ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mistrovství světa jednotlivců – mixy, sprinty, den třetí - zlatá medaile z mixů!

Dnes se dohraje soutěž smíšených tandemů a také se rozhodne o mistrech světa ve sprintu. Dohráno!

Dobro utro,

dnes nás čeká zase jeden dlouhý den. Jako první nás čeká první kolo sprintů, poté bude dokončena soutěž mixů a poté se bude bojovat o sprintové medaile. Včera jsme stihli první mixové kolo. Souhrn dění naleznete níže a také v článku k předešlému dni. Dnes se tedy ve druhém kole představí Honza Endršt s Renčou Navrkalovou, a to ve 11:20 proti obhájcům zlatých medailí, rumunské dvojici Luminitě Dogaru, Nicolae Lupu. Den však načnou sprinty. Nikča Tatoušková si to v 8:25 rozdá s Chorvatkou Ines Maričič. V 8:50 vyzve Lucka Vaverková Rumunku Danielu Lacatusu. A Alča Kantnerová bude v 9:15 čelit Srbce Maje Djukič. Po nich nastoupí dva čeští sprinteři. V 10:05 Honza Bína proti Slovákovi Tomášovi Pašiakovi a v 10:55 bude Jirka Veselý o místo v dalším kole bojovat s Polákem Bartosz Krugem. Mixoví mistři světa by měli být známi zhruba v půl třetí odpoledne, sprinterští kolem sedmé. S ohledem na množství startů ale počítám spíš s větším, než menším zpožděním.

Zpoždění zatím 60 minut!

Sprinty 1. kolo:

  • 8:25 - Nikola Tatoušková vs. Ines Maričič - 0:2
  • 8:50 - Lucie Vaverková vs. Daniela Lacatusu - 2:0
  • 9:15 - Alena Kantnerová vs. Maja Djukič - 1:1, 21:24 ns
  • 10:05 - Jan Bína vs. Tomáš Pašiak - 1:1, 21:17 ns
  • 10:55 - Jiří Veselý vs. Bartosz Krug - 1:1, 22:23 ns

Sprinty 2. kolo:

  • 16:10 - Lucie Vaverková vs. Tatjana Zlojutro - 1:1, 22:19
  • 16:40 - Jan Bína vs. Georges Ungurean - 2:0

Sprinty čtvrtfinále:

  • 17:35 - Lucie Vaverková vs. Mirna Bosak - 1:1, 19:21 ns
  • 18:00 - Jan Bína vs. Vilmos Zavarko - 0:2

Tandemy 2. kolo:

  • 12:20 - Jan Endršt, Renáta Navrkalová vs. Nicolae Lupu, Luminita Viorica Dogaru - 2:0

Tandemy čtvrtfinále:

  • 13:30 - Jan Endršt, Renáta Navrkalová vs. Radovan Vlajkov, Marijana Oroš - 1:1, 17:12 ns

Tandemy semifinále:

  • 13:30 - Jan Endršt, Renáta Navrkalová vs. Philipp Vsetecka, Ramona Lienbacher 1:1, 15:10 ns

Tandemy finále:

  • 13:30 - Jan Endršt, Renáta Navrkalová vs. Hrvoje Marinovič, Ana Jambrovič - 1:1, 14:12 ns

Krátké shrnutí dne:

  • Hlavním highlightem dnem je samozřejmě zlatá medaile českého mixu ve složení Jan Endršt, Renáta Navrkalová. Tato informace bude dlouho rezonovat mezi kuželkáři, protože takový úspěch se nerodí každé mistrovství. Mimochodem poslední zlatou medailistkou byla na MS jednotlivců Lucka Vaverková v Brně ve sprintu v roce 2014. Mistry svět ve smíšených tandemech poté byly Lenka Bukovská s Jiřím Němcem v roce 2005 a v roce 2007 Hanka Wiedermannová s Honzou Kotyzou. Česká dvojice ve finále na náhlou smrt porazila Chorvaty Hrvoje Marinoviče a Anu Jambrovič. Bronz berou domácí Tilda Duka, Petrut Ovidiu Mihalcioiu a Rakušané Philipp Vsetecka s Ramonou Lienbacher.
  • Rodinu medailistů dále rozšířili sprinteři a sprinterky. Obhajobu titulu si připsal Srb Vilmoš Zavarko, který soutěží prošel jako nůž máslo s výjimkou prvního kola, kde až na náhlou smrt zdolal Slováka Petera Němčeka. Ve finále dokonce útočil na světový rekord, ale těsně jej nepřekonal. Stříbro putuje do Německa zásluhou Axela Schondelmaiera a bronz si vybojovali Rumun Nicolae Lupu a překvapivě Ital Wolfgang Blaas. Zavarko je prvním mužem v historii a druhým vůbec (po Hance Wiedermannové), který titul ve sprintu obhájil. Zlatou medaili mezi ženami získala Chorvatka Ines Maričič, která na náhlou smrt porazila krajanku Mirnu Bosak. Bronz míří do Maďarska zásluhou Anity Mehesz a překvapivě také do Švédska, když se mezi nejlepší čtyřku probojovala Jenny Smevold. Zaznamenala tak historicky druhou švédskou medaili po Dagny Forslund. Ta byla třetí v roce 1974 mezi jednotlivkyněmi na MS v Eppelheimu. Dva čeští hráči byli blízko cenného kovu, ale jak Honza Bína, tak Lucka Vaverková soutěž opustili ve čtvrtfinále. 
  • Dále ještě několik drobností k samotnému dění. Žlutou kartu dnes dostala Maďarka Mehesz, která v náhlé smrti předčasně odhodila. Ke startu vůbec nebyla připuštěna Francouzka Aurélie Remy, která přišla o pět minut po čase prezentace, když celá výprava uvízla v dopravní zácpě. Možná, že i díky tomu Chorvatka Bosak došla až do finále. Zajímavá věc se přihodila při vyhlašování vítězů mixů, kdy si greenhorn těchto ceremonií, kterého nebudeme jmenovat, mimochodem iniciály má V.S., jaksi neuvědomil, že bronzoví medailistů jsou dvojí...ale on to určitě natrénuje a příště už se nesplete...třeba právě hned v sobotu.

Sprinty semifinále, finále:

  • 19:33 - Zavarko míří za obhajobou titulu. Schondelmaier mu nedokázal vzdorovat. Maričič srovnává stav a rozhodne náhlá smrt. Zavarkovi chybí jeden hod ke světovému rekordu. Předposledním potřeboval hodovku, ale dal "jen" osm. Bosak zahajuje rozstřel. Šest na úvod. Maričič 8. Bosak pokračuje jen pětkou a Maričič další osmou téměř rozhoduje. Bosak devět. Maričič stačí pět. Sedm a je misryní světa!
  • 19:21 - Ve finále se vedení ujala Mirna Bosak, díky 113 kuželkám. Stejným výkonem, i poměrem 113:103 vítězí i Zavarko nad Schondelmaierem.
  • 19:08 - Švédka měla po plných náskok 12. Dorážka jí ale vůbec nevyšla, a tak jde do finále Chorvatka. Lupu sice bojoval, tancoval, hecoval. Schondelmaier se však z rytmu vhodit nenechal a je také ve finále. Maričič si dlouho zahrávala, ale dvě hodovky v závěru jí také přisoudily výhru. Po plných měl nabito i Ital, avšak tíha okamžiku na něj dolehla a do finále tak jde Zavarko. Jdeme hned na to.
  • 19:00 - Ital válí, 116, ale bohužel hraje se Zavarkem, který zahrál 131. Lupu na konci prohrává s Němcem. Chorvatka zahrála 117 a Švédce nedala moc šancí. Stejně tak si Maričič pohrála s Maďarkou. Švédka jako již tradičně zahájila druhé plné dvěma hodovkami.
  • 18:45 - Ještě nás čekají dva poslední náhozy, a to ty vůbec nejdůležitější s ohledem na medaile. Na jedničce, dvojce si to o finále rozdají Chorvat Bosak se Švédkou Smevold, vedle nich na dráze tancuje Rumun Lupu, který bude hrát proti Němcovi Schondelmaierovi. Pětka a šestka patří souboji Maďarky Mehesz a Chovartky Maričič a poslední dráhy uvidíme bitvu mezi Italem Blaasem a Srbem Zavarkem.

Sprinty čtvrtfinále:

Honza Bína:

  • 18:38 - Medaili má kromě Zavarka s Lupem jistou Němec Schondelmaier, který udolal Rumuna Mihalcioiu, a senzačně Ital Blaas, který měl pevnější nervy v rozstřelu než Rakušan Vsetecka.
  • 18:34 - Zavarko otevírá čest práci, výjimečně mu připadla nesprávná kuželka. Honza jede 8 1. A znovu osm. Zavarko na tři dohazuje a jde do plných. Honza dobírá a vede o jednu. Zavarko osm. A tak ne. Asi po hodině ještě dopadá sedlák. Honza bohužel střed. Zavarko navíc dává druhou a je asi hotovo. S ohledem na to, že přidává ještě třetí, tak ano. Honza prohrává i druhou dráhu 96:118. Kromě Zavarka postupuje i Lupu.
  • 18:31 - Šestka šestým hodem. Zavarko opět devět a vede o jednu. Honza pětku ze středu. Zavarko sedm. Honza není úplně přesný, dává šestku, Zavarko osm. Vede 8 56:51. DAlší osma pro Zavarka. Honzovi dopadá sedma. Na závěr plných hodovka od Zavarka a sedm od Honzy, 65:73.
  • 18:28 - Honza teď začíná lépe, osmou. Zavarko je na fankách. 5:7 další hod. Zavarko devět, Honza sedm z levé. Zavarko vede o jednu díky další hodovce. Po první pětce je 34:32 pro Honzu.
  • 18:23 - Honza začíná osmou. Zavarko šestkou bez roha. Úklid na jedničce. Zavarko má štěstí, když muke dvěma trefeným dotahuje i třetí. Honza pokračuje škaredou sedmou. Zavarko je na fankách. Honza bohužel míjí a Zavarko toho drze využívá. Honza pokračuje po jedné. Zavarkovi z otvírky zůstává lavor. Honza musí hodovku. Je tam! Ale stínil mi Zavarko, takže jsem jí neviděl...ještě jednu prosím. Zavarko dává na lavor na dva hody. Honza bohužel střed na čtyři, pár centimetrů a byla by to hodovka. Honza dává krásný hod, ale krade ho, a tak již nejde přes. Zavarko také ne , takže je to 102:109. Z bodu se také radují oba Rumuni a Rakušan.
  • 18:20 - Šestý hod 7:8. Hoza dává jen čtyřku a už je to o osm. Hodovka v pravou chvíli. Zavarko bez roha, ale padá mu sedm. Honza pkračuje osmou. Zavarko odpovídá hodovkou. Šest nakonec, 10 66. Zavarko 74.
  • 18:17 - Honzu čeká asi nejtěžší možný soupeř a jen bezchybný výkon jej může dostat dál, tedy k medaili. Honza začíná pětkou. Zavarko sedmičkou. I na podruhé pět. Malá pauza na rozmotání kuželek. A Zavarko pokračuje v sedmičkách. Honza se také přidává se svou troškou do mlýna. Hodovka. Ale bohužel Zavarkova. I Honza dává, 5 32. Zavarko vede o 4. 
  • 18:10 - Čtvrtfinálovou osmičku tvoří souboje Honzy se Zavarkem, dále Rakušan Philipp Vsetecka proti Italovi Blaasovi, Rumun Mihalcioiu proti Němcovi Schondelmaierovi a konečně další Rumun Lupu proti Maďarovi Zapletanovi.

Lucka Vaverková:

  • 18:07 - Maričič vítězí jako jediná 2:0. Zbylé dvojice ještě bojují. Lucka zahajuje brandem. Bosak osm. Lucka opravuje hodovkou. Bosak sedm a má tři k dobru. Lucka končí sedmou. Bosak nesmí víc jak čtyři. Dává šest a má medaili. V semifinále se utká se Švédkou, která těsně porazila Estnonku. Druhé semifinále bude Maričič proti Maďarce Mehesz. Nyní jdou do kace muži.
  • 18:04 - Lucka otevírá sedm z pravé. Bosak plzeň. Lucka si k večeři dává levý párek. Bosak dopíjí bez problémů plzeň. Lucka je bohužel na středu, čtyři. Bosak opět přes plzeň. A opět dohazuje. Bosak jde do trháku. Pokračuje škaredou sedmou. Lucka musí bezpodmínenčně hodovku. Osm a půl. Bohužel. Bosak míjí Lucka dobírá. Hodovka před posledním. Bosak má dva hody a 95. Lucka poslední a 99. Obě jdou do plných. Lucka sedm. Chorvatka jen osm. Bude sudden victory.
  • 17:59 - A bohužel hned druhé. Chorvatka už vede o osm. Lucka srovnává, ale Bosak má hod k dobru...za pět. Po pauze dává Lucka z tvrdé ulice pět. Chorvatka sedm. Předposledním hodem padá osmička, ale Chorvatka má štěstí a dopadá jí také. Lucka končí plné osmou, 63. Bosak vede o 5.
  • 17:58 - První hod 7:7. Druhý 7:8, Chorvatka má plus jedna. Třetím Lucka dává hodovku, ale Bosak jí kopíruje. A pkračuje osmou. Bosak vede po pěti hodech 36:31, škoda fanek Lucky. 
  • 17:55 - Bohužel je to těsně o dvě kuželky. Vedle vede Estonka. Maďarky se řežou. Mehesz vítězí 109:108, když obě na závěr zahrály pětku do plných. Maričič nehraje příliš dobře, ale i tak vede nad Beisser.
  • 17:53 - Lucka znovu osm. Bosak dobírá těžkou figuru a pokračuje rovněž osmou. Tvrdší pětka z levé. Lucka má pět hodů a musí ještě aspoň jednou přes. Bohužel propaluje a je tam čest práci. Bosak toho využívá hodovkou. Lucka míjí sedláka a dráu prohraje. 
  • 17:51 - Lucka drží pravou a plné vyhrává 64:56. Dorážku navíc začíná osmou. Bosak desátým hodem trefuje hodovku a podepisuje ji šestkou bez roha.
  • 17:48 - Lucka přidává osm a na to Bosak raguje jen čtyřkou. Sedm a devět! 5 33, plus 10. Bosak zatím hledá ulici. Lucka zvloňuje na pětku. Bosak kontruje osmou. Hodovka pro Lucku! A už vede o 12. 
  • 17:45 - Lucka začíná fankami. Bosak netrestá. Obě za tři. Následuje šestka a Bosak Lucku kopíruje. Takhle to dojde k rozstřelu.
  • 17:41 - V odehrané rundě chlapů se radovalo rumunské duo Lupu, Mihalcioiu, dále Němec Schondelmaier a Maďar Zapletan. Teď se zahřívají dámy. Lucka hraje na osmičce proti Chorvatce Mirně Bosak. Vedle nich je aprosto nečekaný souboj Estonky Ots se švédkou Smevold. Nutno dodat, že jedna z nich má jistou medaili! Dále hrají proti sobě dvě Maďarky - Nemes a Mehesz, a úplně vlevo bude k vidění souboj dvojice hráček Victorie Bamberg - Sina Beisser, Ines Maričič. Věru, zajímavě se soutěž vyvíjí.

Sprinty 2. kolo (22. 5.)

Honza Bína:

  • 17:06 - Vynikající souboj svádí Němec Hoffmann s Rakušanem Vseteckou. Němec srovnal a bude náhlá smrt. Naopak Zavarko bez problémů poráží unaveného Marinoviče. Polák dal druhou dráhu 120 a Ital má 118 a poslední hod...má tam dvě levé fanky. Dobírá je a bude se hrát rozstřel o dráhu. Polák vítězí 8:5 a bude druhý rozstřel. V tom byl lepší Ital. Z postupu se raduje i Rakušan.
  • 16:57 - Dorážka a pro změnu hodovka. Francouz sice osm, ale aktuálně je to málo. Bínič mu dává šanci fankami. Z pravé téměř dohazuje, takže nic netratí. Francouz opět osm. Honza šest bez roha. A oba dohazují. Ještě čtyři hody. Hodovka, byť se fance moc nechtělo. Šest na to, úklid a na závěr čtyři, celkem 230, což je pěkné číslo do kombinace a hlavně postup mezi osm nejlepších.
  • 16:54 - Honza pokračuje hodovkou a po třech hodech již vede o 11. Ungurean navíc dává další brand a nevypadá to s ním dobře. Naopak Honza drží dobré hody. 5 36:21. Francouze probouzí hodovka. Honza si drží osmičku. Má k dobru 13 kuželek. Ungurean teď chytil ulici, Honza na to nedbá a mrská tam hodovku. Plné nakonec vyhrává 73:58.
  • 16:51 - Výhru si připisuje Ital, dále Srb Zavarko, který 19. hodem dobral těžkou figuru, a také Rakušan Vsetecka, který nedal moc šancí Němci Hoffmannovi. Honza druhou dráhu zahajuje sedmou. Francouz 3 a 7. 
  • 16:47 - Honza začíná sedmou z pravé. A hned dohazuje. Ungurean 8 1. Bínič pokračuje sedmou bez roha. Jak odpoví pan jachtař? Sedm z pravé. Bínič uklízí. Francouz jen jednu. Hodovka! Honza se vrací do hry. Pět hodů zbývá, Francouz vede o 3. Hodovka č. 2! Francouz trefuje čistý brand. Honza osm a poprvé vede. Uklízí a ještě má dva hody. Francouz jde ještě přes, ale Honza vyhrává první dráhu.  
  • 16:44 - Další pětka. Francouz vede o pět. Je to stále o chlup vedle roha, byť teď už za šest. Francouz dává devítku. Bínič přechází do pravé, sedm. Ungurean kontruje druhou hodovkou. Honza už je na osmička a včas se probouzí. Nakonec Japonec, lépe řečeno lavor. Plné 57:69 po další hodovce Ungureana.
  • 16:41 - Pauza na rozmotání. Po ní šestka opět bez roha. Už by to chtělo nějakou hodovčičku. Zatím 5 25, Francouz má plus tři. 
  • 16:39 - Rozhoz je u konce. Jdeme do akce. Honza tvrdě na střed, dopadá šestka. Podruhé je to jen brand. Nyní pět bez roha, 3 14:15.
  • 16:33 - Honza hraje proti snědému Francouzovi Ungureanu, interně je označován jako pan jachtař. Polák Szulc hraje proti Italovi Blaasovi. Vilmoš Zavarko hraje proti Chorvatovi Marinovičovi a Philip Vsetecka proti Němci Hoffmannovi. Vsutku velmi zajímavé souboje.
  • 16:30 - Ještě k dámám. Srbka neustála tíhu okamžiku a Švédka vyhrála druhou náhlou smrt. 

Lucka Vaverková:

  • 16:29 - Lucka začíná. Šest. Zlojutro také. Lucka pokračuje osmou a Bosňanka jen šest. Poslední hod a je to osm! Lucka postupuje! Estonka postupuje, Švédka remizovala a bude hrát ještě jednou.
  • 16:27 - Zase jedna náhlá msrt. Ta čeká i Estonku se Srbkou a Švédka se Srbkou. Jen Chorvatka vítězí 2:0.  
  • 16:23 - Lucka dává sedm z pravé. Zlojutro střed. Lucka dobírá. A pokračuje šestkou bez roha. Zlojutro má první na pět. Lucka bohužel ujíždí. Vede o 11, ale má o tři hody navíc kvůli dalšímu fíku. Zlojutro otevírá osmou. A dohazuje. Lucka má poslední dva hody. Zloutro tři. Dává škaredou sedmu. Lucka sedm. Zlojutro nedobírá a je to 1:1.
  • 16:19 - Podpis za sedm. A další hodovka, 5 37. Jedna pětka se ztratí. Následuje těsně minutý roh a opět pět. Lucka po sedmi hodech vede o tři. Další pětka. A Zlojutro toho nevyužívá, čtyři ze středu. Lucka je na středu. Plné vyhrává 63:61. 
  • 16:17 - Lucka musí druhou dráhu vyhrát. Snad jí jednička sedne víc než dvojka. Pět na úvod. Sedm z pravé bereme víc, 12:10. A nyní hodovka. 
  • 16:13 - Zlojutro má nervy jak špagáty. Taky dává hodovku. Lucka pět bez roha, ale dojíždí přední fanka. Následně těsně míjí roha. Zlojutro otevírá čtyřkou a následně ji smloně zůstává pravá zadní fanka a levý sedlák. Lucka bohužel míjí na exíka. Zlojutro navíc zázračným hodem dohazuje a vede 1:0. Estonka mezitím drtí Srbku. Chorvatka vede nad Rakušankou a švédský zázrak prohrává s druhou Srbkou.
  • 16:11 - Lucka začíná plzní. Zlojutro šest a dobírá. Lucka dává dvě. A zbytek po jedné. Zlojutro otevírá sedm, ale taky jede jen po jedné. Lucka dorovnává hodovkou. 
  • 16:09 - Lucka dává dvě osmy a ztrácí jednu. A do třetice a jde do vedení. Zlojutro reaguje hodovkou. Lucka srovnává sedmičkou. Plné nakonec 61:60 pro Bosňanku.
  • 16:07 - Lucka rozjíždí středem. Následně ujíždí až na fanky. Zlojutro ji napodobuje. Lucka sedm a je srovnáno. Lucka začíná zvolna, 5 24. Prohrává o tři.
  • 16:00 - Postup slaví Maričič, Mehesz, Beisser a Nemes. Samá velká jména se následně utkají ve čtvrtfinále. Lucka hraje Bosňance Tatjaně Zlojutro. Dále nastupují sRbka Djukič proti Estonce Ots, Chorvatka Bosak porti Rakušance Lienbacher a Srbka Barac proti Švédce Smevold.
  • 15:33 - Den stále nekončí. Nyní se budou dohrávat sprinty. Rozcvičuje se první osmička. Lucka nastoupí ve druhé. Opět hraje Ana Jambrovič (divím se, že se jí chce), a to proti kolegyni Ines Maričič. Dále hrajjí Srbka Andjelkovič proti Maďarce Mehesz. Němka Beisser proti Slovince Strelec a Maďarka Nemes proti Slovence Klubertové.

Tandemy finále (22. 5.)

Honza Endršt + Renča Navrkalová:

  • 15:27 - Dva hody rozhodnou o zlatu. Jambrovič začíná. Pětka Renča si bere druhou kouli, ale to jí asi neprojde. Renča dává šest, těsně minula roha. Marinovič sedm. Rozhodne Honza. osm!
  • 15:25 - Na obou dráhách je to dole. Renča však dává střed. Jambrovič opět bez roha, ale přední fanka dopadá. Honza až na sedláka. Marinovič z pravé dohazuje. Jambrovič také střed. Nám ještě zbývá zadní fanka. Marinovič jen fanku a Renča dobírá. Tři hody. Potřebujeme minimálně jednou přes. Honza bohužel fanky. Renča musí dobrat z pravé. Chorvatům zbývá sedlák a král. Renča hraje pěkný hod, ale sedlák odolal. Bude to náhlá smrt.
  • 15:23 - Honza otevírá bez roha. Marinovič škaredou sedmou. Renča uklízí. Jambrovič dává sedláka. Honza dává fanky. Renča musí do pravé. Marinovič dobírá. Renča pět a král zůstává. Jambrovič sedm z pravé. Král je dole. Otevírá Renča. Chorvaté mají stále tu jednu k dobru. Renča osm. Jambrovič plzeň.
  • 15:20 - Renča sedm, Jambrovič zrovna tak. Oba muži pokračují šestkami. Je to stále o čtyři. Renča dává tvrdou za čtyři a Jambrovič jednu získává. Honza sedm a Marinovič jen pět. Renča končí plné osmou. Prohráváme o jednu.
  • 15:18 - Honza pět, Renča devět. Po sedmi hodech je to 41:44. Honza osm z levé. Marinovič sedm bez roha. Dámy hrají bez roha, ale ám padá jen pětka. Honza je nastředu, 10 59. Chorvaté mají 4 k dobru.
  • 15:15 - Druhé plné. Pětky na úvod, naše byla ale krásnější. Honza osm. Marinovič také. Renča šest bez roha a Jambrovič tvrdá ulice také za šest. Po první pětici vedou Chorvaté 30:27.  
  • 15:10 - Honza dobírá a Renča otevírá bez roha, 22 134:129. Jambrovič otevírá osm z pravé. Renča uklízí roha. Marinovič se nemýlí. Honza dává levou, zůstává však lavor. Jambrovič bez roha otevírá, ale ten jí dopadá. Renča však trefuje jen fanku. Marinovič dvě ze tří a naši dohazují po jedné, 28 146:148. Musíme hodovku na jistotu bodu. Honza jí dává! 159:154.
  • 15:08 - Jambrovič otevírá lavorem, ale dvě jí doapdají. Renča suverénně shazuje vše. Marinovič uklízí a Honza otevírá sedmou z levé. Jambrovič šest. Zůstal ji pravý párek a levý sedlák. Renča dobírá. Marinovič těsně párek. Honza dává hodovku a dotahujeme. Renča osm z levé. Marinovič je na středu.
  • 15:06 - Marinovič dává střed, Honza toho bohužel nevyužil a také jeden hází. Pět dává i Jamrovič. Renčou sedmičkou stahuje. Marinovič hodovka. Poměrně ustálené spojení. Honza se k hostině přidává. Jambrovič se nenechala dlouho pobízet. Renča bohužel fanky. Marinovič končí plnou, 103. My máme 92.
  • 15:05 - Po pěti hodech 6 kuželek ztrácíme. Renča následně jednu stahuje. Honza osm a drží Marinoviče. Jambrovič dává hodovku a Renča sedm. Chorvaté se s tím rozhodně nepářou, 10 72. Prohráváme 10.
  • 15:02 - Honza se nejprve zaměřil čtyřkou. Renča zrovna tak. Následuje hodovka, Marinovič ji dává rovněž. Jambrovič sedm, Renča osm. 
  • 15:00 - Bez dlouhých cavyků jdeme na to.

Tandemy semifinále (22. 5.)

Honza Endršt + Renča Navrkalová:

  • 14:58 - Chorvati nedali nejmenší naději Rumunům a zatím všechny válcují. Jdeme na rozstřel! Začíná Lienbacher. Dopadla jí šestka. Renča osm. Vsetecka čtyři a Honza trefuje výhru sedmičkou!
  • 14:55 - Obě dámy otevřely bez roha. Vsetecka dává dvě. Honza všechny. Čtyři hody do konce 146:141. Rakušanka míjí. Renča osm. Vsetecka shazuje a Lienbacher se připravuje na 29. hod. Jen šest a máme dráhu, 163:150.
  • 14:53 - Lienbacher šest bez roha. Renča hodovku! Vsetecka shzuje zbylé tři. Honza šest. Zůstává pravá ulička a levý sedlák. Lienbacher opět šest bez roha. Renča dvě a Honza sedláka. Vsetecka opět doráží. 
  • 14:51 - Vsetecka zahajuje hodovkou. Honza bez roha plus přední fanka. Renča dává dvě a Honza dobírá. Rakušanka jen pětku ze středu. Renča osm a Rakušané mají devítku na čtyři hody, 20 119:115.
  • 14:50 - Lienbacher se vrací do hry hodovkou. Renča bohužel střed. Honza sedm a dvě kuželky získává. Renča ale fanky a Lienbacher o pět snižuje. Honza jednu vrací do našeho tábora. Plné končí hodovka -lienbacher a lavor Renči, 101:97.
  • 14:48 - Honza taky jednu a Renča pro úspěch opakuje. Vedem již o 10. Honza sice čtvrtou nepřidává, ale kdo by se zlobil na osm. Vsetecka se tedy ujímá slova a dává hodovku. Renča taky osm a díky středu Lienbacher je to už o 12. Desítk uzakončuje střed Vsetecky a sedma Honzy, 76:61.
  • 14:45 - Na úvod Renča získává jednu kuželku, 5:4. Honza je na plzni, Vsetecka osm. Renčou osmou dorovnává. A trefuje se i Honza a limituje Vseteckovu hodovku. Renča devět. Lienbacher je na středu, 5 35:31.
  • 14:42 - Honza trefuje sedláka a Renč zbytek. Rakušané jsou na fankách, ale Vsetecka z pravé ulice trefuje pětk. Honza bez roha otevírá, ale dopadá pravá přední fanka. Renča musí do levé ulice. Trefuje dvě, sedlák zbývá pro Honzu. Vsetecka opět trefuje sedm bez roha. Honza trefuje sedláka, ale on nespadl. Je to vůbec možné? Rakušanka sice nedobírá, ale Renča ujíždí také. Rakušané vítězí na první dráze 145:131. Chorvati nedali šanci Rumunům 158:145. Ti ale pravidelně hrají na první třicítku poměrně málo a na druhé útočí. 
  • 14:39 - Otvírka šest bez roha, Rakušané dokonce sedm. Honza dobírá, Vsetecka rovněž. Renča opět šestku bez roha. Honza dává jednu a Rakušanka branda. I Ranča dává jen jednu. Vsetecka trefuje sedláka zadní fanku a bude to delší devítka. Honza dobírá. Rakušanka pěkně trefuje levou přední a pravou zadní fanku. Renča z levé dává lavor. Vsetecka dohazuje, 114:113.
  • 14:36 - Rakušané teď výbornými hody stahují na rozdíl jedné kuželky. Nám ta levá nějak krade a je srovnáno. Renča s koulí bouchla o zem a skončila na středu, Lienbacher toho využívá hodovkou a Rakušané vedou. Honza končí plné šestkou. Prohráváme 90:95. 
  • 14:34 - Druhé fanky Rakušanky. Vsetecka však hodovkou její ztrátu napravuje. Honza bohužel trefuje střed, takže 7 43:41. Lienbacher se vrací do ulice, Renča na střed. Ten zkouší i Vsetecka a Honza trestá osm, teda devátá se kinklala, takže by to mělo být za půl. První desítku jsme vyhráli 64:56.
  • 14:32 - Jdeme na to hned bez rozcvičení. Na 2 15 a vedem o čtyři. Honza však dává fanky a Rakušan otáčí. Raušanka však také ulítá a Renča osmou vrací naší dvojicí průběžné vedení. 5 33:29.

Tandemy čtvrtfinále (22. 5.)

Honza Endršt + Renča Navrkalová:

  • 14:25 - Rakušané poráží Němce a Chorvati Slovince. Druzí Slovinci si také s Rumuny dají rozstřel. Dva hody, které dají, nebo nedají medaili. Srbka začíná čtyřkou. Renča hodovku. Srb osm. Honzovi stačí čtyři...osm! Je to tam! Slovinec neudržel nervy a posledním hodem dal jen čtyři, takže se rozstřel opakuje. A Slovinec kazí i podruhé a Rumun souboj ukončuje.
  • 14:22 - Jedem po jedné a Srb opět střed, tetokráte čistý brand. Honza hezky bez roha. Renča sundává roha, ještě pravý párek. Je pryč a na 26 vedeme 133:130. Renča dává střed za čtyři. Srbka šestku, zlstává pravá ulička a levý sedlák. Honza jen sedláka a Srb jen roha. Pokud Srbka nedobere, tak bude náhlá smrt. A bude... Druhou dráhu vyhráváme 141:138.
  • 14:19 - Honza otevírá bez roha. Stejně tak i Srb. Renča trefuje pravou, ale zůstává ještě fanka zlodějka. Srbka doráží komplet. Honza uklízí a jsme hod pozadu. Srb do tovírky střed za tři. Renča osm. Srbka sundává levou stranu. Honza doráží. Srb nedobral. Renča otevírá škaredou sedmou, 21 122:121, ale Srbové jdou otvírat.
  • 14:17 - Honza se konečně trefuje a je to jen o dvě. I Renča dává sedm. Srbka však uklízí všechny. Tvrdší levá nám sype sedm, Vlajkov opět hodovku. Renča končí plné hodovkou a Srbka dává třetí, 97:103.
  • 14:14 - Šestý hod se nevyvedl a Srbové jdou do čela. Srbové opět smotali všechny kuželky dohromady, takže čekáme. Po pauze dávají sedm. Renče pauza nesedla a hraje střed. První desítku ztrácíme 58:65. 
  • 14:12 - Srbka načíná druhou třicítku šestkou Renča reaguje stejně. Vlajkov jen pětku ze středu a Honzova šestka nás poprvé dostává do vedení.Renča sedm a tenhle úvod dráhy je mnohem příjemnější, 3 19:16. Srb dává hodovku, Honza sedm. Obě dámy jsou na středu, ale Renča jednu získává, 5 31:29.
  • 14:05 - Renče to teď ujelo na střed, ale Srbka dává fanky a Srb jen střed. Honza dává sedláka. Máme delší devítku, ale ani Srbové teď nezáří. Ztrácíme deset, ale máme hod k dobru. Párek padá, ale fanka odolala, Renča dobírá. 26 126:134. Víte, co by to chtělo...ano...samozřejmě srbskou hodovku. Honza dává pěknou levou, ale jen osm. Srbka taky a už to pro ně dopadne dobře. První dráhu vyhrávají 159:139. Slovinci porážejí Rumuny 166:140 a Chorvati druhé Slovince těsně 150:149. Poslední dohrávají Rakušané s Němci. Vedení se ujímají naši jižní sousedé.
  • 14:02 - Renča začíná osmou, Srbka Oroš plzní. Vlajkov ji dopíjí. My motáme. Honza následně dobírá. Srbka opět bez roha, ale ještě dopadá přední fanka. Renča opět osm. Teď pro změnu motají Srbové. Srbové dohazují na tři hody, jelikož Oroš fíkla, my na hned. Renča otvírá...a opět osm. Honza znovu dává.
  • 13:59 - Honza osm a je to stále o 19. Chtělo by t ose dostat aspoň pod dvě devítky. Renča osm a dvě stahuje. Srbové 107. My máme 90.
  • 13:56 - Na pět máme 23, Srbové 41. Už by to chtělo pár kuželek stáhnout. Po šesti hodech o 20. Ale Honza dává osm a Srb střed. Renča sedm a Srbka se opičí. Kdyby radši koukla na Němce, který dal střed. Vlajkov zatím čaruje, další hodovka. Honza dává osm jako odpověď. První řádek 45, Srbové 75. 
  • 13:53 - Máme po rozhozu. Srbové mají výškovou převahu. Dále hrají Němci proti Rakušanům. Slovinci s Rumuny a druzí Slovinci s Chorvaty. Honza rozjíždí fankami. Srb hodovkou. Renča je dává rovněž. Dáváme Srbům náskok. Srbka také hodovku. Srbové 3 27. To se těžko dorovnává.
  • 13:40 - Dohrává se druhá část druhého kola tandemů. Chorvaté porážejí Itakly. Zbylé tři dvojice si dají rozstřel. Postup slaví oba slovinské páry, když zdolaly Slováky a Rumuny. Ve hře ještě zůstává jedna rumunská dvojice, která přešla přes Makedonce. A teď hrr na Srby.

Tandemy 2. kolo (22. 5.)

Honza Endršt + Renča Navrkalová:

  • 13:02 - Dále postupují Němci, Srbové, kteří budou našimi dalšími soupeři. Následuje ještě rostřel mezi Rakušany. Nakonec vítězí ten starší.
  • 13:00 - Renča je opět na středu, brand. Rumunka dává fanky, ale připadá jí král a levý sedlák. Honza dává tři a na Renču čeká zbytek. Lupu trefuje pěkně, ale zadní fanka odolala. Renča uklízí a Rumunka také. Otevírá Honza. Pět hodů do konce. Hodovka. Lupu škaredou sedmu, ale někdo jednu ještě dopsal, osm. Renča...taky osm! Rumunka dobírá a Honza taky. Vedeme o pět. Lupu otevírá bez roha. Jestli Rumunka nedobere, tak je hotovo. Renča sedm. Rumunka nedohazuje a jdeme dál! Výhra 145:140.   
  • 12:57 - Honza začíná dorážku hodovkou. Lupu kontruje osmou. Renča dává pět ze středu a Rumunka zavírá. Co na Lupu? Jen střed. Honza dává sedláka a Renča bohužel míjí. Rumunka taky jen sedláka. Honza opět jen jednu a i Lupu se míjí. To jsou ta dramata... Renča dává fanku a zbývá levý sedlák. Rumunka trefuje párek. Oba muži uklízejí.
  • 12:54 - Rumunka teď hraje o něco lépe než Renča a je to o pět. Lupu přidává další dvě. Renča mrksá jednu hodovku a dvě máme zpět. Lupu dává střed a další dvě jsou doma. Plné nakonec prohráváme 92:96.
  • 12:51 - Rumunka dává fanky a Renča osmičkou téměř srovnává.Honza drží krok s Lupem. A Renča sedmou sorvnává. Honza osm a o jednu vedeme. Renča bohužel střed a o dvě jsou opět napřed Rumuni. A dávají hodovku. Honza odpovídá stejnou kartou, 10 60:62
  • 12:48 - Renča se na úvod druhé dráhy zastřeluje. I Honza zmařuje. Na dva hody prohráváme 6:10. Po čtyřech je to 17:24 a pauza na rozmotání se hodí.
  • 12:45 - Honza si dává jednu plzničku. Renča dává dvě a Honza uklízí. Máme 17 k dobru. Rumunka otvírá jen škaredou sedmou. Renča hraje takticky bez roha. Honza čistí. Renča osm z levé a už je první bod doma. První dráhu vítězíme 172!:133. 170 dávají i Srbpvé. Vedou i Němci a mladší Vsetecka nad tím starším.
  • 12:42 - Rumunka začíná fankami. Renča sedmou z levé. Luu dává tři, ale roh a sedlák zůstávají. Honza suverénně dobírá. Renča otvírá fankami. Rumuni mají první devítku na čtyři. Honza z pravé čistí všechno! Rumunka otvírá jen pětkou. Renča hodovkuje! Lupu dává dvě a zůstávají dva sedláci.
  • 12:39 - Hodovka sedmým hodem. Rumuni mají deset k dobru, my hod. Renča dvě stahuje. Honza taky jednu a na 10 je to 61:62. 11. hodem osm a poprvé vedeme! Lupu kontruje osmičkou. Naši hráči si drží levou uličku až na poslední hod. Plné tak prhrávají 91:92.
  • 12:35 - 3 20. Rumuni mají o dvě víc. Renča ujíždí až na fanky, ale Lupu se zachoval jako gentleman a dává střed. 5 29:32. 
  • 12:32 - Začínáme. Honza rozehrává osmou. Rumuni dávají hodovku. Renča přidává pětku, Rumuni rovněž. 
  • 12:25 - Ve hře máme jednu smíšenou dvojici. Ta nastupuje proti obhájcům zlatých medailí z roku 2016, rumunské dvojici Nicolae Lupu, Luminita Dogaru. Dále hrají Srbové Radovan Vlajkov, Marijana Oroš proti Dorottyi Bordacs a Zoltanovi Feher z Maďarska. Dále hrají Němci Melina Zimmermann, Manuel Weiss s Poláky Piotrem Kielibou a Annou Chwastyniak. Poslední dvojku tvoří pikantní rakouský souboj bratrů Vsetecků, se kterými hrají Nicole Plamenig (nastupuje s mladším Markusem) a Romana Lienbacher (hraje se starším Philippem).

Sprinty 1. kolo (22. 5.)

Jirka Veselý:

  • 12:23 - Polák začíná pětkou ze středu. Jirka sedm z pravé. Polák druhým hodem přidává hodovku. Jirka taky! Polák i třetím hodovku. Jirka trefuje levou, ale apdá jen šest a zbytek se mu chechtá do ksichtu. Jirka prohrál 23:22. Postupuje Rumun a druhý Němec.
  • 12:21 - Polák otevírá bez roha, ale připadává mu přední fanka. Jirka osm. Polák dobírá těžkou figuru. Jirka také shazuje. Polák má stále hod k dobru. Jirka opět na středu, Polák osm a už je to zlé nedobré. Mezitím objhájce bronzu, Srb Kovačič, je ze hry a z medailistů minulého MS je ve hře již jen Vilmoš Zavarko. Jirka ztrácí druhou dráhu 94:103 a čeká nás sudden victory.
  • 12:18 - Jirka trefuje střed do otvírky. Polákovi zůstává lavor. Jirka čistí levou stranu a pravou dává na dvě. Polák má hod k dobru.
  • 12:15 - Hodovka! Šestým hodem Jirka opět odskakuje na 4 kuželky. Podpis je ovšem na středu za tři. Polák naštěstí netrestá. Následuje škaredá sedma. 6:7 pro Poláka a je to o jednu. Plné celkem 69:68 pro Jirku.
  • 12:13 - Jirka se rozjíždí sedmičkou. A k tomu osma. Polák zaostává čtyři a je pod tlakem. Bosňan zahájil třetmi hodovkami. Hodovka Poláka srovnává stav a na 5 je to 35:34 pro Jirku.
  • 12:09 - A osma, i když se devátá klepe. Polák dává z levé škaredou sedmu a už to dopadne. A opět osm. Jirkovi včera padaly sedmy, dneska osmy...co přijde zítra proti Hofmannovi? Jirka končí dráhu sedmičkou, 117. Rumun poráží Bosňana, Němec Francouze a druhý Němec odolal náporu Srba Kovačiče a také vede.
  • 12:07 - Jirka dává první devítku na dva. Polák rovněž. Následuje Jirkova hodovka. Polák hraje úplně mimo prkno a dává fanky. Jirka dává tvrdší pravou sedm, ale osmá ještě dopadá. Zbylou dobírá následně a má na 15 90.
  • 12:04 - Polák dvě stahuje šestým hodem. A další jednu sedmým. Na osmém naopak Jirka získává a je to znovu o pět. Jirka dává osm. Polák kontruje hodovkou. Jirka končí plnou za 64. Polák má 61.
  • 12:01 - Druhým hodem dává Jirka pětku. A přidává i druhý střed. Do třetice všeho zlého však již ne a svítí osma. Po pěti hodech má Jirka 32 a má pět k dobru.
  • 11:58 - Ještě drobné zdržení. Rozhodčí z nějakého zřejmě nesmyslného důvodu nepustil za Jirku trenéra Musila, takže ho nahradil Láďa Sedláček. Jirka začal hodovkou, aby rozhodčího naštval. 
  • 11:53 - Proti Jirkovi nastupuje Polák Bartosz Krug, který jej ve včerejší kvalifikace překonal o jednu kuželku. Dále hrají Rumun Petrut Mihalcioiu proti Bosňanovi Nemanjovi Galičovi. Němec Axel Schondelmaier bude hrát proti Francouzovi Guillaumovi Changenetovi a nakonec Srb Igor Kovačič proti dalšímu Němcovi Jürgenovi Pointingerovi. 
  • 11:50 - Z aktuálně dohrané rundy se z postupu raduje Maďar, ato opravdu mocně raduje Zsombor Zapletan, kteří přehrál Slovince Franciho Veliščeka. Překvapení připustil Srb Robert Ernješi, který podlehl Chorvatovi Ivanovi Totičovi. Souboj Dána Henninga Poulsen s Rumunem Nicolaem Lupem se nekonal a na náhlou smrt udolal Makedonec Boris Benedik Slováka Erika Kunu.  

Honza Bína:

  • 11:13 - Francouz postupuje. Jinak samé rozstřely. Zavarko 133 dráhu, ale taky bude ještě v očekávání. Podobně jako Marinovič. Slovák dává šest. Honza pět ze středu. Slovák opět šest bez roha. Honza motá, takže může vymyslet lepší hod. Honza škaredou sedmu. Slovák jen pět. Honzo, pojď. Hodovka a jde dál! Čeká jej Francouz. Zavarko nedal v rozstřelu naději druhému Slovákovi a Rumun Dudas s Chorvatem Marinovičem si dávají druhé kolo. A v tom prokázal lepší nervy Chorvat a postupuje. Teď mám chvilku oddych a pak jde do hry Jirka Veselý. 
  • 11:10 - Honza shazuje krále a druhým hodem uklízí. Slovák také na dva hody. Vsuvka...Zavarko zapnul motory a má na 15 106. Honza otevírá šestkou bez roha. Slovák předposledním hodem také. Honza musí přes pro jistotu bodu. Je to tam! Bude náhlá smrt. 115:105.
  • 11:09 - Honza osm! A má hod k dobru. A znovu osm. Slovák šest bez roha a na jeden hod dohazuje. Honza opět shazuje. Bídák! Hezký hod do levé dává jen lavora. Slovák dává tvrdší pravou za šest. Má tam levý párek a pravého sedláka.
  • 11:06 - Honza dává dvě šestky. A osm na to. Slovák hodovkuje a plné zakončuje na 71. Honza končí na 70. Slovák zahajuje dorážku škaredou sedmou.
  • 11:02 - Honza jde na dvojku Doufejme, že mu vyjde lépe. Začíná šestkou. A pokračuje hodovkou. Slovák se opičí. Honza dneska hodně motá, takže má čas si řádně promyslet další hody. Honza pokračuje sedmou. Po pěti hodech Honza vede 35:34. Slovák dává střed, ale dopadá mu. 
  • 10:59 - Překvapení na první dráze. Slovák Nemček vede nad Srbem Zavarkem (11:108). Chorvat Marinovič vede nad Rumunem a Francouz nad Estoncem.
  • 10:57 - Honza dobírá a dává sedm z levé. Slovák tvrdou ulici za pět, ale vede o deset. Honza uklízí a má dva hody. Slovák také, ale 12 k dobru. Honza první dráhu prohrává 90:101.
  • 10:54 - Slovák začíná osmou. Honza bohužel trojkou ze středu. Uklízí pravou stranu a zbylé dvě ze středu, zbývá levý párek. Jde po jedné dolu. Slovák dává hodovku a odskakuje. A hned na to osm. Bínič ji dává také.
  • 10:53 - A následuje druhá. Slovák naštěstí čeká, 7 36:37. Honza hraje hodně bez roha, takže číslo moc nenaskakuje. Slovák končí plné sedmou, 57. Honza má o 3 méně.
  • 10:50 - Honza začíná sedmou a vede o dvě. Slovák rozehrává dvěma středy. Bínič pokračuje šestkou. První pětku vyhráváme 26:25, Honza dává trojku ze středu.
  • 10:45 - Soupeřem Super Bíniče bude Slovák Tomáš Pašiak. Ke hře dále nastupují Srb Vilmoš Zavarko proti Slovákovi Peterovi Nemčekovi, Chorvat Hrvoje Marinovič proti domácímu Horatiovi Dudasovi a Estonec Markko Abel proti Francouzovi Georgesovi Ungureanu. Mimochodem k Francouzům. Je zřejmě jejich národním zvykem chodit o pět minut později (viz Napoleon a Waterloo), takže Francouzka se přišla zaregistrovat pět minut po limitu a z toho důvodu nebyla přpuštěna ke hře.
  • 10:40 - Dohrává první runda chlapů. Putování sprintem hned v úvodu končí Maďar Tamas Kiss, který podlehl Rakušanovi Philippovi Vseteckovi. Dál naopak jde vítěz kvalifiakce Timo Hofmann, který překonal Slovince Gregora Bajzelje. Postup výhrou 2:0 vybojoval Polák Michal Szulc nad dalším Rakušanem Lukasem Huberem a na sudden victory favorizovaný Slovinec Matej Lepej podlehl Italovi Wolfgangovi Blaasovi. 

Alena Kantnerová:

  • 10:02 - Švédka postoupila. Vyhrála i druhou dráhu. Slaví i Estonka po výhře nad Polkou. Náš souboj a německo-srbský se bude ještě rozhodovat. Alča zahajuje. Hodovka! Srbka šest bez roha. Alča pokračuje sedmou. Srbka oplácí hodovkou, 16:15. Alča končí pětkou. Srbka dává další a jde dál. Druhý souboje čeká ještě jedna náhlá smrt, neboť Srbka posledním hodem hodila brand a jen dorovnala 16 kuželek Němky. Je to velmi nervózní sudden vicotry. Dámy se hlídají. Navrch má Němka 13:12. Srbka zakončuje sedmičkou. Němka dává jen čtyři a končí. Následuje první kolo mužů. V prvním náhozu máme volno. Ve druhém bude hrát Honza Bína.
  • 9:57 - Srbka dává hodovku. Alče bohužel padá jen škaredá sedma a vypadá to na sudden victory. Slovenka stále prohrává deset se Švédkou a rodí se překvapení. Alča prohrává 101:111.
  • 9:56 - Ála zahajuje sedmou z pravé. Srbka osmou. Trefujeme po jedné, Srbka má hod k dobru. Ale otevírá středem. Alča dává bez roha, ale dvě dopadají, takže zůstal roh a levý sedlák. Srbka jen tak tak, že neuklízí jedním hodem. Alča jede po jedné a stále je hod pozadu. 
  • 9:53 - Po sedmi hodech má Ála k dobru jednu kuželku. Vyhráno však ještě nemá. Hodovka! A Srbka se trapně opičí. Mezitím, Švédka vede o osm nad Slovenkou. Ála podepisuje osmou a vede o dvě. Poslední hod do plných...a je srovnáno, 67:67.
  • 9:51 - Alča druhou dráhu začíná osmou, Srbka srovnává. Alča pokračuje sedmu a jde do vedení. Třetím hodem však dává střed a je srovnáno. Je to boj o každou kuželku, 5 33:33.
  • 9:46 - Alče to odjíždí na levou stranu, ale šestka bez roha nekazí. Srbka sice dává osmu, ale už je pozdě. Alča vítězí 108:102. Švédka hodila 116 a vede nad Slovenkou! Další zajímavý výsledek. Estonka hodila dokonce 117 a vede nad Polkou a Srbka na první dráze nedala šanci Němce.
  • 9:43 - Srbka dorážku zahajuje škaredou sedmou. Alča také sedm, ale stojí jen levý párek. Srbka dává fíka. Alča naopak dohazuje. A pokračuje osmou. Srbka má trochu pecha, když na ní opět svítí zubatý krokodýl. Alča toho využívá další sedmou z pravé a první dráha vypadá nadějně.  
  • 9:41 - Alča drží pěknou uličku. Srbka dává střed, který napravuje sedmou. Alča si hraje svoje a vede o šest. Srbka přidává pod kotel, ale kam s tím na Alču. Plné vyhrává 72:67.
  • 9:38 - Šestka na úvod Srbka zahajuje osmou. I Alča jednu hází a vede 14:13. Hodovka třetím hodem a na podpis sedm. První pětka za 36 proti 33 Srbky.
  • 9:32 - V další osmičce se představí Srbka Zorica Barac proti Němce Simoně Schneider, Švédka Jenny Smevold proti Slovence Katarína Valigurové, Estonka Heret Ots pro ti Polce Kinze Konopě a především Alča Kantnerová proti Srbce Maje Djukič.

Lucka Vaverková:

  • 9:27 - Postup slaví Rakušanka Lienbacher a na náhlou smrt přehrává Bosňanka Polku a bude další soupeřkou Lucky. Do akce jde Alča.
  • 9:25 - Pátá již nepřichází, pět ze středu ano. Rumunka má také střed a vypadá zlomeně. Lucka mezitím dává levý párek. A hned na to pravý a má 16 106. Další otvírka a zůstává lavor. Lucka má tři ohdy a chtělo by to ještě přes. Trefuje krále a fanku, ale padá jen fanka. To je podvod! Hanba! Normálně byla trefená. Lucka tedy končí dráhu 115, celkem 222. Pěný výkon do kombinace. 
  • 9:23 - Dorážka? Ale kdepak. Lucka dává další hodovku a pokračuje do plných. A další! To je tlak nevídaných rozměrů. Lucka má 12 88. Rumunka otevírá bez roha a zvenku dohazuje. Máme devítku k dobru. Lucka válí a dává opět hodovku. Už je čtvrtá v řadě.
  • 9:20 - Lucka dává pět, ale následně už opět svítí osma. Rumunka drobně zaváhala a po osmi je to plichta. Šestka a hodovka na závěr, 10 70. Rumunka má stejně.
  • 9:16 - Lucka začíná prví zástřelnou. Rumunka dává o dvě víc. Další dva hody jsou již lepší, 3 20:21. Následuje sedm z pravé, ale Rumunka dává hodovku. Podepisuje ji šestkou, Lúca zvyšuje na osm. A další pravá za sedm následuje. Rumunka ale hodovkuje, 6 42:45.
  • 9:12 - Lucka začíná dorážku sedmou z pravé, Rumunka šest bez roha. Obě dávají po jedné. Lucka pokračuje osmou, kterou hned dobírá. Rumunka dává sedm a drží se na dostřel. Hodovka! Lucka se konečně trefila aprvní dráhu už by měla vyhrát. Sedm na podpis. Po jedné je to dole a Lucka končí dráhu hodovkou. Výhra 107:85. Bosňanka vede nad Polkou a Rakušanka, která nakonec hodila 123, nad Rumunkou. Souboj Francouzky s Chorvatkou se nekoná. Ani jedna z hráček není na dráze.
  • 9:09 - Jednoho středového zaváhání Lucky Rumunka využívá a drží rozdíl pěti kuželek. Na osmý hod obě dámy dávají pětku. Když bude Rumunka Luckau pořád kopírovat, tak by to mohlo dopadnout. Lucka je na konci plných hodně na středu. Chtělo by to návrat do ulice. Plné nakonec 62:58 pro českou hráčku.
  • 9:06 - Lúca začíná osmou. A hned vede o tři. 3 23 a vedeme o 8. Rumunka se dotahuje osmou. Lucka odpovídá sedmou, 5 35:30.
  • 9:01 - Lucka se rozehrává na sedmičce. Soupeřkou jí je Rumunka Daniela Lacatusu. Dále hrají Chorvatka Mirna Bosak proti Francouzce Aurélie Remy. Rakušanka Ramona Lienbacher nastupuje proti domácí Luminitě Dogaru a konečně Polka Anna Chwastyniak proti Bosňance Tajtjaně Zlojutro.

Nikola Tatoušková:

  • 8:58 - Dánka začíná pětkou. Chorvatka kontruje šestkou. Dánka osm. Chorvatka sedm. 13:13. Dánka sedm. Celé publikum fandilo Dánce. Chorvatka však prokázala, že je opravdu extra třída a udržela nervy a dala osm. Postupuje i Němka Beisser a Slovinka Strelec. Pokračujeme Luckou.
  • 8:56 - Niki z pravé uklízí! Čtyři hody do konce. Mariči vede o 12, ale má jen tři hody. Niki dává osm. Mariči jen šestku od roha, ale Niki míjí zadní fanku. Niki prohrává druhou dráhu 89:98 a v soutěží končí. Dánka odolávala, ale její pomalejší hody jí tolik nedávaly, takže máme suddne victory. 
  • 8:54 - Dánka stále bojuje, plné prohrála jen těsně 61:64. Niki začíná dorážku šestkou z pravé. Maričič sedmičkou. Niki bohužel propaluje a zbývá jí tak král a levý sedlák. Maričič dobírá. Niki má první na čtyři a ztrácí dva hody. Maričič propaluje střed. Niki dává plzeň, ale dopadá jí levá přední fanka. Už to bude těžké.
  • 8:51 - Niki se drží na pravé straně a hraje poctivě. Potřebuje ale alespoň drobné zaváhání Chorvatky. To zatím nepřichází, 8 47:53. Niki plnou zakončuje sedmičkou a plzní, 59. Maričič má tentokráte k dobru jen 12.
  • 8:48 - Niki začíná dvěma středy, ale napravuje je hodovkou, 3 16:19. Na pět má Niki 28, Chorvatka o čtyři víc.
  • 8:44 - Niki hned dohazuje. Maričič má první na pět. Niki bohužel dává střed. Na tři hody je to dole, tři hody zbývají. Maričič vede o osm, ale má jen dva hody. Osm! A málem dopadla i devátá. Maričič jen sedm. Niki uklízí. Na poslední hod potřebuje osm na výhru. Bohužel střed. Niki prohrává 99:102. Překvapení se děje vedle. Dánka vede nad Chorvatkou díky výhře 97:93. Smekám před Dánkou, která je 67 let, jak si zatím s mladou Chorvatkou pohrává. Minimálně sudden victory už uvidíme. Beisser vede nad Italkou a Strelec nad Kastner.
  • 8:39 - Nikča zahajuje hodovkou. Maričič fankami. A dává i druhé. Niki toho využívá sedmou z pravé. 
  • 8:38 - Nikča se občas dostane až na střed a Maričič toho využívá. Dneska do toho buší hned od úvodu. Plné prohrávame 59:76. V dorážce to Nikča otočí...
  • 8:35 - Po rvním hodu vedeme 7:6. Ukončete hru! Tak bohužel to nejde a na druhém hodu se to otáčí (7:9).. Na pět máme 31, Maričič 37.
  • 8:30 - První runda má dohráno. Z postupu na náhlou smrt se raduje Slovenka Klubertová a Maďarka Nemes. 2:0 vyhrály Srbka Andjelkovič a Maďarka Mehesz. Nikča se už rozhazuje. Protí ní tedy stojí soupeřka z nejtěžších, Ines Maričič. Dále hraje Ana Jambrovič z Chorvatska proti Dánce Eně Bargholz, Slovinka Brifita Strelec proti Němce Corinně Kastner a konečně další Němka Sina Beisser roti Italce Nathalie Profanter.
  • 7:55 - Přeji Vám krásné ráno. V Rumunsko je slunečno a už dost teplo, ačkoli ještě není ani devět. Na dráhu za chvilku vtrhnou první sprinterky. Čeká nás, doufejme, velmi dlouhý den, kdy zvládneme všechny sprinty zbytek mixů. Ještě k večerním výsledkům. Nedařilo se dvěma chorvatským dvojicím, které vypadly s domácími Rumuny a Makedonci vedenými legendárním Borisem Benedikem, který nastoupí i ke sprintům. Mimochodem, Rumunům postoupily všechny dvojice a jedna z nich se dnes utká s naší zbývající. Dále ve velkém souboji porazili Slovinci Srby, a to až na druhou náhlou smrt. Pokračuje dál také jedna slovenská dvojice, která v nervózním souboji porazila Maďary. Druhá slovenská dvojka podlehla Slovincům. Mezitím začala první rozcvička. Na dráze je například vítězka kvalifikace, Srbka Jasmina Andjelkovič. Dostala hned na úvod silnou soupeřku v podobě Maďarky Edit Sass. Maďarky hrají hned tři. Jejich fanoušci si teď asi hlavu ukroutí. Kromě Sass hraje i Iren Nemes proti Slovince Evě Sajko a hlavně Anita Mehesz, jejíž soupeřkou je Makedonka Biljana Gavrilova. Poslední dvojice je také zajímavá. Tvoří ji Slovenka Dana Klubertová a Rakušanka Nicole Plamenig. Po této skupině vtrhne na plány Nikča Tatoušková.

Tandemy 1. kolo (21. 5.)

Filip Dejda + Veronika Petrov:

  • 18:55 - Poláci porazili 2:0 Srby, Rakušané Srby a druzí Rakušané Italy. Nyní následují ještě dva náhozy. Výsledky můžete sledovat na webovkách NBC a sem je doplním později večer. Děkuji pro dnešek za Vaši pozornost a zítra u tandemů a sprintů "načtenou."
  • 18:52 - Němka netrefuje párek a dává nám šanci. Veronice ale hod zůstává na středu. Filip musí dobrat pokud možno celou harmoniku. Je tam! Verča dává brand. Němci dobírají předposledním hodem a nakonec ještě dávají osm, 155 a je bohužel hotovo.
  • 18:49 - Závěr plných byl nabitý skvělými hody, jedna hodovka střídal druhou, 99:102. Němci začali dorážku rychlou devítkou. Filip bohužel trefuje střed a máme první na pět. Verča pak ale dává hodovku.
  • 18:44 - Verče to bohužel uteklo až na fanky a Němci stahují náš náskok. Je to napínvá bitva, kdy se vedení přelévá ze strany na stranu. Po deseti ztrácíme čtyři kuželky, 62:66. Němka dává trojku a Verča srovnává.
  • 18:41 - Verča na úvod sedm, Němka jen tři. Němec odpovídá hodovkou. A co na to Filip? Tady jednu přidává. Veronika se skromně připojuje k devítkovým hodům. Filip potvrzuje sedmou, na 4 vedeme 32:23.
  • 18:38 - Veronice to ujíždí až na sedláka. Němci překousali delší devítku a opět otevírají pravou sedm. Filip napravuje předchozí hod a uklízí celou levou stranu. Fanky dáváme po jedné, 25 125. Němci mají o čtyři víc. Obě dvojice otevírají bez roha, ale Němcům ještě připadává přední fanka, což je netěší. Oba muži dávají dvě kuželky a dámy mají jednu na úklid. I ony si své povinnosti plní. Filip teď musí hodovku. Ale dávají Němec. První dráhu prohráváme 140:154. Poláci vedou nad Srby, Rakušané nad Slováky a druzí Rakušané nad Italy. 
  • 18:35 - Němci dobírají. Verča dává osm, Filip uklízí. Němci pokračují v nastoleném trendu, ale Filip bohužel míjí. Němka dává malou ulici. A Weiss propaluje střed. Veronika dobírá a Filip otevírá brandem.
  • 18:31 - Po osmi hodech vede o dvě, když Němci dávají trojku. Weiss to napravuje osmou. Filip reaguje sedmou. Po deseti hodech 60:62. Němci osm, my devět. Němci pokračují čtyřkou, což Veronika trestá hodovkou. To je ten správný přístup. Plné končíme osmičkou a pětkou, celkem 98:93. Němci otevřeli šestkou bez roha.
  • 18:26 - Hra začíná. Filip rozjíždí pětkou ze středu. Verča dává šestku bez roha. na podruhé už Filip trefuje osm. Po čtyřech hodech plichta.
  • 18:20 - Druhá skupina je na plánech. Naši hrají proti německé dvojce Melina Zimmermann, Manuel Weiss. Vedle hrají Srbové s Poláky, Rakušané proti Slovákům a Italové proti druhým Rakušanům.

Honza Endršt + Renča Navrkalová:

  • 18:17 - Srbové těsně zdolali Francouze. Maďaři překonali Němce a Rumuni udrželi nervy a přešli přes Dány. Do hry jde druhá dvojka.
  • 18:14 - Renča uklidila. Maďarka také. Ztrácíme tři. Honza teď trochu horší otvírkou shazuje Tčko. Renča musí do pravé. Dává jen pravou fanku, zbývá roh, levý sedlák a levá zadní fanka. Honza dává dvě. Ještě sedlák. Renča uklízí. Stále jsme mínus tři a tři hody do konce. Honza sedm z levé. Maďar jen škaredou sedmu. Potřebujeme přes. Renča dobírá a jen zázrak může Maďary zachránit. Nestal se. Vítězíme i podruhé, 144:141. Rumini s Dány budou hrát sudden victory. I  Srbové s Francouzi a Maďaři s Němci.
  • 18:12 - Dorážku začínáme 7 2. Maďaři 5 4. Honza i podruhé dává sedm. Renča dává jen jednu a Honza bohužel míjí. Maďar ho napodobuje. Je to souboj nervů. Renča uklízí, Maďarka také. Otvírají muži. Honza osm. Maďar šest bez roha.
  • 18:10 - Teď jsme si vybrali slabší chvilku a Maďaři toho využívají. Plné nakonec 94:97. Dánové zahráli 106 do plných a vedou o 11.  
  • 18:07 - Honza se s tím taky nepáře a další osm je na světě. Renče to teď uteklo, ale jedna trojka se ztratí. I Maďaři ale kazí. Vedle nás zatím Dánové vedou na druhé dráze nad Rumuny! Máme 10 65, Maďaři 9 56. Dánové 11 76.Renča drží levou a Honza se nechce nechat zahanbit a taky dává osm.
  • 18:04 - Začínáme dvěma středy. Renča následně přidává osm. A Honza ji doplňuje hodovkou, 4 26. Maďaři o jednu méně. Renča se také přidává s hodovkou.
  • 18:00 - Renča si opět nedělala starosti a celou čtyřku sundala. Honza se drží zaběhnuté praxe. Dráha už se dohrává. Vítězíme 164:133. Vedou i Rumuni, Srbové a Maďaři, protože Němci na konci už nešli přes devítku.
  • 17:55 - Renča zahajuje dorážku hodovkou. Honza dává bez roha. A na tři je uklizeno. A druhá otvírka vychází Honzovi stejně. Na podruhé už Renča dobírá hned, 22 137. Rozdíl už je přes třicet kuželek. A Honza opět plzeň. 
  • 17:51 - Plné jsou zatím parádní, 12 88. Maďaři už ztrácí dvacet. První dráha vypadá nadějně. Celkem 110 do plných, Maďaři 88.
  • 17:50 - Naše dvojka zatím vypadá lépe. Maďarka však dává hodovku. Honza na to reaguje osmou. A chvíli na to už dává i on hodovku. První desítku máme za 74, když i Renča se se svojí troškou do mlýna přidává. Vedeme o 18.
  • 17:47 - Konec rozhozu. Jdeme na to. Honza začíná šestkou. Renča přidává taky šest,b byť tedy se štěstím. Honza pokračuje hodovkou, kterou Renča potvrzuje sedmou, 4 28, vedem o čtyři.
  • 17:40 - Pokrátké pauze se začínají zahřívat tandemy, které čeká první kolo. Naše dvojka hraje proti Maďarům Dallosne, Kozma. Vedle nich hraje legendární rumunská dvojice Dograru, Lupu, toho času úřadující mistři světa. Proti nim hrají Dánové. Dále hrají Francouzi proti Srbům a Němci s druhými Maďary.
Datum: 23. 5. 2018 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek