ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mezistátní utkání U23 GER vs. CZE

Na pozvání německého svazu absolvovala naše výprava ve dnech 20.–22. dubna 2018 mezistátní utkání s výběry našich západních sousedů v kategorii U23 – junioři a juniorky.

Utkání proběhla na osmidráze od firmy Vollmer v bavorském Straubingu. Dráhy byly oproti Rakovicím záludnější (před časem zde měl problém i Vili Zavarko), což se projevilo zejména na výkonech děvčat.

Pátek

Výprava vyrazila před polednem z Brna po nevyzpytatelné D1 do Prahy, kde se přidala další část výpravy a pokračovalo se přes Plzeň přímo do místa konání MU. Po příjezdu se před večeří probral program následujících dnů. Dostali jsme také možnost hodinového tréninku, takže si každý hodil cca 50 hodů na rozkoukanou. Na již tradiční večerní poradě byl celý tým seznámen s organizací akce i s taktickým plánem trenérů.

Sobota

Dopoledne bylo na programu přátelské neoficiální utkání v šesti hráčích, takže na dva chlapce a dvě děvčata vyšla role předskokanů. Cílem hry bylo vyladit techniku na odpolední oficiální zápas a také si nacvičit komunikaci trenér–hráč v relativně klidném prostředí. Nejlepší výkon mezi chlapci předvedl Honza Bína (628) a mezi dívkami si rázně řekla o nominaci nejmladší členka výpravy Aneta Ondovčáková (581).

Po obědě následovalo oficiální mezistátní utkání, které se bezchybně povedlo německému výběru chlapců, se kterými by ten den mělo plné ruce práce i jejich družstvo mužů. Náš výběr měl v každé rundě jeden horší výkon, a tak se nakonec jediný rozhodující ukazatel utkání zastavil na číslici -279 kuželek. Děvčata se s dráhami nesrovnala vůbec, a i když výsledný odstup od domácích nebyl zas tak hrozivý, jejich předvedená hra byla daleko za jejich reálnými schopnostmi. 40 chyb je pak jasným důkazem aktuální formy.

Neděle

Celé dopoledne byly na programu doprovodné soutěže tandemů a sprintů. V tandemech se podařilo vyhrát dvojici Pavelková + Kotal a sprinty dotáhla do vítězného konce Míša Zajacová. Nejtěžší zápas však čekal na trenéry, jejichž soupeřem byla finální nominace na mistrovství světa. Ti se nakonec při taktické poradě rozhodli dostát své počáteční vizi a vsadit hlavně u děvčat na perspektivní mládí. Zda to byl správný krok, se uvidí už za 3 týdny…

MU U23 GER vs. CZE

Datum: 25. 4. 2018 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jan Kotyza