ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kontrolní start dorostu v Náchodě

Ve dnech 5.–7. října se v Náchodě konalo soustředění dorostenecké reprezentace. Hráče a hráčky jako tradičně čekal program jak na kuželně, tak v tělocvičně.

Kontrolní start dorostu v Náchodě

Sobota

Program dorostenek byl na kuželně zaměřen na hru pod tlakem. Hrála se zkrácená hra do plných a do dorážky, trénovaly se sestavy kuželek, to vše při častém střídání drah. U dorostenců byla hra na kuželně zaměřená na zlepšení vstupu do zápasu, na odolnost při nucených přestávkách a střídání drah. Pozornost byla věnována otvírání v dorážce a rozebírání technik, hraní do sestav.

Program v tělocvičně nebyl tentokrát koncipován čistě na fyzickou přípravu. Během dopoledních hodin si postupně dorostenky i dorostenci zopakovali zásady správného rozcvičení před hrou a potrápili se cviky na hluboký stabilizační systém a cviky pro aktivaci spodního břicha.

V odpoledním bloku se dorostenci i dorostenky věnovali řízené relaxaci. Otevřela se jim tak další možnost k posílení psychické připravenosti, zklidnění předstartovní nervozity a cílené dlouhodobé mentální přípravy. Přestože to bylo pro všechny nové, šli do toho naplno a řekli bychom, že výsledkem byli překvapeni všichni.

Na programu byla také teoretická příprava. Hráči a hráčky se během celého soustředění mohli zeptat na vše, co je v souvislosti s tréninkem, zápasem i reprezentačními starty zajímá.

Neděle

V neděli se hrálo klasických 120 hs, na většině hráček i na některých hráčích byla vidět únava z předchozího dne. Nejlepšího výkonu docílil Jaroslav Soukup, který porazil 592 kuželek. Z děvčat pak Barbora Bártková s výkonem 523 kuželek.

Velký dík patří SKK Náchod a všem, kteří přispěli k tomu, že kontrolní start proběhl bez problémů a byl pro dorosteneckou reprezentaci další cennou zkušeností před MS v Rokycanech.

Datum: 17. 10. 2018 | Sekce: Reprezentace | Autor: Ludmila Johnová