ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 2018/19 – 1. a 2. kolo

Třetí ročník česko-slovenské Interligy odstartoval. Odehrány jsou úvodní dvě kola.

Interliga

1. kolo

Na den „D“ bylo natěšeno mnoho hráčů a funkcionářů. Před začátkem soutěže bývá dobrým zvykem zkusit vyslovit prognózu, jak se soutěž bude vyvíjet a jak to celé dopadne. Vím, že se rozhoduje na drahách a dle aktuální formy či sportovního štěstí, ale přeci jenom pod pokličkou soupisek a různých „tamtamů“ se dá leccos vyčíst. I přes to všechno jsme se s kolegy vracejíce se ze školení rozhodčích Interligy nedokázali shodnout, natož typovat českého mistra nebo sestupujícího. Shodli jme se akorát na vítězi Interligy. Tím jen chci dokumentovat, jak obrovsky je soutěž vyrovnaná a protkaná kvalitními výkony jednotlivých hráčů. Nad vším tím je o „level“ výše družstvo Podbrezové. Snad jej letos někdo potrápí víc, než by se dalo čekat, a možná i uhrát nějaký ten bod. Do nového ročníku se osobně těším, těším se na spolupráci s Vámi a hlavně přeji všem pevnou ruku, přesné oko a kopec štěstí.

Dílčí výsledky po prvním kole okomentuji stručně. PSJ Jihlava přivítala vítěze dvou ročníků a obhájce titulu. Statečný boj přinesl jen dílčí setové body. Veľký Šariš povolil Interu Bratislava jen půl bodu. Trstená úřadovala v Sučanech, Rokycany v Modrance. Cenný bod si odvážejí Klokani z Husovic za remízu. Česká Třebová si doma vyšlápla na úřadujícího mistra z Luhačovic, když s ním ztratila jen půl bodu. V dnešním utkání však Česká Třebová narazila na zdatnějšího soupeře z Podbrezové. Úvodní dvojice skončila podle očekávání. Třebové ale parádně vyšla prostřední část utkání, kde se domácí Jan Bína (693) stal prvním hráčem, který vůbec poprvé v historii Interligy porazil Vilmoše Zavarka (674). K němu se přidal i Dominik Ruml, který rovněž porazil svého soupeře Milana Tomku. To ale bylo ze strany domácích vše.

2. kolo

Ve druhém kole se jedno z pěti zajímavých utkání odehrálo na Interu Bratislava. Oba soupeři se totiž na kuželky rozešli smírně. Ale větší počet dílčích bodů byl na straně hostujících Rokycan, a ti si tak odváží cenné body do tabulky. Na domácích drahách to Veľký Šariš umí. V celku vyrovnaném utkání proti staronovému účastníkovi Interligy Tatran Sučany to bylo znát hned od úvodu. Z domácích podal kvalitní výkon Tomáš Roháľ, z hostujícího družstva Libor Čech. Podbrezová hostila Brno-Husovice. První rundu domácí podle očekávání vyhráli, ne však takovým rozdílem, jak by se čekalo. Ve druhé půli však parádním výkonem Vilmoše Zavarka a Daniela Tepši dali domácí jasně najevo, že do Podbrezové se pro body rozhodně nejezdí. Český úřadující mistr Sokol Luhačovice ve vyrovnaném utkání proti hostující Modranke po dvou rundách prohrával. V závěru však vynikajícími výkony urval vítězství na svojí stranu. Asi největší zásluhu na vítězném obratu má Rostislav Gorecký. Česká Třebová přijela do Dobřan v roli favorita. Avšak ani největší pesimista z řad domácích nečekal takový jednoznačný průběh. Hosté se prezentovali parádními výkony, z nichž nejvýše ční výkon Petra Dobeše. Nutno dodat že výborné výkony předvedli i Jan Bína či Radek Havran. K domácí smůle patří i prohra o jedinou kuželku v úvodu, která by domácí uchránila od „kanára“.

Datum: 17. 9. 2018 | Sekce: Interliga | Autor: Karel Bok