ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Smuteční oznámení

S hlubokým zármutkem oznamujeme, že dne 11. února 2018 zemřel ve věku 76 let pan Vladimír Tlamka, čestný prezident České kuželkářské a bowlingové federace a člen Síně slávy České kuželkářské asociace. Doplněno o kondolenci ÖSKB (Rakouský svaz).

Vladimír Tlamka

V osobě pana Tlamky odchází velký kuželkář, který celý svůj život zasvětil tomuto sportu. Jeho jméno je především spojeno s Boskovicemi a s jižní Moravou. Vedle hraní kuželek si dokázal najít čas i na funkcionářskou činnost. Vystřídal řadu funkcí v klubu, v kraji a především pak na celostátní ale i mezinárodní úrovni. A hlavně jako funkcionáře ho většina z nás zná.

Pan Tlamka stál u celé řady klíčových událostí, které měnily naši kuželkářskou historii. Po „sametové revoluci“ se podílel na formování nové struktury Československého kuželkářského svazu a současně i na ustavení Moravskoslezského kuželkářského svazu. Po rozpadu Československa se stal prvním předsedou nově vzniklého Českomoravského kuželkářského svazu.

S jeho jménem je spojen také rozvoj bowlingu u nás. Po změně organizační struktury, která se uskutečnila v roce 2001, stanul v čele České kuželkářské a bowlingové federace. Vedle domácí scény se angažoval také na té mezinárodní. Třikrát byl zvolen viceprezidentem mezinárodní organizace WNBA.

Během své funkcionářské kariéry zažil i několik mistrovství světa, která se u nás konala. Ať už to bylo v Praze, Opavě, Náchodě či Blansku. Nejraději však vzpomínal na obě mistrovství, která se uskutečnila v Brně.

Za svůj život toho udělal pro kuželky tolik, jako málokdo jiný. Vždy byl ochoten přiložit ruku k dílu. Vedle práce byl i příjemný společník při zábavě. Hodně lidí může o sobě říci: Laďa byl můj velký kamarád.

V tuto smutnou chvíli děkujeme našemu kamarádovi za vše, co pro kuželkářský sport udělal. Budeme na něj s úctou vzpomínat.

Čest jeho památce.

Poslední rozloučení se uskuteční 15. 2. 2018 v 16.00 v rozlučkové síni v Boskovicích.

Datum: 12. 2. 2018 | Sekce: Ostatní | Autor: Jiří Jančálek