ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Výsledky Májového turnaje 2018

Ve dnech 26. a 27. května se v Pelhřimově konal další ročník již tradičního Májového turnaje žáků.

Jednotlivé kraje mezi sebou poměřily síly jak v soutěžích družstev, tak prostřednictvím tandemů. Nově se mezi sebou hráči a hráčky utkali také o titul nejlepšího skokana a skokanky.

První den byla na programu soutěž výběrů družstev. S náskokem téměř 60 kuželek zvítězil Královéhradecký kraj (1065), druhé místo obsadil kraj Moravskoslezský (1006) a třetí příčku kraj Zlínský (1000). Nejlepšími výkony se blýskli Jakub Fabík s 286 poraženými kuželkami, 283 kuželek shodil David Holý a 276 kuželek porazili shodně Daniel Rais a Ondřej Stránský. Mezi žákyněmi se může skvělým výkonem pochlubit Adéla Žáčková s výkonem 280 kuželek, 260 kuželek porazila Lucie Dlouhá a výkonu 257 docílila Veronika Valešová.

Letošní novinkou byla soutěž v počtu přeskoků přes švihadlo. Nejlepší skokankou se 145 přeskoky za minutu se stala Barbora Lokvencová z Královéhradeckého kraje, nejlepším skokanem se stal František Šotola reprezentující Jihočeský kraj. Po skákání byli hráči a hráčky poučeni také o tom, jak se po hře správně vyklusat a protáhnout.

Druhý den se konala soutěž v tandemech. Nejlepší duo bylo nakonec z Jihočeského kraje, konkrétně David Holý a Petra Mertlová, kteří ve finále porazili plzeňský tým Ivana Zrůstková a Tomáš Benda. Bronz si z Pelhřimova odvezli královéhradečtí Barbora Lokvencová a Ondřej Stránský a jihomoravští Martina Kapustová s Alešem Zlatníkem.

Velký díky patří pořadatelům z oddílu Kuželky Spartak Pelhřimov a také všem dalším kuželkářským nadšencům, kteří pomáhali zajistit hladký průběh turnaje a věnovali dětem o víkendu svůj čas.

Ludmila Johnová

2018-05-26 Májový turnaj

Datum: 30. 5. 2018 | Sekce: Mládež | Autor: Ludmila Johnová