ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2017/18 – 21. kolo

Po předposledním kole je o všem rozhodnuto. V soutěži zvítězili Klokani z Dobřan a soutěž opouští HKK Olomouc a SKK Vrchlabí.

V 1. KLM je po předposledním kole v podstatě dobojováno. Vítězství si již po minulém kole vybojovali Klokani z Dobřan a prvním sestupujícím se stalo SKK Vrchlabí. O druhém sestupujícím se rozhodlo v předposledním kole, když ligovou příslušnost si vybojovali hráči Lokomotivy České Velenice po těsné výhře 5:3 nad TJ Třebíč. HKK Olomouc nestačila doma na Hvězdu Trnovany a soutěž opouští. Sestupu napověděla hodně i předehrávka posledního kola s KK Zábřehem, kterou Olomouc prohrála 7:1.

Předposlední kolo mělo jedno utkání předehrané, a tak se hrálo jen pět utkání. Dvě utkání vyhráli domácí a ve třech se radovali ze zisku bodů hosté. Výborný výkon podali ve Valašském Meziříčí hráči Slovanu Rosice. Porazili 3576 kuželek, což je druhý nejlepší výkon na kuželně. Lepší byli ve 14. kole domácí hráči, kteří porazili 3588 kuželek. Rosice zvítězily jasně 6:2 a jsou v tabulce na čtvrtém místě. Hostující hráči třikrát zdolali šestitovku, když nejlepší výkon v utkání zahrál Jiří Zemek, který porazil 637 kuželek. Hráči Olomouce existenční utkání nezvládli. Po výborném úvodu, který domácí vyhráli 2:0, přišel útlum. Hosté v dalším průběhu získali tři body, a když zvítězili na poražené kuželky, brali i oba body a tím poslali Olomouc do druhé ligy. Venku zvítězili ještě Hořice v Jičíně, kde přehrály domácí celek 6:2 a stále drží šanci na zisk druhého místa. Lokomotiva České Velenice v existenčním utkání hostila TJ Třebíč. Domácí po celé utkání ztráceli a výhru vykřesali až na poslední dráze, kde otočili vedení hostujícího celku v poražených kuželkách.

Vedoucí posty v pořadí jednotlivců nedoznaly po tomto kole změny. Obě pořadí vede i nadále Martin Sitta z KK Zábřeh. Uvidíme zda vedení udrží i po posledním kole.

Datum: 8. 4. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa