ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Superpohár 2018 získaly týmy Rosic a České Třebové

Na prahu nové sezóny se již poosmé konal Superpohár ČKA. Hostitelem byla nová čtyřdráhová kuželna v Otrokovicích.

Superpohár ČKA 2018V sobotu 1. září se uskutečnil zápas mužů mezi TJ Sokol Luhačovice, jakožto mistrem ČR, a družstvem TJ Lokomotiva Česká Třebová, které v loňské sezóně zvítězilo v Pro-Tec Cupu – Poháru ČKA. Po celkovém výkonu 3556 zvítězil ambiciózní tým z České Třebové s přehledem 7:1 o 160 kuželek. Třebová tak navázala na své vítězství v premiérovém ročníku této soutěže v roce 2011. Nejlepší výkon v utkání zahrál Petr Dobeš, čerstvá posila vítězného týmu (630), na straně poražených byl nejlepší jeho soupeř Martin Vaněk (611). Šestistovku pokořil ještě českotřebovský Jan Bína (629).

O týden později 8. září se konalo utkání žen. V něm proti sobě nastoupilo družstvo KK Slovan Rosice, které v loňské sezóně získalo „double“ (ligové i pohárové vítězství), a druhý tým loňské nejvyšší ligové soutěže žen KK Blansko. Obhájkyně loňského vítězství z Rosic nakoulely 3478 kuželek, o 80 více než jejich soupeřky a zvítězily 6:2. Pro Rosice je to po loňském triumfu a vítězství v roce 2015 třetí zisk této trofeje. Vyrovnaly tak v tomto ohledu KK Slavii Praha, která Superpohár získala v letech 2011, 2013 a 2014. Nejlepší hráčkou utkání se stala Lucie Vaverková z Rosic (605), která jako jediná dokázala porazit šestistovku, za Blansko se nejvíce dařilo Lucii Nevřivové (598).

Děkujeme pořadatelům z Otrokovic za uspořádání letošního ročníku Superpoháru a přejeme jim co nejvíce radosti a sportovních úspěchů na nové kuželně.

Datum: 12. 9. 2018 | Sekce: Superpohár | Autor: Petr Streubel