ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2017/18 – 19. kolo

O zisku mistrovského titulu je rozhodnuto. Výhrou nad Slavii Praha si pojistily zisk mistrovského titulu již tři kola před koncem soutěže hráčky Slovanu Rosice. Gratuluji.

O zisku mistrovského titulu je rozhodnuto. Tři kola před koncem soutěže si jeho zisk pojistily hráčky Slovanu Rosice po výhře nad pražskou Slavii. Obhajoba titulu, jak se patří. Gratuluji.

O prvním sestupujícím je rovněž rozhodnuto tři kola před koncem. Nejvyšší soutěž po ročním působení, i přes zlepšení v jarní části, opustí SK Žižkov Praha, o druhém se rozhodně až v závěrečných kolech soutěže. Souboj dvou kandidátů na sestup v tomto kole v Jičíně skončil remízou. Výhrou by si domácí hráčky Jičína o hodně zvýšily šanci na udržení se v soutěži. Konstruktiva vybojovala bod a stále drží naději. Na desátý Jičín ztrácejí hráčky Konstruktivy dva body a na deváté Valašské Meziříčí body tři. Devatenácté kolo opět poznamenala marodka. Tentokrát postihla družstvo KK Blansko, a proto je utkání KC Zlín - KK Blansko odloženo. Blansko dodalo čtyři neschopenky. Přestože hráčky Blanska v tomto kole nehrály, drží díky prohře Slavie Praha druhou příčku tabulky s náskokem tří bodů. Bilance kola je následující. Jedna remíza, dvě výhry hostujících celků a tři výhry si připsaly domácí družstva. Spartak Přerov překvapil Rokycany. Přerov šel po výborném úvodu utkání do vedení 2:0 a náskoku 77 kuželek. Stejně skončila i střední část utkání. Zajímavostí této fáze je pohled na výsledek duelu Denisy Pytlíkové se Zuzanou Machalovou. Domácí hráčka sice nahrála nejlepší výkon utkání, když porazila 596 kuželek, ale na body prohrála se svojí soupeřkou, která porazila jen 546 kuželek 2,5:1,5. Pro domácí to vypadalo špatně, ale díky výkonu Denisy Pytlíkové na poslední dráze 166 snížily náskok Přerova před závěrečnou fázi utkání na 44 kuželek. V závěru Rokycany ještě bojovaly o remízu. Dotáhly ztrátu v poražených kuželkách, Terezie Krákorová získala bod. Na další její spoluhráčka již nedosáhla. Porazila sice Kateřinu Fajdekovou o tři kuželky, přerovská hráčka získala tři body ze hry a zajistila Přerovu výhru a zisk dvou bodů. SKK Náchod hostil SK Žižkov a bez větších problémů nadělil hostujícímu týmu kanára. Žižkov dohrál utkání v pěti, protože Irini Sedláčková, z důvodu zdravotních komplikací do náhozu nenastoupila. V tomto kole padly dvě šestistovky. Lucie Vaverková shodila v Praze na Žižkově proti Slavii Praha 617 kuželek a ve Valašském Meziříčí domácí hráčka Ivana Marančáková porazila 613 kuželek.

Datum: 11. 3. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa