ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Champions League - odveta 1. kola

Do odvetného utkání 1. kola Champions League nastupovala Slavia Praha s výhodou: z úvodního utkání se srbskou Suboticí v listopadu loňského roku přivezly hráčky remízu.
Ani v odvetném utkání CL se nepodařilo hráčům Náchod porazit maďarského soupeře a tak se s prestižní soutěží rozloučili již v prvním kole.

Do odvetného utkání 1. kola Champions League nastupovala Slavia Praha s výhodou : z úvodního utkání se srbskou Suboticí v listopadu loňského roku přivezly hráčky remízu. Systematickou a vyrovnanou hrou (Šárka Marková 555, Růžena Smrčková 562, Jana Pavlíková 554, Lucie Vaverková 546) slávistky dosáhly již po dvou třetinách utkání kýženého, sotva zvratitelného stavu: 4:0 a vedení o 99 kuželek. V této situaci nastoupila na pozici takticky na sestavě nasazené Petry Štodtové již od 1. hodu náhradnice Lidmila Fořtová. Této zkušené hráčce z pražského přeboru se ale nevydařila úvodní dráha a tak bod nezískala (509). Blanka Mizerová (541) prohrála s juniorskou mistryní světa ve dvojicích v Náchodě 2005 Jelenou Andjelkovic. Tyto dvě prohry o 14, resp. 7 kuželek už ale na postupu Slavie do 2. kola nemohly nic změnit. Již za 3 týdny - 18. února se slávistky pokusí v rumunském Targu Mures uhrát co nejlepší výsledek.

Utkání tentokrát sledovali i význační hosté: prezident NBC-WNBA Siegfried Schweikardt, viceprezident WNBA a prezident ČKBA Vladimír Tlamka, prezident ČKA Ing. Jiří Jančálek, generální sekretářka kuželkářského svazu Ivana Palánová a tlumočník pan Kříž. Po ukončení utkání popřáli zasloužilému funkcionáři, bývalému předsedovi kuželkářského svazu a předsedovi asfaltové sekce FIQ panu Antonínu Cihlářovi k jeho nadcházejícím 85. narozeninách, které bez přehánění v plné svěžesti oslaví 17.února.

Ani v odvetném utkání CL se nepodařilo hráčům Náchod porazit maďarského soupeře a tak se s prestižní soutěží rozloučili již v prvním kole. V Náchodě bylo rozhodnuto již po 2/3 utkání, kdy hosté získali potřebné 2 body a tak se náchodští snažili v utkání alespoň zvítězit. To se jim před, na kuželky málo vídanou návštěvou 150 diváků nepodařilo. Naopak hosté ze Zalaegerszegu překonali o 9 kuželek rekord drah družstev a L. Fehér zaostal za rekordem jednotlivců o pouhou kuželku. Nezbývá tak, než popřát soupeři úspěchy v dalších kole.

Blanka Mizerová, Petr Holý

Datum: 28. 1. 2006 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: více autorů