ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2017/18 – 20. kolo

KK Blansko vybojovalo po výhře doma nad Slavii Praha stříbrné medaile. O bronz bude v závěrečných kolech boj mezi čtyřmi družstvy. Ani o druhém sestupujícím není stále rozhodnuto. Jedinou šestistovku tohoto kola zdolala Lucie Vaverková výkonem 605 poražených kuželek.

O titulu je v nejvyšší soutěži rozhodnuto, a tak se ve zbývajících kolech bojuje o pořadí na dalších medailových postech a o druhém sestupujícím. Toto kolo rozhodlo o tom, že druhou příčku si vybojovaly dvě kola před koncem soutěže hráčky KK Blansko, které v tomto kole přehráli doma pražskou Slavii 6:2, která nemá po tomto kole ani bronzový post jistý. Na toto umístění aspirují další tři družstva.

Dvacáté kolo přineslo dvě výhry hostujících celků a čtyři domácích. Nedělní dohrávka mezi Duchcovem a Přerovem skončila dělbou bodů. V domácím prostředí zaváhaly hráčky Přerova, které mohly v případě výhry atakovat třetí příčku tabulky. Domácí hráčky měly lepší první část utkání. Ve druhé ztratily náskok v poražených kuželkách prohrály dva duely a vítězství 5:3 se stěhovalo na stranu Zlína. Druhé vítězství hostujícího celku si na svoje konto připsaly hráčky TJ Valašského Meziříčí, které převálcovali poslední Žižkov kanárem 8:0 a jsou v tabulce na desátém místě, ale stále ohroženy sestupem.

Jedinou šestistovku tohoto kola uhrála Lucie Vaverková. V utkání, ve kterém doma Rosice přehrály Náchod 7:1 porazila 605 kuželek a nadále drží vedoucí příčku v pořadí jednotlivkyň průměrem z průměrů 592,6. Druhou a třetí příčku rovněž drží hráčky Slovanu Rosice v pořadí Natálie Topičová 584,7 a Naďa Dobešová 573,5. Až na čtvrtém místě je hráčky z jiného oddílu, a to Olga Hejhalová ze Slavie Praha průměrem 572,6. Pořadí hráček dle získaných bodů pro družstvo vede Natálie Topičová se ziskem devatenáctí bodů před Lucii Vaverkovou, která jich má na svém kontě osmnáct. Třetí je pak s odstupem dvou bodů Martina Hrdinová z SKK Náchod.

Datum: 18. 3. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa