ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2017/18 – 13. kolo

Díky velké marodce se hrála pouze čtyři utkání 13. kola.

Nemocnost v družstvech přispěla k tomu, že se odehrála pouze čtyři utkání. Díky nedělní předehrávce 16. kola se o tomto víkendu odehrálo pět zápasů. Ve čtyřech odehraných utkáních třináctého kola se dvakrát radovaly domácí, jednou hosté a jedno utkání skončilo nerozhodně. SKK Náchod zvítězil ve Zlíně, když hostující celek měl po celé utkání převahu a jeho výhru pečetila na místní poměry vynikajícím výkonem Renata Šimůnková, která porazila 580 kuželek. Remízu vybojovaly hráčky SKK Jičín v Přerově. Na kuželky sice vyhrály domácí, ale jičínské hráčky vybojovaly čtyři body ze hry. Slovan Rosice hostil poslední celek tabulky SK Žižkov a  postavení družstev v tabulce odpovídal i průběh utkání. Rosice zvítězily 7:1, když jediný bod pro Žižkov uhrála v samotném závěru zápasu Lucie Řehánková. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Natálie Topičová, která porazila 583 kuželek. SKK Rokycany vybojovaly těsnou výhru nad TJ Valašským Meziříčím, jehož hráčky neměly daleko k zisku bodů. Chybělo jim k tomu pouhých pět kuželek. Nejlepší výkon v utkání podala hostující Ivana Marančáková, když porazila 593 kuželek. Domácí Veronika Horková porazila 590 kuželek.

Vedení v pořadí jednotlivkyň drží Natálie Topičová průměrem 596,2. Na druhém místě je Lucie Vaverková 591,3. Obě zástupkyně vedoucího celku Slovanu Rosice. Na třetí příčce je Olga Hejhalová ze Slavie Praha 579,3. Pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo vede Lucie Vaverková před Natálii Topičovou. Obě drží i po třináctém kole 100% úspěšnost. Na třetím místě je Martina Hrdinová z SKK Náchod.

Nedělní předehrávka mezi celky TJ Valašského Meziříčí a SKK Náchod skončila nerozhodně 4:4. Hostující celek šel do závěrečné fáze s náskokem 149 kuželek a to bohatě stačilo i při dvou prohrách v závěru na zisk bodu. Výborně zahrála hned v úvodu zápasu hostující Martina Hrdinová, která porazila 614 kuželek. Výborný sobotní výkon v Rokycanech potvrdila Ivana Marančáková. Doma porazila 608 kuželek.

Datum: 21. 1. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa