ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

14.kolo ligových soutěží

Všech pět odehraných utkání 14.kola I.KLM skončilo stejným výsledkem 6:2. Po výhře Náchoda v Šumperku se začíná na konci tabulky žen vyjasňovat. Na čele se nic nemění.

Všech pět odehraných utkání 14.kola I.KLM skončilo stejným výsledkem 6:2. Po vyrovnané úvodní části, přehrál po průměrném výkonu vedoucí celek, Slavoj, hosty ze Zábřeha. Ani skvělý výkon Pavla Petrů (druhý nejlepší v sezóně v Přerově) nestačil k zisku bodů Tábora v Přerově. Ještě tři třicítky před koncem zápasu Moravská Slavia v Opavě vedla. Anulovaná hodovka po druhém přešlapu Josefa Něničky a prohra na dráze o 40 kuželek v podstatě rozhodla, že body zůstaly v Opavě po nejnižším domácím výkonu opavského družstva. Vyškov už vzdal boj o záchranu. V Luhačovicích nastoupil ve výrazně oslabené sestavě a ani velmi dobrý výkon Miroslava Němce neovlivnil nejslabší výkon sezóny vyškovského družstva na luhačovické kuželně. Velice důležité utkání o udržení v soutěži se hrálo v Dačicích. V úvodu byla lepší Olomouc, do druhé části převzalo otěže domácí družstvo. Kolo bylo průměrem 3313 na družstvo nejslabším v soutěži a nejslabší byla i šestka kola. Už jen jediné družstvo po třetím jarním kole bude bez bodové ztráty. Bude, protože nyní jsou ještě dvě. Shodou okolností ta, která mají utkání odloženo a minimálně jedno z nich body ztratí. Na jaře ještě nevyhrál Vyškov a Olomouc.

Po výhře Náchoda v Šumperku se začíná na konci tabulky žen vyjasňovat. Na čele se nic nemění. Po jednom ze svých slabších domácích výkonů (to neplatí pro letošní stálici v družstvu, Hanu Wiedermannovou, ta dosáhla čtvrtého nejlepšího výkonu sezóny na zdejší kuželně) přehrál Zábřeh bezpečně Jirkov. Slavia hostila poslední družstvo tabulky a předvedla ještě lepší výkon, než včera proti Subotici. Rýmařov nemohl být vyrovnaným soupeřem. Do špičkového výkonu Slavii ale stále ještě něco chybělo. Nic ale do něj nechybělo Růženě Smrčkové. Ta čtvrtým nejlepším výkonem sezóny překonala rekord kuželny Slavie. Blansko nepřijelo do Přerova v optimální formě. Bylo v sezóně prvním družstvem, které zde nedosáhlo na 3000 bodů. Utkání rozehrála výborně čtvrtým nejlepší přerovským výkonem Hana Goldemundová a potom už šlo vše hladce. Kroměříž přijela do Jičína s výrazně omlazeným družstvem. Jičín je zaskočil novým rekordem kuželny. Na třetí a čtvrté místo jičínského žebříčku se zařadily sestry Hrdinovy a první desítku uzavírá Marie Kolářová. Největší překvapení se konalo v Šumperku. Náchod, ohrožený sestupem, si odtud odváží body, když Michaela Kučerová zde dosáhla nejlepšího výkonu sezóny a zaostala pouhé dvě kuželky za rekordem kuželny. První body z venku si přivezla Konstruktiva z Ratíškovic. Ratíškovice do poloviny utkání vedly. Lenka Bukovská a Edita Jungvirtová byly nad síly domácích hráček.

Datum: 29. 1. 2006 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Jindřich Svoboda