje Praha. Tentokrát byly výhry výraznější a do závěru šli se značným náskokem. Zdeněk Gartus porazil rovných 600 kuželek. Vynikající výkon podal v závěru utkání domácí Zdeněk Dvořák. Porazil 657 kuželek a připsal na konto domácích čestný bod. Je to druhý nejlepší výkon v letošním ročníku soutěže. Za Slavoj bodoval v závěru Lukáš Janko. Souboj družstev z dolní poloviny tabulky ovládli v Duchcově hráči Hvězdy Trnovany, kteří porazili SKK Jičín 7:1. Čestný bod pro hostující celek uhrál v úvodu utkání Jiří Drábek, a to bylo ze strany hostujícího celku vše. Domácí hráči v dalším průběhu dvakrát pokořili šestistovku. Roman Voráček porazil 603 kuželek a Josef Šálek 601. Vedoucí Dačice hostily Lokomotivu Tábor. Obě družstva získala ze hry po třech bodech, a tak rozhodovaly poražené kuželky. Těch nakonec měli po náskoku získaném v úvodu utkání o 80 více domácí hráči. Hosté uhráli v závěru dva body, ale na korigování náskoku poražených kuželek domácího celku již nestačili. Domácí Mojmír Holec opět pokořil šestistovku výkonem 608 poražených kuželek. KK Zábřeh hostil SKK Hořice. Hosté měli v závěru utkání šanci na výhru, popřípadě na zisk bodu. Po odehrání první dráhy korigovali hosté náskok domácího celku, po výkonech 136 :170 a 118 :145 na rozdíl 24 kuželek. Domácí se postupně zlepšovali, udrželi náskok v poražených kuželkách, Jiří Flídr uhrál bod a domácí nakonec zvítězili 6:2. Hráči Slovanu Rosice po prohře v minulém kole doma tentokrát nepřipustili zaváhání a jasně přehráli TJ Sokol Duchcov 7:1. Domácí hráči zvládli úvod utkání na jedničku. Jan Vařák a Jiří Zemek pokořili šestistovky výkony 623 resp. 602 a to dalo směr, kterým se zápas odvíjel. Pro Duchcov uhrál jediný bod Josef Pecha, který porazil rovných 600 kuželek. Domácí díky této výhře udrželi druhou příčku v tabulce. Duchcov je se ziskem pouhých dvou bodů na posledním místě tabulky.

Průměr vyšší jak šest set má na svém kontě po tomto kole čtveřice hráčů. Pořadí vede Petr Žahourek z Centropenu Dačice 609,5, druhou příčku drží Robert Pevný z TJ Třebíč 606,8, třetí je Radim Metelka z TJ Valašského Meziříčí 603,8. Průměr 602,1 má na čtvrtém místě Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha.

Datum: 25. 11. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa