ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2017/18 – 11. kolo

Podzimní část soutěže ovládly hráčky Slovanu Rosice. Po polovině soutěže vedou ligovou tabulku s náskokem pěti bodů na Slavii Praha a jsou na nejlepší cestě za obhajobou mistrovského titulu.

Závěrečné kolo již nic nemohlo změnit v pořadí na vedoucím místě tabulky. Vedoucí celek ligy ani v posledním kole podzimu nezaváhal a dokončil podzimní část soutěže bez prohry. Po podzimní části vedou tabulku jasně Rosice s náskokem pěti bodů na Slavii Praha a sedmi na KK Blansko. O jediný bod připravila Rosice po remíze Slavie Praha. Na poslední příčce přezimují hráčky SK Žižkova, které naopak ani jednou nedosáhly na vítězství a na předposlední TJ Valašské Meziříčí ztrácejí čtyři body. V posledním kole uhrály hostující celky dvě vítězství a jednu remízu.

V posledním kole zajížděly Rosice do Jičína a ve velmi vyrovnaném utkání nakonec těsně vyhrály. Dva duely skončily rozdílem jediného kolku, jeden rozdílem dvou a jeden rozdílem osmi kuželek. Na straně hostujícího celku jasně vyhrála v úvodu utkání Lucie Vaverková po nejlepším výkonu v utkání, když porazila 607 kuželek. Z domácího celku uhrála jasnou výhru v závěru zápasu Nikola Portyšová. O výhře rozhodovaly kuželky a těch měly na svém kontě o sedmnáct více hostující hráčky. Šestistovku zdolaly ještě Petra Abelová (606) z domácího celku a Natálie Topičová (605) z hostujícího celku. Druhé vítězství hostujícího celku uhrálo KK Blansko ve Valašském Meziříčí v novém nejlepším výkonu na kuželně. Pět vyrovnaných duelů, které skončily 2:2, a rozhodovaly poražené kuželky a výhra 3:1 Zuzany Musilové pro Blansko. Na kuželky byly lepší hostující hráčky, které nakonec zvítězily 5:3. SKK Náchod hostil Spartak Přerov a hostující celek urval v tomto vyrovnaném utkání bod ve svůj prospěch. Čtyři výkony pod pětistovkou nehovoří o nijak zázračném průběhu utkání. Domácí celek dvakrát střídal, ale ani to nepomohlo. Sokol Duchcov hostil poslední SK Žižkov. Domácí hráčky nepotřebovaly podat nijak zázračný výkon, aby zvítězily. Nejlepší výkon hostujícího celku v podání Irini Sedláčkové 504 hovoří za vše. Konstruktiva Praha ve Zlíně na domácí nestačila. Uhrála sice tři body ze hry, ale na celkově poražené kuželky prohrála o 40. V utkání se pouze výkon domácí Martiny Ančincové (558) vymyká z šedi průměru. Pražská Slavie hostila SKK Rokycany a doma nepřesvědčila. Hostující celek dlouho držel naději na úspěch. Až na poslední dráze šly domácí hráčky do vedení v poražených kuželkách a strhly vítězství na svoji stranu.

V pořadí jednotlivkyň narušila vedení trojice hráček Slovanu Rosice Olga Hejhalová ze Slavie Praha. Přispěl k tomu i mírně slabší výkon Nadi Dobešové v Jičíně. Nadále pořadí vede Natálie Topičová 596,5 před Lucií Vaverkovou 591,9. V pořadí dle získaných bodů pro družstvo je pořadí obdobné, pouze vedoucí hráčky si pořadí prohodily. Vede Lucie Vaverková před Natálií Topičovou. Obě získaly shodně 11 bodů a mají 100% úspěšnost. Třetí v pořadí Olga Hejhalová ze Slavie Praha má na svém kontě zisk devíti bodů.

Ženy KK Slovan Rosice 2017/18

Ženy KK Slovan Rosice 2017/18

Datum: 4. 12. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa