ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mistrovství světa jednotlivců – kvalifikace, den druhý

Druhý kvalifikační den na MS jednotlivců definitivně rozhodne o 32 účastnících vyřazovacích bojů, dále nás čeká první kolo smíšených tandemů. Průběžně aktualizováno!

Kvalifikace MS
Zuzana Musilová 580
Ondřej Sobčák 582
Renáta Navrkalová 576
Pavel Jiroušek 568
Nikola Tatoušková 581
Jiří Veselý 609

Dobro jutro,

dnes dokončíme kvalifikační souboje. Čeká nás zbylých 64 hráčů a navrch první kolo smíšených tandemů, kde budeme mít dvojí zastoupení. O nominantech ještě bude definitivně rozhodnuto během dne.

Jen několik postřehů k prozatímnímu dění. Kuželna je poměrně nevyzpytatelná a rozhodně ne snadná. Podle hodnocení trenérů je velmi citlivá a měkké prkno je nemilosrdné. Až nečekaně často jsou k vidění tzv. lavory, tedy šestka z ulice, kdy zůstane stát sedlák, král a zadní fána, případně sedmička s králem a sedlákem. Vilmoše Zavarka tyto otvírky připravily o sedmistovku. Perličkou je několikrát vyjádřený obdiv širokého publika k ladnému rozběhu Honzy Bíny. Musím zároveň vyjádřit obdiv k Nataše Ravnič Gašparini, která dnes odehrála start v pátém měsíci těhotenství (aktuálně je na 16. místě). Nevím, kdo z pánů by to zvládnul. Levente Kakuk opět nezklamal a na hlavě má vymodelovanou novou kreaci, tentokrát v podobě karetních symbolů.

K dnešnímu programu. První do hry půjde v 9:40 Zuzka Musilová. Vedle ní bude hrát Chorvatka Ana Jambrovič, což by mohlo Zuzce pomoci k dobrému výkonu. Po ní nastoupí v 10:50 Ondřej Sobčák. Jeho sousedem na drahách bude Němec Mathias Dirnberger. Ve 13:10 bude hrát Renáta Navrkalová. V jejím náhozu se představí obhájkyně světového prvenství Chorvatka Ines Maričič. Hned po nich bude hrát Pavel Jiroušek, jemuž bude na dráhách sekundovat Němec Timo Hoffmann a mistr světa z Brna 2014 Maďar Levente Kakuk. Předposlední nához bude patřit Nikole Tatouškové. A na úplný závěr se představí Jiří Veselý, a to v 16:40, pokud tedy stihne dorazit z tenisového turnaje. Ještě poté se odehrají první dva náhozy soutěže smíšených tandemů.

Drobné shrnutí dne:

Druhý den kvalifikace byla opět ve hře šestice českých hráčů. Ve druhém náhozu hrála Zuzka Musilová. Po slabší první dráze předvedla na zbylých třech zlepšený výkon, což jí nakonec vyneslo 582 kuželek a hlavně 26. místo a postup do druhého kola. Z mužů jako první hrál Ondra Sobčák. Ten mohl být celkem spokojen se svým výkonem do plných, ale v dorážce se mu vůbec nedařilo. Na poslední dráze zahrál jen 128 kuželek, což ho stálo možnost bojovat o postup. Celkových 582 kuželek stačilo jen na 50. místo. Po krátké pauze se do hry dostala Renča Navrkalová. Z Češek Renča předvedla nejlepší plnou (384). Bohužel v dorážce vždy kousek chyběl k vyššímu výkonu. Renča nahrála na prvních třech dráhách dvakrát 146 a jednou 145 kuželek. Na té poslední bohužel jen 139, celkem 576, což k její smůle stačilo na první nepostupové místo, protože Maďarka Anita Dallosne Takacs zahrála rovněž 576, ale s vyšší dorážkou. Smutnil i Pavel Jiroušek. První dráhu zahrál slušných 150, ale na dalších se jen zhoršoval. V součtu zahrál 568 a byl ze hry. Poslední ženou ve hře byla Nikola Tatoušková. Podobně jako zbylé Češky zahrála slabší plné, ale dorážka, obzvláště ta první, byla výrazně lepší. Nikola začala svou hru dráhou 164 a vybudovanou pozici si již jen udržela, celkem nahrála 581. V úplně posledním náhozu se poté představil Jiří Veselý. Veselý dobře držel ulici do plných, ale především otvírky nebyly ideální a často i smolné. Takou perličkou je, že mu nespadla v dorážce ani jedna devítka, což je na MS opravdu nevídané. Jirka bojoval o každou kuželku, a nakonec díky dobrému závěru a speciálně poslednímu hodu nahrál 609 kuželek, což znamenalo 32. místo.

Vítězem mužské kvalifikace se stal Němec Timo Hofmann, který předvedl vynikající výkon 693, když dlouho útočil na překonání hranice 700 kuželek. Mimochodem, do dorážky nahrál 282. Druhý skončil Vilmoš Zavarko a třetí Slovinec Matej Lepej. Čeští hráči ve středu nastoupí proti Hofmannovi. Toho vyzve Jirka Veselý. Na Honzu Bínu jako 16. v pořadí čeká Rakušan Markus Vsetecka a konečně Honza Endršt postoupivší z 23. pozice se střetne s Němcem Axelem Schondelmaierem. Jasnou vítězkou mezi ženami je Srbka Andjelkovič (640). Na druhé místo se s 620 kuželkami vyhoupla obhájkyně prvenství Chorvatka Ines Maričič a třetí skončila Maďarka Anita Mehesz (607). Alena Kantnerová postoupila z 21. místa a vyzve Slovenku Danu Klubertovou. Lucka Vaverková (23.) se utká se Slovinkou Petrou Bašek. Nikola Tatoušková, která byla 24., vyzve další Slovinku Brigitu Strelec. 26. Zuzka Musilová narazí na Slovenku Katarínu Valigurovou a konečně 30. Veronika Petrov bude bojovat s Mehesz.

Jen pár drobností k postupujícím a nepostupujícím. Naše hráčky postoupily v pěti. Pět bude i Chorvatek. Srbky a Němky budou pouze ve třech. Do bojů zasáhne čtveřice z Maďarska a pětice ze Slovinska. Z toho vyplývá, že hned trojice německých hráček je ze hry, včetně Simone Schneider, která zahrála 182 na poslední dráze. Myslím, že tento výsledek se dá považovat za velký úspěch. Trenér Výrek k tomu poznamenal, že „holky předvedly vyrovnané výkony a samy vědí, kde udělaly chyby a co je třeba zlepšit, především v plných byly rezervy.“

Muži ve velké konkurenci dokázali postoupit tři, takže s poloviční úspěšností. Například Chorvat postoupil pouze jeden. Zbylá pětice končí. Končí také čtyři z pěti Slováků, což jsou hráči Podbrezové, vítěze Interligy. Ze hry jsou rovněž zkušení Rumuni Nicolae Lupu a Petrut Mihalcioiu, mistr světa z roku 2012. Naopak ve hře jsou všichni Srbové a Němci. Trenér Musil hodnotí trojici postupujících jako přijatelný výsledek i s ohledem k velké konkurenci.

Na závěr dne ještě bylo odehráno první kolo smíšených tandemů. První česká dvojka – Honza Endršt, Renča Navrkalová celkem s přehledem vyřadila maďarskou dvojici. Naopak druhému páru Filip Dejda, Veronika Petrov se proti německé dvojce příliš nevedlo a zítra již hrát nebude.

Filip Dejda + Veronika Petrov:

  • 18:55 - Poláci porazili 2:0 Srby, Rakušané Srby a druzí Rakušané Italy. Nyní následují ještě dva náhozy. Výsledky můžete sledovat na webovkách NBC a sem je doplním později večer. Děkuji pro dnešek za Vaši pozornost a zítra u tandemů a sprintů "načtenou."
  • 18:52 - Němka netrefuje párek a dává nám šanci. Veronice ale hod zůstává na středu. Filip musí dobrat pokud možno celou harmoniku. Je tam! Verča dává brand. Němci dobírají předposledním hodem a nakonec ještě dávají osm, 155 a je bohužel hotovo.
  • 18:49 - Závěr plných byl nabitý skvělými hody, jedna hodovka střídal druhou, 99:102. Němci začali dorážku rychlou devítkou. Filip bohužel trefuje střed a máme první na pět. Verča pak ale dává hodovku.
  • 18:44 - Verče to bohužel uteklo až na fanky a Němci stahují náš náskok. Je to napínvá bitva, kdy se vedení přelévá ze strany na stranu. Po deseti ztrácíme čtyři kuželky, 62:66. Němka dává trojku a Verča srovnává.
  • 18:41 - Verča na úvod sedm, Němka jen tři. Němec odpovídá hodovkou. A co na to Filip? Tady jednu přidává. Veronika se skromně připojuje k devítkovým hodům. Filip potvrzuje sedmou, na 4 vedeme 32:23.
  • 18:38 - Veronice to ujíždí až na sedláka. Němci překousali delší devítku a opět otevírají pravou sedm. Filip napravuje předchozí hod a uklízí celou levou stranu. Fanky dáváme po jedné, 25 125. Němci mají o čtyři víc. Obě dvojice otevírají bez roha, ale Němcům ještě připadává přední fanka, což je netěší. Oba muži dávají dvě kuželky a dámy mají jednu na úklid. I ony si své povinnosti plní. Filip teď musí hodovku. Ale dávají Němec. První dráhu prohráváme 140:154. Poláci vedou nad Srby, Rakušané nad Slováky a druzí Rakušané nad Italy. 
  • 18:35 - Němci dobírají. Verča dává osm, Filip uklízí. Němci pokračují v nastoleném trendu, ale Filip bohužel míjí. Němka dává malou ulici. A Weiss propaluje střed. Veronika dobírá a Filip otevírá brandem.
  • 18:31 - Po osmi hodech vede o dvě, když Němci dávají trojku. Weiss to napravuje osmou. Filip reaguje sedmou. Po deseti hodech 60:62. Němci osm, my devět. Němci pokračují čtyřkou, což Veronika trestá hodovkou. To je ten správný přístup. Plné končíme osmičkou a pětkou, celkem 98:93. Němci otevřeli šestkou bez roha.
  • 18:26 - Hra začíná. Filip rozjíždí pětkou ze středu. Verča dává šestku bez roha. na podruhé už Filip trefuje osm. Po čtyřech hodech plichta.
  • 18:20 - Druhá skupina je na plánech. Naši hrají proti německé dvojce Melina Zimmermann, Manuel Weiss. Vedle hrají Srbové s Poláky, Rakušané proti Slovákům a Italové proti druhým Rakušanům.

Honza Endršt + Renča Navrkalová:

  • 18:17 - Srbové těsně zdolali Francouze. Maďaři překonali Němce a Rumuni udrželi nervy a přešli přes Dány. Do hry jde druhá dvojka.
  • 18:14 - Renča uklidila. Maďarka také. Ztrácíme tři. Honza teď trochu horší otvírkou shazuje Tčko. Renča musí do pravé. Dává jen pravou fanku, zbývá roh, levý sedlák a levá zadní fanka. Honza dává dvě. Ještě sedlák. Renča uklízí. Stále jsme mínus tři a tři hody do konce. Honza sedm z levé. Maďar jen škaredou sedmu. Potřebujeme přes. Renča dobírá a jen zázrak může Maďary zachránit. Nestal se. Vítězíme i podruhé, 144:141. Rumini s Dány budou hrát sudden victory. I  Srbové s Francouzi a Maďaři s Němci.
  • 18:12 - Dorážku začínáme 7 2. Maďaři 5 4. Honza i podruhé dává sedm. Renča dává jen jednu a Honza bohužel míjí. Maďar ho napodobuje. Je to souboj nervů. Renča uklízí, Maďarka také. Otvírají muži. Honza osm. Maďar šest bez roha.
  • 18:10 - Teď jsme si vybrali slabší chvilku a Maďaři toho využívají. Plné nakonec 94:97. Dánové zahráli 106 do plných a vedou o 11.  
  • 18:07 - Honza se s tím taky nepáře a další osm je na světě. Renče to teď uteklo, ale jedna trojka se ztratí. I Maďaři ale kazí. Vedle nás zatím Dánové vedou na druhé dráze nad Rumuny! Máme 10 65, Maďaři 9 56. Dánové 11 76.Renča drží levou a Honza se nechce nechat zahanbit a taky dává osm.
  • 18:04 - Začínáme dvěma středy. Renča následně přidává osm. A Honza ji doplňuje hodovkou, 4 26. Maďaři o jednu méně. Renča se také přidává s hodovkou.
  • 18:00 - Renča si opět nedělala starosti a celou čtyřku sundala. Honza se drží zaběhnuté praxe. Dráha už se dohrává. Vítězíme 164:133. Vedou i Rumuni, Srbové a Maďaři, protože Němci na konci už nešli přes devítku.
  • 17:55 - Renča zahajuje dorážku hodovkou. Honza dává bez roha. A na tři je uklizeno. A druhá otvírka vychází Honzovi stejně. Na podruhé už Renča dobírá hned, 22 137. Rozdíl už je přes třicet kuželek. A Honza opět plzeň. 
  • 17:51 - Plné jsou zatím parádní, 12 88. Maďaři už ztrácí dvacet. První dráha vypadá nadějně. Celkem 110 do plných, Maďaři 88.
  • 17:50 - Naše dvojka zatím vypadá lépe. Maďarka však dává hodovku. Honza na to reaguje osmou. A chvíli na to už dává i on hodovku. První desítku máme za 74, když i Renča se se svojí troškou do mlýna přidává. Vedeme o 18.
  • 17:47 - Konec rozhozu. Jdeme na to. Honza začíná šestkou. Renča přidává taky šest,b byť tedy se štěstím. Honza pokračuje hodovkou, kterou Renča potvrzuje sedmou, 4 28, vedem o čtyři.
  • 17:40 - Pokrátké pauze se začínají zahřívat tandemy, které čeká první kolo. Naše dvojka hraje proti Maďarům Dallosne, Kozma. Vedle nich hraje legendární rumunská dvojice Dograru, Lupu, toho času úřadující mistři světa. Proti nim hrají Dánové. Dále hrají Francouzi proti Srbům a Němci s druhými Maďary.

Jirka Veselý:

  • 17:30 - Bohužel ženy dohrály tak, že Renča je 33. kvůli horší dorážce. Němka 590, Chorvatka 602, Slovinka 594 a Srbka 561. Teď budou následovat tandemy. Začal Honza s Renčou.
  • 17:28 - Opět sedma z pravé. Shazuje po jedné. Ještě čtyři hody. Jirka musí přes. Dává plzeň,a le připadává levá přední fanka. Tři kuželky zbývají. Dvě dává jedním a sedláka druhým hodem. Jirka má 601 a poslední hod. Musí aspoň sedm na postup! Dává osm a je tam! Slovák 623, Maďar 639 a Rumun 642. Jirka postupuje jako poslední a narazí na Tima Hofmanna.
  • 17:25 - Osm na úvod. Král je dole. A zase osm. Král je snad přilepený. Uklízí jej i na podruhé. Teď měl Jirka kliku...dopadla mu plzeň. A s trochou štěstím dobírá. Ještě devět hodů. Tvrdší pravá za sedm. Středová dvojička je pryč. Ještě sedm hodů (583).
  • 17:23 - 12 80. Ale další je na středu. Plné celkem 98, po plných má 547 na 608 potřebuje 61. 
  • 17:20 - Pravou drží, ale pořád tomu chybí nějaká hodovka. Jako bych nic neřekl, teda nenapsal. Už je tam. Ale podpisový hod míří do středu. První desítku má Jirka za 67. Slovák 64. Maďar 65 a Rumun 74.
  • 17:17 - Jirka zahajuje od fanek. Jako omluvu divákům dává osmu. A hodovku! Pojď, Jirko, do nich, 5 32.
  • 17:15 - Zajímavá je situace na dráhách 1 - 4. Chorvatka má po třech dráhách 442. Kicker 464, byť nyní zahrála jen 133. Slovinka má 436 a Srbka 422. Srbka tedy musí hodně přes 150 a postup a Slovinka přes 140.
  • 17:13 - A další osma. Ještě tři hody a Jirka otvírá. A je tam škaredá sedma. Už jsem to tu ale vidět dobrat. Jirka dává po jedné a dráhu má 141. Slovák 142, Rumun 158 a Maďar se dostal až na 171. Jirka má 449 a poslední dráhu potřebuje nutně lepší. 
  • 17:09 - První devítka na pět. Následovat by měla nějaká rychlejší. Sedm od plzně. Roh a zadní fanka jsou pryč a Jirka jde do otvírky. Osma z pravé a hodovka už klepe na dveře. Ale nejdřív bohužel fík.
  • 17:07 - Malý řádek probíhá v poklidu. Až na poslední hod, který ujel na fanky, 96. Slovák 99, Rumun 113 a Maďar 108. Jirka otvírka trochu přidržel a zůstala na středu.
  • 17:04 - Jirka dál drtí pravou. Ale z tvrdší ho teď obrala. I tak držží průměr sedm. Vlstně plus 1 díky osmičce. 10 69.
  • 17:01 - K postupům. Již jistě postupuje Polák Krug díky 610 kuželkám. Prvním na čekané je další Polák Kieliba (607). U dam má jistotu Maďarka Nemes s 577, stejně jako Veronika. Pod čarou je první další Maďarka Dallosne s 576. Renča má také 576, ale horší dorážku. Jirka se zatím s pětkou vůbec nepáře, 5 39, Slovák 35.
  • 16:58 - Co na to dámy...Slovinka se dráhou 1158 dostala na 292, Srbka i kvůli exíku má jen o tři víc. Němka dává opět přes 150 a točí 331. Chorvatka předposledním hodem dává hodovku a také se vrací do hry (295).
  • 16:55 - A málem je dole na hned. Takhle teda na dva. No, konečně jednou dala aspoň osmu. Uklizeno a ještě tři hody. Budu se opakovat, ale dvě hodovky by bodly. Těsně míjí přední roh, ale dává sedm. Jednoznačná dobírka následuje a poslední hod...sedm, 159 (308). Slovák 164, 325. Zpět do hry se vrací Rumun s Maďarem, kteří na druhé dráze zabrali. Rumun 302, Maďar 303. 
  • 16:50 - Jirka jej dává po jedné. Do druhé otvírky se vrací na plzeň. Dva hody uklízí. A zase lavor. 
  • 16:47 - Stačilo málo a z hodů bez roha je jedna osma za druhou. Jirka teď opravdu válí. Nemůžu si pomoct, musím ho prostě pochválit. Plné nakonec 107, Slovák ještě o čtyři víc. Jirka drží pravou, ale do otvírky naprosto neomylně dává lavor.
  • 16:44 - Jirka se už chytil a vytěžuje pravou. Hodovky jej sice míjejí, ale osmy zatím stačí. 10 67, Slovák má o 10 víc. A hodovka. Jirka už atakuje průměr sedm na hod. 
  • 16:42 - Zástřelná za pět na sedmičce. Následuje opět jeden hod bez roha. A na třetí hodovka! Podpis samozřejmě od plzně. 5 29, stále to není zcela ono.
  • 16:38 - Jirka se vrací k plzním. Dobírá ji a ještě má tři hody. Potřebuje přes, nejlépe dvakrát. Osm! Král je pryč a ještě jdeme do plných. Sedm na konec, 149. Slovák 161. Maďar 143 a Rumun 138. Ženy. Zatím se příliš nevede Chorvatce (139). Slovinka má ještě méně (134), což je s ohledem na Renču pozitivní. Naopak Srbka (151) a především Němka Kicker (177) hrají výborně.
  • 16:35 - Jirka se s tím nemazal a uklízí. Otvírá čtyřkou ze středu. A čtyři i druhým hodem, na tři je to pryč. Další otvírcka sice není ze středu, ale bohužel až na fankách. Následuje pěkná levá, ale zůstává král a sedlák. Těsný fík. Na dva další hody dohazuje a zbývá pět hodů.
  • 16:32 - Jsou to chloupky, ale pořád je to bez roha. Pár centimetrů vlevo a je to hodovka za hodovkou. Asi tak jako hraje Pašiak, 108. Dorážku však začíná fankami. Jirka končí plnou dvěa uličkami, 97. Pašiak má fazónu, suverénně dohazuje. Maďar má plnou 99. Rumun 86. Jirka dorážku rozjíždí osmičkou. 
  • 16:28 - Jirka má zatím do plzní, 10 65. Pašiak á o deset víc a zatím drží slovenské naděje na postup.
  • 16:24 - Jura odkrajuje první hody. Hodovka na úvod. A i on ukazuje, že lavory umí. První pětice je ještě zahřívací, 33. Slovák rozjel opravdu zhruta, 5 40. a Hned na to hodovka. 
  • 16:15 - Poslední runda celé kvaldy je tu. Na dráze se rozcvičuje Jirka. Vedle něj nastupuje Slovák Pašiak, dále Maďar Kozma, domácí Cercel. Poslední čtveřice dam tvoří mistryně světa z finále juniorek Slovinka Forstnarič, Chorvatka Pavlič, Němka Kicker a Srbka Oroš.

Nikola Tatoušková:

  • 16:10 - Šest z plzně je dobrých. Niki to potřebuje dobrat. Je to tam. Ještě tři hody, ale musí přes. Sedm z pravé. Teď párek. Tak je pryč! Poslední hod šest, 142 dráha a hlavně 581 celkem. Maďarka končí se 118, takže je mimo postup. Slovenka 603 a Rumunka 605. Ty naopak mohou slavit. Němec zahrál druhou polovinu velmi dobře a zaslouženě postupuje na 635. Velké manko v závěru dohnal Rakušan Huber díky 174 kuželekách, celkem 618. Srb jde také dál díky 624.
  • 16:07 - Na dva je pryč a jdeme do plných. Plzeň je pěkná, ale dopadá ještě přední roh. Niki dobírá po jedné. A zase z pěkné pravé zůstává škaredá sedma.Nikča poctivě dohazuje. A má ještě pět hodů, 557. Bude muset ještě přidat...
  • 16:04 - Končí plné. Niki 91, Maďarka 88, Slovenka 94 a Rumunka 97. První otvírka a samzřejmě tradiční lavor zůstává.
  • 16:02 - No, že na MS uvidím kamenickou bestii z pěkného hodu jsem nečekal. Niki dala krásnou pravou a zůstal jí levý sedlák, král a  zadní roh. Ještěže to bylo do plných. 
  • 16:00 - Jednička zatím slušně sype. Maďarka naopak 7 32 a trochu hazarduje s postupem. Niki pěkný řádek, 10 65. Maďarka limituje škody, 11 63.
  • 15:57 - Niki závěrečnou dráhu načíná osmičkou. Jen malá vsuvka k dnešním smíšeným tandemům. Nastoupí do nich Honza Endršt s Renčou Navrkalovou a Filip Dejda s Veronikou Petrov. Nikča mezitím 4 26, úvod nechytla Maďarka 5 23.
  • 15:54 - Nejlepší z mužů je aktuálně Němec díky 170 dráze má aktuálně 471. 
  • 15:51 - Na podpis však středová pětka. Šup, šup a je to pryč. Čtyři hody do konce a škaredá sedma. Ještě je třeba jít přes. T ose daří. Na úplný závěr ještě 5. 141 dráha, 439. Maďarka 448, Rumunka 454 a Slovenka 455. 
  • 15:48 - A lavor do první otvírky...chtělo by se dodat, jak jinak. Na dva hody shazuje. A teď se plzeň hodí. Škoda jen, že jí Niki kolíkuje. Jo, hodovky, ty se uklízejí jednoduše.
  • 15:46 - Malý řádek je zase ve znamení hry bez roha. Do otvírek to budou výborné hody, ale je to trochu málo. Niki si to uvědomuje a dává hodovku, 91.
  • 15:43 - Ve druhé části prvního řádku Niki drží pravou uičku, byť jsou z toho hlavně šestky, desátý hod ji však utíká na fanky, 59.
  • 15:41 - Rozjezd třetích plných má na starosti lavor. Po horší pětce následuje pěkná osmička. Nikča v obou plných prozatím ztratila. Teď by to chtělo aspoň stovku, 5 31.
  • 15:38 - Jak jsou na tom muži? Rakušan 311, Srb 313.
  • 15:35 - Niki to stálo tři hody na dobrání. A jede dál. Tři hody do konce. Chtělo by to ještě přes hrb. Šestka...zůstal roh, levá přední fanka a pravý sedlák. Těžký hod pro Niki. Bohužel sedlák odolal. Druhá dráha tedy 134, celkem 298. Maďarka se naopak dotáhla, 152, celkem 296. Stejně tak Slovenka se 160, 293. A krok srovnala i Rumunka, díky 161 (297). Všechny dámy míří vysoko. 
  • 15:32 - S jedním fíkem je první devítka na čtyři. Šestka bez roha je hratelnější. Niki dobírá a jde opět do plných. Osm z pravé. Fanka je dole, ale další otvírka končí taky až na fankách.
  • 15:30 - Plnou Nikča končí středovou pětkou, 89. Následuje dorážka, kdy by to chtělo podržet uličku. A je tam...samozřejmě škaredá sedma.
  • 15:27 - Nikča se ještě s dráhou ujasňuje stanoviska, co a jak bude padat, ale i tak dává 10 62. 
  • 15:24 - Niki navazuje tam, kde skončila a na čtyřce se rozjíždí hodovkou. A ulici drží většinou i v dalších hodech, 5 31.
  • 15:21 - Slovenka 133, Rumunka 136, což jsou zajímavé výsledky s ohledem na Renču. Srb jako nejlepší z mužů má 157.
  • 15:19 - Osmičkový podpis. Po dorání následuje opět hodovka. Niki už má 140. Oprava, 149. A ještě čtyři hody do konce. Teď přišla trochu delší devítka na tři. Poslední hod šest, celkem 164. Maďarka 144.
  • 15:16 - Niki uklízí. Publikum se dožaduje hodovky. Niki ráda vyhoví. A pokračuje otvírkou od kraje, kteru na dva hody uklízí. Následuje otvírka...pro změnu hodovka. Horší plné jsou zapomenuty.
  • 15:13 - 11. hodem konečně hodovka a hned je v publiku znát. Dobrý malý řádek bohužel ukončil brand, 86. Otvírka sedm z pravé je výrazně lepší.
  • 15:11 - Nikča střídá ulici a středy. Sedmý hod bohužel až na fanky. Dvě uličky je napravují, 10 54.
  • 15:06 - Omluvte prosím trošku stručnější následující komentář, neb z důvodu nedostatku kapacity baterii musím počítač trochu dobíti. Děkuji za pochopení. Nikča jde do akce. Na úvod brand. Je potřeba chytit střed a dále s tím pracovat. Prvních pět hodů 28. 
  • 15:02 - Společnost Nikče budou dělat: Slovenka Valigurová, Rumunka Ciobanu, Maďarka Safrany, Rakušan Huber, Chorvat Liovič, Srb Jovetič a Němec Pointinger.

Pavel Jiroušek:

  • 14:53 - Pavel má ještě osm hodů. Potřebuje sedm devítek, ale bohužel fanky jeho naděje ukončují. Hofmannovi teď dvakrát spadla škaredá sedma a sedmistovka se mu vzdaluje. Hofmann má pět hodů do konce a 668. Pavel dává poslední dráhu 135 a celkem 568. Kakuk 155 a 649. Přes Renču se dostává pouze Slovinka (596) Renča je tak 27. dva náhozy před koncem. Hofmann má tři hody musí dvakrát přes. Dává jen osm, takže sedmistovku zase neuvidím. Poslední dráhu hraje 163, celkem 693.
  • 14:50 - Pavel dává první na tři. Pokračuje osmou. Uklízí a deset hodů zbývá. Šestka bez roha. A je dole. 
  • 14:47 - A druhá hodovka hned následuje. Mimochodem, Hofmann má na 101 hodů 606. Pavel místo třetí hodovky dává fanky. Ta přichází až po nich. Plné 90, Kakuk 101 a hodovka na to. Hofmann plné 102, 632 po plných.
  • 14:43 - Pavel potřebuje šlápnout do pedálů. Rozjíždí se osmou. Na ní navazuje šestka bez roha. A dále pro změnu osm. Bohužel čtvrtý ujížídí až na fanky, 5 32. Němec jen 5 26. Pavel dává tvrdší ulici, ale krade ho za čtyři. Hofmann se mi omlouvá za horší úvod dvěma hodovkami. Pavel je bohužel na středu. Hodovka, 10 62. Kakuk 67 a Hofmann se dostal až na 68.
  • 14:40 - Středová otvírka. Pravý párek je dole a následně i levý, ale zadní fanka zůstává. Pavel už nepřelézá, 139, 433 po třech dráhách. Kakuk 161 (494). Slovinka 142 a před závěrem má 456. Poslední dohrává Němec. I přes poslední pětku hraje 173 a již má 530. Opravdu hraje téměř dokonale.
  • 14:38 - Konečně pořádná otvírka...hodovka. Podepisuje sedmou z pravé. Po jedné je to pryč a čtyři hody zbývají. 
  • 14:35 - Druhým hodem napravuje a na devítka je na tři. Pokračuje brandem, zadní fána a sedlák ještě dopadají. Na tři hody dobírá.
  • 14:32 - Pavel teď dává dva přesné středy, což ho brzdí. Napravuje je osmou a nakonec plných ještě...sedm, 95. Kakuk plné 108, Hofmann 105. Pavel bohužel vůbec neotevírá dobře.
  • 14:31 - Hofmann přidává další hodovku. PAvel ho zdatně kopíruje. Série 9, 8, 9 a samozřjmě nemůže chybět lavor, 10 67. Kakuk 75, Hofmann zvolnil, 70. 
  • 14:28 - Pavel zkouší novou taktiku. První hod na střed a pak už jen do ulice. Šest druhým hodem a devítka třetích. Bude následovat 12? Tak ne, pět ze středu. Pavel 5 30, Kakuk 37 i Dán 37. Hofmann ještě o dvě víc.
  • 14:25 - Kakuk se dostal až na 174, 333. Slovinka 148, 314. Srbka 152, 306. Němec dál válí - 188 a má 357. Že bych se konečně dočkal bájné sedmistovky?
  • 14:23 - Pavel zkušeně dobral, ale další otvírka putuje na střed. Němec 23 152. Maďar 25 148. Dva páry a Pavel jede dál. Tři hody konce. Hodovka! Propásl jsem jí, takže prosím ještě jednu. Bohužel střed, takže dráha 144, 294. Pro jistotu postupu je třeba zahrát 620, takže 326 ještě chybí.  
  • 14:20 - První otvírka a lavor. Pavel jede po jedné. A hned další. Ať mi někdo nevypráví, že ty šňůry zásadně přidávají. Pavel dal druhou rychleji. A jde do třetí otvírky. Fanky. Ale oproti lavoru stačí levá na dobrání.  
  • 14:16 - Pavel, stejně jako Ondra, se nemůžou úplně srovnat se šestkou. Pavel by potřeboval nějakou pěknou sérii, 10 59. Osma z levé se počítá. Kakuk 10 70. Hofmann 10 74 i s fankami. Konečně hodovka! Plné nakonec dotahuje na 91. Kakuk 103 a Hofman 107.
  • 14:13 - Pavel začíná plzní. Má to všechno hezky na pravé straně, ale až příliš často mine roha, 5 28. Tři pravé jsou pěkné, ale fanky tíží. Němec dává 5 38.
  • 14:10 - Po jedné dobírá. Dráhu končí sedmou, 150. Maďar 159. Němec 169, 72 do dorážky. Z žen má nejvíc Slovinka Strelec (166). Přes 150 má i Italka a Srbka. Zatím silný nához.
  • 14:07 - Pavel uklízí a dává opět plzeň, ale dopadá ještě levá přední fanka. Na dva je to pryč. Pokračuje škaredou sedmou. Má tři hody do konce, potřebuje ještě přes. 
  • 14:04 - Pavel začíná fankami. Potřebuje teď levou. Bohužel jen střed a zůstává levý párek a pravý sedlák. Mezitím Němec s Maďarem na tři hody dvě devítky. Pavel jede po jedné. První devítka bude na pět. Němec dává další hodovku. Pavel se opičí, ale to nám rozhodně nevadí. Němec teď má lavor, tak ten úplně nepotřebujeme. Šest bez roha je fajn.
  • 14:01 - Obrovitý Maďar se dostává do tempa, 15 98. Hofmann posledním hodem tři a 97. Pavel je o hod zpět, nakonec dává 98. Závěr plných měl dost bez roha.
  • 13:58 - Pavel drží pravou a před ostatní má drobný náskok. Kakuk 10 64. Hofmann 67. Pavel 69. 
  • 13:55 - Sedm na úvod. Pět a osm na to. 5 35 a populární Fun din dung zatím hraje dobře. 
  • 13:48 - Pavel už je na dráze. Sparing partnery mu budou dělat: Němec Hofmann, mistr světa z Brna Maďar Kakuk a Dán Sörensen. Dámy: Srbka Kresovič, Slovenka Kuchárová, Slovinka Strelec a Italka Runggatscher. Jinak z Rumunska zdravíme malého Šimona! A samozřejmě Hanku.

Renča Navrkalová:

  • 13:43 - Maričič končí další 170, celkem 620. Němka tři dráhy hrála naprosto tužku. Závěr měla ale jiné planety. 79 dorážka, dráha 182 a celkem 574. Mezi muži nakonec nejvíc Slovinec, 590. Do kace jde nyní Pavel Jiroušek.
  • 13:42 - Renča dlouhou napravuje 8 1. Následně jí to ujelo až do malé a ta nekazí. Dobírá tři a předního roha si nechává na konec. Bohužel s jedním fíkem.Ještě jí zbývají dva hody. Chtělo by to hodovku. Bohužel jen pět, hod do knce má Renča 575. Maďarka má 574 a také hod do třech kuželek. Renča jen jednu dává a má 576. Maďarka ji srovnává. Renča na závěr jen 139 a o jednu kuželku podlézá Veroniku. 
  • 13:37 - První otvírka za sedm. Renča jede po jedné. Maďarka se dostala do hry, ztrácí deset kuželek. Maričič 107 do plných. Schneider 103. Renča pokračuje středem. Pravá strana je hned dole, levá po jedné. Němka mezitím dvě hodovky po sobě, 19 130. 
  • 13:34 - Hodovka a hned druhá. Renče zbývá ještě 20 hodů a již má pětistovku, 10 68. Maričič vybírá pravou a a dává 69. Renča se drží svého kopyta, tedy pardon levé ulice a blíží se ke stovce. Nakonec plné 97.
  • 13:31 - Renča udělala drobnou výjimku a zahájila jen šestkou. Uvidíme, co to přinese. Devítka druhým hodem je vítaná. A osm na podpis. 5 35 i s jedním středem. Němka má 5 39, ale už jen dráha kolem 190 by jí mohla zachránit. Chorvatka 5 37. Maďarce se zatím na čtyřce nevede, 6 32.
  • 13:28 - Ital 149 a točí 456. Stále je tedy ve hře o spotup. Nejlépe však nyní zahrál Bosňan Pastar - 154, mimochodem ročník 1961. Němka opět jen 131. Maričič zaúřadovala, jak se na světovou rekordmanku patří - 171 a se 451 kuželkami je zatím v čele.
  • 13:26 - Sedm a párek zvenku. Ještě tři hody. Maričič od poloviny plných do kompletních kuželek nehodila míň jak osm. Renča otvírá tvrdou ulici za pět. Dává bohužel jen tři, a tak už nepřelézá. Dráha celkem 146. Maďarka se vytáhla na 158. Mají s Renčou úplně stejně - 437. 
  • 13:24 - Renča na dva hody shazuje. Následně zkouší jednu pravou, ale kromě levého párku ještě zůstává pravý sedlák. Po jedné je to dole. Maďarka hraje dorážku o něco lépe a má mírný náskok. Navíc dává hodovku. My chceme taky! A taky jo. Ještě pět hodů.
  • 13:21 - Renča limituje slabší úvod a plné dává 92, Maďarka 88. Renča začíná dorážku sedmou z levé. A hned uklízí párek. Pokračuje plzní. Němka plné 86, Maričič je končí sérií 9 9 8 9 8, 113. Nádherné hody.
  • 13:19 - Čtyřka zatím není ideální. Renča hodně vymetá středy. A devátý hod přetahuje až na fanky. Tak teď už něco lepšího, prosím. Sedmička je fajn, 10 56. Maďarka má stejně. Navíc přidává trojku, Renča sedmu a osmu. Němka 10 55 a vypadá to s ní dost bledě. Chorvatka 10 70 a už to vypadá jako ona. 
  • 13:16 - Jen se držet osvědčeného. Renča tradičně začíná osmičkou, byť ne blikací. Následují dva středovvé hody. Chce to ještě kousek do té levé. A další hod to potvrzuje, 5 28. A na to další pěkná levá za osm.
  • 13:13 - Maďarka nakoec 136, zmužů opět nejlépe Ital (149). Němka dorážku dobře zahájila, ale hodovky se trápí, celkem jen 133 a půlku má 261. Maričič pečlivou dorážkou vytahuje číslo na 146, ale 280 v polovině asi neočekával vůbec nikdo. Maričič a především Schneider budou muset hodně přidat, jestli si ve čtvrtek chtějí zahrát.
  • 13:10 - Renča po jedné dobírá, ale další střed zůstává jen na středu. Na tři je to dole. Publikum se probouzí a žádá si hodovku! Zase škaredá sedma a sedlák výhružně volá, že se mu dolu nechce. Tak to dostal přímo na komoru. A král také, aby mu to nebylo líto. Chorvatkas Němkou se mezitím rozjíždějí. Renča dává další střed a potřebuje na tři hody přes. Pravá strana je pryč, zůstávají levé fanky. Renča po jedné dohazuje. A dráhu končí sedmou,145 (291). 
  • 13:07 - Renča se drží levé jak klíště. 102 do plných opravdu píše. Maďarka slušných 95. Renča začíná dorážku škaredou sedmou. Němka plné 89. Maričič se trochu zvedla, 15 92.
  • 13:04 - A další! A třetí. Zatím je radost to sledovat. 10 71. Maďarka ztrácí 8. Schneider 61 a Maričič 9 53 a upřímně, zatím se na to nedá koukat. 
  • 13:01 - Začínáme stejnou osmou. A hned druhá, byť tentokráte odolala fanka místo krále. 5 36, Renča se snaží vytěžit co nejvíc v plných. Pak si může v dorážce oddechnout. Po devítce následuje osma.
  • 12:56 - Renča má ještě čtyři hody. Jak je využije? Sedm z levé prvním z nich. Pravý párek následuje. Předposledním šest bez roha a nakonec Renču obírá, takže jedna fanka zůstala, celkem 146. Maďarka o tři méně. Žádné velké čslo zatím nehrají druhé dvě dámy. Němka Schneider rozjíždí jen za 128. Maričič v závěru také nepřelézá a dává 134. Nejlépe Ital 158.
  • 12:53 - První devítka na tři. Druhá je o hod rychlejší. Třetí otvírka mírně sjela, ale z pravé jde dobrat. A taky jo. Krásná pravá. Renča si to prvotní úspěch otvírku opakuje, byť ještě připadá pravý sedlák. Dá i podruhé? Teď dává hezky pěkně po jedné. 
  • 12:50 - Renča se snaží držet levou ulici, občas jí to mírně ujede, ale celkem plná za 93. Maďarka má o jednu méně. Němka se dostala až na 94. Maričič je mírně pozadu, rozjíždí se na 89.
  • 12:47 - Druhý brand a už pryč od něj. Následuje sedm z levé. Tu publikum kvituje daleko víc. Renča 10 60. Maričič 61
  • 12:44 - Renča zahajuje bliakcí osmičkou. Jen víc takových. Maričič dává hodovku. Renča zkouší druhým hodet, jestli to od středu nebude padat víc, ale hned se vrací k osmičkám a dává dvě za sebou, 5 31 po brndu. Esonec na šestce to slušně rozjel, 6 46. 
  • 12:40 - Mimochodem Ines Maričič dnes slaví nejmenované kuláté narozeniny, tak že by si dala k narozeninám dárek v podobě světového rekordu? Který by pak Renča o chvilku později překonala...
  • 12:35 - Konec pauzy! Poslední možnost osvěžení je za námi a teď až do konce dne budeme ve hře. Z proběhnutého náhozu byly nejzajímavější Slovenka Pivková (590) a Slovinka Bizjak (605). Nejlepším užem byl Srb Kovačič (659), zbytek pod šets set. Do hry jde Renča. Vedle ní bude hrát Maďarka Dallosne a dále Němka Schneider a především Chorvatka Ines Maričič, obhájkyně světového zlata a větová rekordmanka. Muži: Slovinec Bajzelj, Estonec Sööt, Bosňa Pastar a Ital Egger. 

Ondra Sobčák:

  • 11:14 - Další devítku má Ondra na tři a má poslední tři hody. Sobo zakončuje dráhou 128, celkem 582 a nepostoupí. Němec nám všechny dobré hody na pětce vybral. Bosňan celkem 630. Maďar po slabším úvodu výkon dotáhnul až na 633. Němec celkově 620. Polka zakončila rovnou šestistovkou, když jí posledním hodem ještě dotáhl fanka. Srbka celkem 601, když posledním hodem dala hodovku. Nyní máme hodinu pauzu a pak už jde do akce Renča.
  • 11:10 - První devítka na čtyři a následuje bohužel jen pětka. Sobo šel na všechno, ale koule těsně míjí fanku a bere jen sedláka. A Sobo dále jede po kolku. Teď už bude muset zářit až do konce, chce-li postoupit.
  • 11:08 - Ondrovi to jednou utíká až na fanky. Plné 92 a celkem 546. Bude muset zahrát vysokou dorážku. Bosňan má 577, Maďar 580 a Němec 567 a hod do plných ještě k dobru.
  • 11:07 - Ondra drží pravou, tahle plná je výrazně lepší než předchozí, 10 69. Maďar 73, Bosňan 65 a Němec také 69.
  • 11:04 - Sobo pětku začíná výrazně lépe oproti šestce, 5 33, škoda jednoho středu. 
  • 11:01 - Bosňan na třetí dráze přidává 151 a Němec 179. Po třech dráhách má nejvíce Bosňan 480, Němec 472, Maďar 468 a Sobo 454. Mezi ženami Srbka 450.
  • 10:58 - Ondra první otvírka na tři, ale kvůli druhému přešlapu přichází o kuželku. A otvírka zase jednou škaredá sedmička. Na dva je to dole. Do třetice konečně hratelná otvírka, sedm a zůstává král a pravá zadní fána. Sobo hned dobírá. Němec 20 144. Sobo osm a hodovka už se blíží. A další. Sobo bez problémů dobírá a má tři hody do konce. A konečně je tam! Dráha nakonec 149 i přes slabší plnou. Maďar 157.
  • 10:53 - Sobo stále střífdá ulici a střed. Němec sype a sype a má na 12 98. Zvolňuje jedním středem. Sobo plnou končí za 89. Maďar 105. Bosňan 98 a Němec 117. 
  • 10:47 - Po pauze Sobo rozjíždí zástřelnou za pět. Na druhý hod dává sedm s tím, že zůstávají dva sedláci, 5 30. Sobo se zatím na šestce hledá. Devátým hodem konečně hodovka, 10 58. Němec zapnul motory, 10 83.
  • 10:43 - Na tři dobráno a tři hody do konce. Zase lavor. Sobo to zkusí dobrat na hned. Nevyšlo to, dráha 154. Maďar 171 a prozatím Soba přeskakuje. Z žen má nejvíc Polka 292. Bosňan dává 153 a půlku má 329. Němec v polovině jen 293.
  • 10:40 - Hned sundává. Následuje pětka ze středu. Něec má první devítku na pět. Naopak Bosňan na tři, i přes středovou otvírku. Sobo bez problémů na dva hody uklízí. Chtělo by to lepší otvírky. Sedm z pravé, levý párek zůstává. Maďar se už zahřál a na osm hodů má pět devítek. A hned dodává další. Sobo dohazuje po jedné, ale v otvírce je opět na prosředku.
  • 10:36 - Ondra se o vedení přetahuje s Bosňanem. I Němec má lepší dráhu. Sobo plné 109, Němec 104, Maďar dává baťovku. Bosňan dohazuje jako poslední, 100, závěr mu tolik nevyšel. Sobo otevřel sedm z pravé.
  • 10:33 - Ondra vyppuští jeden projektil za druhých a osmička se zatím odvděčuje osmičkami. A občas nějakou tou hodovkou. Kdyby to tak chtělo vydržet. A první lavor už je tady. CElkem 10 75. Mimochodem Sobo má suverénně největší ránu z účastníků. Pravidelně mu měidlo ukazuje 81,6 km/hod...kdo z vás to má, slovy klasika. 
  • 10:30 - Nejlepší ženou byl Polka se 152 kuželkami. Ondra opět zahájil dobře, 5 38. Výborně hraje i Bosňan, 4 34, ale neustále to motá a zdržuje tak hru.
  • 10:26 - Bosňan má dvě hodovky po sobě a utíká. Sobo dává dva páry a pak tam ještě jedno okénko na hodovku. Bohužel dává bez roha. Na závěr po sobě jako slušně vychovaný hoch uklízí bordel a dobírá, celkem 151. Maďar má o 11 méně. Stejně má i Němec. Poslední dohrává Bosňan, který zakončuje na 176. Měl to v dorážce samou hodovku, asi nám je přebral.
  • 10:23 - Ondra jede po jedné. A teď pro změnu škaredá sedma. Zatím ho to do dorážky pěkně obírá. Teď pro změnu k plzni ještě dopadá přední roh, zůstává levý párek a pravá zadní fanka. Tu už Sobo dohazuje na hned. Další otvírka je však středová.
  • 10:20 - A už to neplatí. Sobo dává první hodovku, podepisuje ji osmou. A sedm následně. Teď jistě sestupná tendence končí a zase číslo zvedneme. Třeba hodovkou. Plné celkem 106. A do otovírky sice pěkný hod do pravé, ale zůstává lavor, bestie. Maďar plné jen 86. Bosňan plné 104, Němec 100.
  • 10:16 - Sobo hraje klidně, ale účelně a bez zbytečných velikášských gest jako dělají Srbové. Pro někoho to může být až nudné. :-) 10 66 bez jediné hodovky. Bosňan má nejvíc, 69.
  • 10:13 - Jdeme na to. Sobo je nejstraší z českých mužů, a tak by již měl mít rozvahu starších pánů. Sedm a osm na úvod je dobrý start. Prvních 5 za 35, zatím Sobo drží pěknou pravou.
  • 10:07 - Ondrovi budou na dráhách dělat garde: Polka Konopa, Rakušaka Lienbacher, Srbka Barac, Estonka Saetalu, Bosňan Galič, Maďar Feher a přímo vedle Ondry hraje Němec Dirnberger. Mimochodem rumunsko-německá výslovnost Ondrova příjmení je Zobáč. 

Zuzka Musilová:

  • 10:02 - Pěkně ladně po jedné je to pryč. Koule sviští do pravé a je to...hodovka! Chorvatka nás drze kopíruje. Zuzka podepisuje další šestkou bez roha. Teď už by to chtělo dobrat na hned. Ale Zuzka radši nejdřív roha a pak levý párek. Tři hody zbývají. Teď už není čas na postupné dobírání, takže Zuza shazuje roha hned v otvírce a levý párek hned na to. Poslední hod...pětka, 151 dráha a celkem 580. Němka zakončuje s 574 a Makedonka 551, což je s ohledem na naše zájmy pozitivní. Chorvatka se dostala až na 604. Z mužů má nejvíc Rakušan Vsetecka 618.
  • 9:54 - Osm do první otvírky. Zuzi hned uklízí. Následuje plzeň za šest. Na dva hody Zuzka shazuje a je o jednu kuželku před Němkou. Ta má navíc trochu smolnou otírku, kterou však super hodem dobírá. Zuza dává sedm z pravé a zůstává jí tlačenka.
  • 9:52 - Zuzi má na 102 hodů 501. Ještě jí čeká na těch zbylých 18 slušná šichta. První za sedm. Následuje zákeřný lavor, ale v plných až tolik netrápí. Posledním hodem do plných padásedma, 92. Němka 97, Makedonka 90. Chorvatka se 101 je již daleko.
  • 9:51 - Plzeň a brand hned za sebou. I Makedonka ma slabší chvilku. Němka však utíká. Zuzi je na středu. Chtělo by to zase pěknou uličku... Poslouchat umí. Hodovka je na světě. Ještě několik takových. A druhá, na konec 10 60. Makedonka jen 55, Němka 64, Chorvatka 65. 
  • 9:48 - Poslední dráha odstratovala. Zuza zahajuje 6 7. 5 30 a bude to boj okaždou kuželku. Němka má o celkem o čtyři více, Makedonka o šest méně. Chorvatka má 18 k dobru, ale zdaleka nic jistého.
  • 9:45 - Němka 139. Zuzka nedala pravý párek, levý sice ano, ale pravá přední fána odolala, 149 a celkem 429. Makedonka po 151 dráze točí 425, Němka má o sedm víc. Nejvíc má Chorvatka s 444 kuželkami. Z mužů má nejvíc Rakušan 463.
  • 9:42 - Podpis opět za sedm. A i na podruhé pravý párek mizí. Následuje šestka bez roha. Zuzka na dva dohazuje a čtyři hody jí zbývají. Zase jeden střed před koncem. To je naše bolest. Ještě potřebujeme dobrat.
  • 9:40 - Zuza to zkusila z levé a hned je to lepší sedma. Pravý párek také hned dobírá. A hodovka!
  • 9:37 - Němka končí plnou hodovkou a celkem 94. Zuzka má o jednu víc. Makedonka 97 a Chorvatka raději hodila střed, aby krásně zaokrouhlila na 100. Sedm z pravé hraje Zuzka do otvírky, zůstávají dvě levé fanky, tedy tlačenka. Zuzka ji dává po jedné.
  • 9:36 - Padá jedna pravá za druhou, ale hodovku, aby člověk hledal baterkou. Na tolik pěkných hodů 10 63. Chorvatka má o pět víc. A Makedonka dokonce 72. Němka je torchu napřed 12 68.
  • 9:33 - Zuzce se to příliš nemotá, takže končí mezi prvními a mezi dráhami má poměrně dost času vydechnout. Na dvojce to mělo pozitivní vliv. Doufejme, že to bude na čtyřce stejné. Ledva jsem to dopsal dává Susan osmu. 5 31, Chorvatka má 37, Makedonka 35. 
  • 9:28 - Na dva hody je to suverénně pryč. Čtyři hody do konce. Čtyřka ze středu. Dva kraje je třeba dát a ještě přes. Na poprvé jen fanka a zůstává celá pravá strana a levý sedlák. Párek je dole, ale už je konec, 145. Chorvatka 152, Makedonka po špatné dorážce 134 a Němka 139. Nejlépe z mužů si vede Rakušan s 310.
  • 9:24 - Tak bohužel, nevybrala si je. Škaredá sedma je tu. Bez fíku to jde na dva hody dolu. Následně to Zuzce ujíždí až na střed.Všechny dámy teď mírně zvolnily, takže Zuzka devítkou na tři vůbec nic neztratila. A další škaredá sedma. Z takového hodu by i v Bohušovicích padla osmička...ať mi nikdo nevypráví, že to každému sype.
  • 9:21 - Zuzce to dává většinou jen sedmičky a ještě k tomu škaredé. Snad si je před dorážkou všechny vybere. Ze středu teď dala brand, ale dvě jí dopadly, takže výjimečně děkuji kuželně za plusové kuželky. Zuzka jí děkuje krásnou pravou a z ní osm. Plná celkem 101. Kuna má slabší malý řádek, takže celkem 102. Chorvatka 107, Makedonka rovných 100 a Němka to vytáhla na 89. Zuzka otevírá...plzeň a ještě dvě krajní dopadají. Zbytek je hned uklizen.
  • 9:18 - Zuzka dvojku vytěžuje, co to jde. Velmi dobře hraje i Chorvatka a Makedonka. Tahle runda vypadá velmi silně. Výborně hraje i Slovák, 8 60. I na osmičce měl dobrý úvod, ale postupně se přestávalo dařit. Uvidíme, jestli to nyní udrží. Zuzka 10 66. Chorvatka 73, Makedonka 69 a Němka "jen" 57. Kuna má na 10 75.
  • 9:15 - Zuzka měla opravdu dlouhou pauzu, protože Polák byl deset hodů pozadu. Snad to na ní bude pozitivní vliv. Šestka z pravé na úvod. A hned na to sedm. Zuzi by potřeboval na druhé dráze nějakou tu kuželku oproti první přidat. 5 33 je plus sedm oproti jedničce. 
  • 9:12 - Chorvatka hraje o čtyři víc než Zuzka. Němka 154 a Makedonka 140. Rakušan Vsetecka jen 144 a bude muset hodně přidat, jestli chce pomýšlet na postup. Zatím to má samý lavor. Slovák Kuna jen překonává jen o dvě kuželky a bude muset přidat hlavně v dorážce. Stejně hraje i Estonec. Jako poslední dohrává Polák...zatím vede se 156.
  • 9:06 - Dolů to jde po jedné a bohužel ještě s jedním fíkem. Takže má Zuzka na devět hodů dvě devítky. Teď by to chtělo nějakou výrazně rychlejší...otvírka něco mezi...šestka, když zůstává roh, levá přední fanka a pravý sedlák. Levá ulice to pojistí. Ulice šla dolu, sedlák hned na to. Tři hody do konce dráhy. Hodovka! Tak ještě dvakrát, Zuzi. Šestka bez roha a na závěr úklid, celkem 135 na první dráze.
  • 9:01 - Malý řádek Zuzka nezačala ideálně, ale 8 a 9 na konec z plné dělá slušnou 90. A osma do otvírky. Druhý Zuzi těsně míjí. Škoda. Chorvatka má plnou 94, Němka 102. Na podruhé Zuzka sundává a bohužel navazuje pětkou ze středu.
  • 8:58 - Zuzka teď dává dvě sedmy a hned je to lepší. A do třetice už padá osmička. První desítka nakonec 58, Chorvatka 63. Nejvíc má Němka 69.
  • 8:55 - Zuzka na úvod levou, ale okradla a dala jen pět. Chorvatka zahájila tak, jak je zvyklá...hodovkou. Na druhý hod šest a Zuzka zvyšuje. 5 26, Zuzka zatím zamiřuje. Chorvatka má dráhy již naučené, takže 5 35.
  • 8:45 - Zuzka už je na dráze a probíhá rozcvička. Vedle Žužu hraje dvojnásobná mistryně světa z MS juniorů Chorvatka Ana Jambrovič. Dále můžeme sledovat Němku Melinu Zimmermann, Makedonku Tanju Trpkovskou. Estonce Markka Abela. Na šestce hraje jeden z favoritů Rakušan Philipp Vsetecka, jehož bratr Markus včera zahrál 631. Na posledních dvou dráhách se rozcvičuje Polák Bartosz Krug a nakonec ještě Slovák Erik Kuna, který se bude snažit napravit včerejší špatný slovenský den.
  • 8:40 - První runda pomalu končí.Maďarka Iren Nemes výkonem dorovnala Veroniku, o pořadí tedy rozhodne dorážka.Italka naši hráčku bohužel překonává o dvě kuželky. Slovinec hraje 621 a Honzu Endršta nepřelézá a Srb posledním hodem shodil dává pět a celkově mu svítí 622. Pozitivní výsledek pro naše naděje.
  • 8:20 - Přeji všem čtenářům pěkné ráno. Na dráhách je právě prví runda a pomalu končí třetí dráhu. Žádé super výkony zatím k vidění nejsou. Uvidíme, kdo ohrozí naše pozice. Ještě než začneme, tak mi dovolte veřejně poděkovat Janě Holubové, že byla dostatečně umanutá, aby mi propojila počítač s telefonem, takže mohu snad bez problémů psát. Druhá věc se týká některých speciálních označení figur. Byl jsem upozorněn, že zdaleka všichni ví, co je párek. Takže tím je označena vedle sebe stojící dvojice kuželek, většinou přední fána (dáma) a sedlák. Nejsem si jist, jestli je všeobecně znám lavor. Tím je označena figura, kdy zůstává stát král, jeden sedlák a příslušná zadní fána. Škaredá sedma, případně krokodýl, je sedlák a král. Známa není ani plzeň, co je většinou pět, kdy není trefený roh. Trenér Výrek to označil jako šavli. Pokud byste ještě s nějakým označením měli problémy, klidně napište, doplním. 
Datum: 22. 5. 2018 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek