ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 2. kolo

Bez ztráty bodů jsou po tomto kole pouze Slovan Rosice a Slavie Praha.

Druhé kolo soutěže je minulostí. Bilance kola je následující. Domácí celky uhrály tří vítězství, hostující dvě a utkání KC Zlín – SKK Náchod skončilo dělbou bodů. Z venkovní dráhy přivážejí oba body hráčky SKK Jičín, které dokázaly zvítězit v Přerově 5:3. Jičínské hráčky měly vynikající závěr, kde uhrály dva body a získaly i v poražených kuželkách náskok 14 kolků a to znamenalo výhru a zisk dvou bodů. V pražském derby na Konstruktivě byly rovněž úspěšnější hráčky Slavie Praha. Utkání skončilo rovněž vítězstvím hostujícího celku 5:3. Hostující hráčky měly v úvodní a střední části utkání navrch. V závěr utkání hrály prim domácí, ale dosáhnout na výhru se jim nepodařilo. SKK Náchod vyboxoval ve Zlíně bod. V závěru bylo rozhodnuto, že domácí získají ze hry čtyři body a hosté dva. Bojovalo se o to, kdo si připíše dva body za poražené kuželky. Těch nakonec mělo na svém ´kontě hostující družstvo o osm více a odváží si ze Zlína bod. Mistrovský celek Slovan Rosice hostil nováčka ligové soutěže Lokomotivu České Budějovice. Utkání mělo jednoznačný průběh ve prospěch domácího celku. Rosice povolily hostujícímu celku pouze 5,5 pomocného bodu a to znamenalo, že si z Rosic odvážejí kanára po prohře 8:0. KK Blansko hostilo Sokol Duchcov. Domácí hráčky zvítězily jasně 7:1, když jediný bod pro hostující celek uhrála Simona Koutníková, která přehrála Michaelu Zajacovou. SKK Rokycany rovněž doma nezaváhaly. Staronová účastník nejvyšší soutěže KK Zábřeh na své soupeřky nestačil.  Úvod utkání vyzněl jasně pro domácí a když ve střední části nahrála Terezie Krákorová na svoji soupeřku 93 kuželek by v podstatě rozhodnuto. V závěru korigovala konečných 6:2 ziskem bodu hostující Jitka Killarová, když svoji soupeřku přehrála při zisku pomocných bodů 2:2 o jednu kuželku.

Šestistovka v tomto kole nepadla. Nejlepšího výkonu dosáhla Anna Mašláňová ze Spartaku Přerov. Na domácí kuželně porazila 581 kuželek.

V tomto ročníku se rozběhl nový systém v zadávání výsledků. Možnost informace kuželkářské veřejnosti o průběhu utkání online zatím využilo minimum celků.  Přitom je to jednoduché. Jen chtít. Zatím se to zvládla pouze Slavia Praha a SKK Rokycany za což jim děkuji, asi dobré oddíly. Snažil se SKK Náchod a Loko České Budějovice. Ostatní zůstaly u starého způsobu předávání výsledků. Do zadávání zápisu na www.kuzelky.com byl dodán odkaz na přenos zápisu z Excelu a tak i výmluva, že zápis generuje počítač z automatů a musel by se do programu vyplňovat ručně je zcestný. Přenos představuje ztrátu pár sekund. Navíc mě systém zápis po uzavření zasílá automaticky.

Datum: 23. 9. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa