ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Z dorosteneckého titulu se radují v Náchodě

Také letošní finále 1. ligy dorostu, jehož pořadatelství se zhostil klub SKK Vrchlabí, nabídlo napínavé sportovní okamžiky. Mistrovský titul nakonec slaví v Náchodě.

Dorostenecké družstvo SKK Náchod – mistr ČR 2018

Nejlepšího výsledku v průměru obou dní dosáhlo družstvo ze Zlína, které si však bohužel v semifinále nevybojovalo žádné bodové zvýhodnění, v celkovém součtu tak paradoxně skončilo až na 5. místě. V roli favoritů s plným počtem bodů naopak do finále nastupovaly týmy Hazlova a Rosic. Západočeskému celku se nepodařilo navázat na úspěchy z minulých let a tentokrát zůstal bez medailí. Naproti tomu Rosice po sobotním náhozu, který poměrně přesvědčivě vyhrály, kráčely za titulem.

Druhý den se však jihomoravský celek musel vyrovnat s jedním výkonnostním výpadkem a ten znamenal umístění až v druhé polovině startovního pole. V součtu to pak stačilo na stříbrné medaile. Bronz bral Pelhřimov. Nutno zmínit, že nedělní rozdíl mezi 3. a 6. družstvem byl pouze sedm kuželek, což ilustruje, jaký muselo mít absolutní finále náboj.

Mistrovského titulu se po vyrovnaných výkonech v obou hracích dnech dočkaly v Náchodě. Je to jistě výsledek kvalitní práce s mládeží, vedle toho však také zajímavého taktického tahu v podobě angažování rychnovského Davida Urbánka, jehož tým se do nadstavbové části soutěže neprobojoval. Při pohledu na výsledky obou finálových náhozů je zřejmé, že především on byl strůjcem náchodského triumfu. Gratuluji!

Datum: 9. 4. 2018 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka