ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2017/18 – 21. kolo

Rosice převálcovaly TJ Valašské Meziříčí a nechaly domácí celek v ohrožení sestupem. O druhém sestupujícím rozhodnou až výsledky utkání posledního kola.

Po předposledním kole je jasno pouze o vítězi, druhém místě a jednom sestupujícím. O třetí si to v posledním kole rozdají čtyři družstva a o druhé sestupové místo tři.

V předposledním kole zvítězily hostující celky ve dvou utkáních a domácí celkem čtyřech. Dařilo se mistrovskému celku ve Valašském Meziříčí. Domácí hráčky neměly nejmenší šanci na případný úspěch. Rosické hráčky je vyprovodily z kuželny s kanárem po výhře 8:0. Vyrovnanější duel sehrála pouze v úvodu utkání Kristýna Štraitová s Lucií Vaverkovou. Poslední plné ale rozhodly o tom, že bod získá hostující hráčka. Druhé vítězství hostujícího celku zaznamenaly hráčky Spartaku Přerov, které přehrály pražskou Slavii 7:1. Slavia tak bodovala naposled v 17. kole. Z družstev ohrožených sestupem bodoval naplno Jičín, který doma přehrál Žižkov. Konstruktiva si odváží bod z Duchcova po remíze 4:4. TJ Valašské Meziříčí vyšlo naprázdno. V posledním kole bude zajímavý souboj o bronzové medaile. Na jejich zisk mohou dosáhnout čtyři družstva. U Slavie Praha je ta pravděpodobnost nejmenší.

Pořadí jednotlivkyň stále ovládají hráčky Slovanu Rosice a poslední kolo již na tom nemůže nic změnit. Pořadí dle dosažených průměrů vede Lucie Vaverková a pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede Natálie Topičová.

Datum: 8. 4. 2018 | Sekce: Domácí soutěže | Autor: Jaroslav Kupa