ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2017/18 – 15. kolo

Po remíze Slavie Praha doma s Valašským Meziříčím narostl náskok vedoucích Rosic již na šest bodů. Jedinou šestistovku kola zahrála v Blansku Nikola Tatoušková, kde porazila 612 kuželek.

Konečně odehrané kompletní kolo i když ne všude úplně bez problémů. Hostující celky vyhrály ve dvou utkáních domácí třikrát a jedno utkání skončilo nerozhodně. Vedoucí celek tabulky Slovan Rosice zvítězil Blansku a při dalším klopýtnutí Slavie Praha doma má náskok na čele již šest bodů a míří za obhajobou mistrovského titulu. V Blansku porazila jedinou šestistovku kola hráčka Slovanu Rosice Nikola Tatoušková, když porazila 612 kuželek. Rosice čeká o dalším víkendu utkání druhého kola Poháru mistrů. Silně marodkou oslabený Spartak Přerov, který složil dohromady silou vůle provizorní družstvo k sobotnímu utkání, na poslední Žižkov nestačil. Dobře v utkání zahrála Blanka Mizerová, která byla v utkání nejlepší výkonem 586 kuželek. Hostující celek si tak připsal díky indispozici domácího celku na svoje konto vůbec první výhru v soutěži. Pražská Slavie hostila TJ Valašské Meziříčí. Domácí hráčky na tom byly lépe jak na poražené kuželky o 25, tak na zisk setových bodů 13,5:10,5 a přesto to na vítězství nestačilo. Hostující hráčky získaly čtyři vítězství, a to znamenalo v konečném účtování remízu a dělbu bodů. Vyrovnané a dramatické utkání se hrálo v Náchodě, kde domácí hostily Konstruktivu Praha. Po vyrovnané úvodní a střední části utkání se rozhodovalo o všem v závěrečné části. V té rovněž získala obě družstva po bodu, a tak o zisku bodů rozhodly poražené kuželky a těch měl v konečném účtování o tři víc náchodské hráčky. Na poslední dráze asi svazovala všechny hráčky nervozita, hrály, kdo méně na úrovni amatérské soutěže. SKK Rokycany převálcovaly doma Sokol Duchcov a tlačí se na medailové posty. Jediný bod pro Duchcov uhrála v úvodu utkání Nikol Plačková. Kateřina Ambrová neměla k zisku druhého bodu pro Duchcov v úvodu daleko. S Michaelou Provazníkovou prohrála o kuželku. V dalším průběhu již měly navrch domácí hráčky. Postupně braly zbytek bodů a celkově zvítězily 7:1 při náskoku 142 kuželek.  KC Zlín hostil SKK Jičín. Sérii vyrovnaných duelů v utkání narušila pouze domácí hráčka Bohdana Jankových, která nejlepším výkonem 589 rozhodla utkání ve prospěch domácích, které zvítězily 6:2.

Příští týden se hrají pouze tři utkání. Máme předehráno. Rosice hrají v sobotu odvetu druhého kola Poháru mistru proti Podbrezové, a tak budou utkání s Přerovem dohrávat až v neděli 4.3.2018.

Datum: 11. 2. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa