ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 2017/18 – 21. kolo

Předposlední kolo určilo sestupující, a tak minimálně na jeden rok se s Interligou loučí KK Slavoj Praha a TJ Tatran Spišská Nová Ves. Právo účasti pro příští ročník Interligy mají Tatran Sučany a Klokani CB Dobřany, družstva která se po roční odmlce dokázala do Interligy probojovat.

Interliga

21. Interligové kolo opanovali hosté. Jedinou výjimku tvoří PSJ Jihlava, která doma dokázala přehrát SKK Rokycany. Ve vyrovnaném utkání padlo šest šestistovek a jen 35 kuželek rozhodlo o zisku bodů pro domácí. Veľký Šariš, který dlouhou dobu balancoval na hraně sestupu, vyhrál v Brně Husovicích 6:2 a o 8 kuželek. Teoreticky může Veľký Šariš získat i národní medaili. Jedinou šestistovku v utkání uhrál hostující Tomáš Roháľ. ŠKK Trstená Starek si výhrou 8:0 v Modranke zajistila zisk stříbrných medailí. Druhý „kanár zpíval“ ve Spišské Nové Vsi, kde si Sokol Luhačovice výhrou zabezpečil zisk národního mistrovského
titulu, ke kterému mu blahopřeji. Lokomotiva Česká Třebová, která bojuje o zisk národní stříbrné medaile, vyhrála na kuželně již sestupujícího KK Slavoj Praha. O zisku medaile se však rozhodne až v posledním kole mezi PSJ Jihlava a Lokomotivou Česká Třebová. V posledním utkání, které se hrálo na kuželně Interu Bratislava, dominovalo podle předpokladu hostující družstvo ŠK Železiarne Podbrezová. V utkání byl nejlepším hráčem Vilmoš Zavarko, kterému k dosažení magické mety 700 poražených kuželek chyběly jen 2 kuželky.

Datum: 8. 4. 2018 | Sekce: Interliga | Autor: Karel Bok