ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2018/19 – 3. kolo

Na čele tabulky jsou po tomto kole bez ztráty bodu Slavoj Praha a Centropen Dačice. Hvězdný souboj na Žižkově. Robert Pevný z TJ Třebíč přehrál Jaroslava Hažvu 3:1 662:647.

Ve třetím kole soutěže domácí celky nepřesvědčily. Ve čtyřech zápasech pohrály. Třikrát 5:3 a jednou 6:2. Bez ztráty bodu jsou na druhé příčce tabulky hráči staronového účastníka 1. KL Centropenu Dačice. Nezaváhali ani v tomto kole v Duchcově. Získali ze hry tři body a další dva za poražené kuželky. Hostující hráči zahráli v tomto utkání opět výborně a zcela zaslouženě zvítězili. V utkání byly pokořeny dvě šestistovky. Domácí Jaroslav Bulant a hostující Petr Žahourek porazili shodně 604 kuželek. SKK Jičín v domácím prostředí zaváhal, když přenechal po prohře 5:3 oba body nováčkovi Lokomotivě Tábor. V každé části utkání získala obě družstva po bodu a tak i v tomto utkání rozhodly poražené kuželky. Lokomotiva jich porazila o 76 víc a zaslouženě zvítězila. Velký podíl na této výhře má David Kášek, který porazil 608 kuželek, a to byl nejlepší výkon v utkání. KK Zábřeh doma prohrál se Slovanem Rosice 5:3. Hráči Slovanu Rosice po vyrovnaném úvodu ovládli střed utkání. Jeho hráči uhráli dva body a hosté v utkání vedli 3:1 při náskoku 142 kuželek. Velký podíl na tomto náskoku měli výkony Jana Meceroda 570 a Ivo Fabíka 600. Závěr zápasu ovládli domácí. Brali oba body, ale ztrátu v poražených kuželkách se jim dohnat nepodařilo. V Hořících přivítali domácí hráči celek TJ Valašského Meziříčí.  V úvodu utkání byli lepší hosté. Získali oba body, když Radim Metelka výkonem 635 eliminoval šestistovku domácího hráče Jaromíra Škliby a Michal Juroška bral bod o výhře o pět kuželek. V dalším průběhu získala v každé fázi utkání obě družstva po bodu. V závěru utkání podal výborný výkon hostující hráč Tomáš Cabák, který porazil 618 kuželek, a to zajistilo Valašskému Meziříčí dostatečný náskok v poražených kuželkách na výhru 6:2. Vedoucí celek tabulky Slavoj Praha doma proti TJ Třebíč nezaváhal. Hosté podali na Žižkově dobrý výkon (3407), ale na výborně hrající domácí (3543) to nestačilo. V závěru zápasu se bylo na co dívat. David Kuděj výkonem 622 přehrál Kamila Nestrojila 599 po remíza 2:2. To lepší se odehrávalo na vedlejších drahách. Robert Pevný podal excelentní výkon. Porazil 662 kuželek, a tak Jaroslavu Hažvovi nestačilo ani 647 na zisk bodu. Prohrál na body 3:1. Hvězda Trnovany v nedělním utkání poměrně snadno přehrála Lokomotivu České Velenice 7:1. Jediný bod hostujícího celku uhrál až v závěru utkání Zdeněk Dvořák, když při remíze 2:2 na body zvítězil o tři kuželky. Výborný výkon podal domácí hráč Josef Šálek, který porazil 612 kuželek, což byl nejlepší výkon utkání.

Příští týden mají ligové soutěže z důvodu konání pohárových soutěží pauzu, a tak se dohrává pouze odloženého utkání 1. kola mezi KK Zábřehem a Lokomotivou České Velenice, který rozhodně o tom, kdo bude držet Černého Petra a zůstane bez bodu na posledním místě. Pouze remíza by to mohla změnit.

Novou možnost informování nejširší kuželkářské veřejnosti o online průběhu utkání a přenosu zápisu využila pouze dvě družstva, a to Slavoj Praha a SKK Jičín. Oběma celkům za to děkuji. Přitom je to tak jednoduché a odpadá odesílání zápisu emailem. Záležitost načtení soubodu z Excelu představuje ztrátu pár sekund. Obě utkání jsem sledoval online a je to vynikající. Ti, kdo to neakceptují, okrádají všechny příznivce kuželek o tuto možnost. Asi se řídí heslem zpátky na stromy. Není žádný problém to zadávat a sledovat na mobilním telefonu.

Datum: 30. 9. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa