ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mezinárodní kemp mládeže 2018

Ve dnech 5. až 11. srpna 2018 hostil Přerov Mezinárodní kemp mládeže, kterého se zúčastnilo celkem 42 mladých sportovců z 6 členských svazů NBC.

Jednalo se celkem již o osmý ročník této zajímavé akce, která letos zaznamenala rekordní počet účastníků. Hlavním cílem je předat začínajícím kuželkářům základní informace, co by měli dělat, aby uspěli na vrcholných mezinárodních akcích. Důkazem, že se to daří, může být celá řada bývalých účastníků těchto kempů, která se dnes již může pochlubit titulem mistra světa nebo alespoň některou z dalších medailí.

Hlavní zásluhu na odborné úrovni kempu má hlavní trenér, kterým je pan Miloš Ponjavić ze Srbska, bývalý šéftrenér srbské reprezentace a v současnosti šéftrenér Německa. Spolu s ním se na vedení hráčů spolupodílí mimo jiné další trenéři z jednotlivých svazů. Letos jimi byli V. Bystrík (současný repretrenér ze Slovenska), I. Kovač (současný repretrenér ze Slovinska), V. Pavlović (současný šéftrenér srbské reprezentace), T. Bożik (bývalý repretrenér z Polska), od nás dvojice R. Šimůnková a S. Novák (není nutné představovat) a další. Ze složení kolektivu trenérů je zřejmé, že se na této akci mohou učit nejen mladí hráči, ale i jejich dospělý doprovod se zde může lecčemu přiučit.

Jedná se tedy o skutečně povedenou akci, které stojí za to se zúčastnit. Při loučení zazněla celá řada pochvalných slov na adresu pořadatele. I já si dovolím jménem viceprezidenta NBC pro mládež poděkovat na závěr panu Vladimíru Sedláčkovi a jeho kolegů ze Spartaku Přerov za vytvořené podmínky pro zdárný průběh celé akce.

Jugendcamp 2018
Fotogalerie Jugendcamp 2018

Datum: 21. 8. 2018 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří Jančálek